Партнер рубрики Події

Який біль: два Олега і Мар’ян були студентами ЗУНУ і загинули в жахливій аварії, коли перекинувся автобус

Який біль: два Олега і Мар’ян були студентами ЗУНУ і загинули в жахливій аварії, коли перекинувся автобус
  • Олег Рачук був першокурсником магістратури юридичного. Його поховали у Тернополі 21 лютого. Він не був працівником компанії, але поїхав у подорож зі своєю дівчиною, яка була працівницею.
  • Олега Максиміва в останню путь проведуть 22 лютого у Підволочиську. Він навчався на 4 курсі факультету комп’ютерних інформаційних технологій, але вже був крутим ІТ-шником, об’їздив пів світу і друзі кажуть, що без перебільшення  йому все вдавалося одразу добре.
  • Мар’ян Мисак  навчався на 1 курсі магістратури у ЗУНУ. У вересні йому виповнилось 23, і він родом з Калуського району Івано-Франківської області, де з ним прощатимуться 22 лютого. Його життєвим кредом було: «Все, що ти бачиш у світі, є результатом з твоїх власних поглядів».

— Це так страшно… Дуже тяжко і боляче. Ми якраз сьогодні, 21 лютого, їдемо зі студентами з нашої групи до Підволочиська на панахиду, їдемо прощатись з нашим Олегом, — заступниці декану з виховної роботи факультету комп’ютерних інформаційних технологій ЗУНУ і водночас куратору групи Людмилі Гончар важко говорити. — Діти, в яких попереду майбутнє і все життя. І тут аварія. Мої студенти повідомили зранку в понеділок про трагедію. Досі Олег перед очима. Боляче…  

В нічній автотрощі загинули на місці

Поїздка, яка замість того, аби запам’ятатись яскравими емоції та додати сил, обернулась трагедією для усіх, хто знав і любив хлопців. Вони усі були пасажирами автобуса, який перекинувся на нічній трасі неподалік Тернополя. До дому залишалось близько 30 кілометрів…  

Відео дня

Водія затримали, зараз він перебуває в слідчому ізоляторі. Йому інкримінують скоєння ДТП, в якій загинули троє людей. Ще 4 отримали травми, стан однієї з пасажирок важкий. Водію 22 лютого у суді обиратимуть міру запобіжного заходу. В цей же день ховатимуть двох з хлопців, які загинули в аварії.

Нагадаємо, аварія трапилась 19 лютого близько 22:30 на автодорозі «Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль» при в’їзді в село Стара Брикуля, Микулинецької територіальної громади. Там перекинувся автобус, який здійснював нерегулярні перевезення «Буковель-Тернопіль». За попередньою інформацією, водій автобуса на слизькій дорозі не впорався з керуванням, з'їхав у кювет і там перекинувся. Про це повідомив речник головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. 

За словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, на момент ДТП в транспортному засобі перебували 34 пасажири. Хоча рятувальники давали інформацію про 39 (!). Троє з них загинули. Чотирьох з забоями, переломами та іншими тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні. Одна людина у важкому стані.  

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 3 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Усі троє - студенти ЗУНУ

У фатальній ДТП загинули троє студентів Західноукраїнського національного університету: Олег Максимів, Мар’ян Мисак та Олег Рачук.

— Професорсько-викладацький колектив та студенство класичного університету Тернополя глибоко сумують з приводу трагедії – загибелі 23-річного Олега Максиміва, студента групи ІПЗ-41, спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» факультету комп’ютерних інформаційних технологій, — повідомили на сайті університету.

Олег народився 17 вересня 1999 року у смт. Підволочиськ. У 2019 році вступив до Західноукраїнського національного університету й паралельно працював в ІТ-компанії.

— Він був харизматичним та товариським, працелюбним й наполегливим юнаком з хорошим почуттям гумору, завжди допомагав друзям й близьким, добре вчився й активно брав участь у діяльності закладу вищої освіти, — згадують друзі та одногрупники. — Дружелюбний і дуже щедрий хлопець, який не шкодував нічого для друзів. Олег був різносторонньою особистістю, без перебільшення  йому все вдавалося одразу добре. Полюбляв займатися настільним тенісом,  грав у шахи, захоплювався катанням на сноубордах, подорожував світом й побував у багатьох країнах.

Поховають Олега 22 лютого у Підволочиську, де хлопець проживав разом із бабусею, доки мама працювала за кордоном.

У страшній ДТП загинув і студент факультету комп’ютерних інформаційних технологій Мар’ян Мисак, він навчався на першому курсі магістратури у групі КНм-11.

Мар’ян народився 19 вересня 2000 року у с.Кропивник Калуського району Івано-Франківської області.

У 2018 році вступив на навчання до класичного університету Тернополя за спеціальністю «Комп’ютерні науки».

— Проявив лідерські якості й став старостою групи, адже був відповідальним, харизматичним й веселим, впевненим у собі юнаком, — згадують у ВУЗі. — Мар’ян активно займався спортом – захоплювався великим тенісом, баскетболом. Він був товариським й завжди допомагав одногрупникам, особливо у вивченні іноземної мови.  

У  2022 році отримав диплом бакалавра й продовжив навчання в магістратурі за спеціальністю «Комп’ютерні науки». Поглиблено вивчав програмування та мав багато планів на життя. Мар’ян паралельно працював в ІТ-компанії.

Його життєвим кредом було: «Все, що ти бачиш у світі, є результатом з твоїх власних поглядів», кажуть друзі.

Поховають Мар’яна 22 лютого на Франківщині, звідки він родом.

— Здібні хлопці. Дуже позитивні. Студенти, які вміли вчитись і могли проявляти креативність, відрізнялись дуже світлим розумом, який якраз дав їм змогу реалізувати всі знання і вміння в ІТ-компанії, — каже Ігор Якименко, заступник декана факультету. — То величезна втрата не тільки для нашого факультету, а й для всієї університетської родини.  

З Олегом Рачуком вже попрощались і провели його в останню путь. Він народився 15 серпня 2001 року і тепер йому назавжди 22…  

Проживав у м.Ланівці. У 2018 році вступив на навчання до Західноукраїнського національного університету за спеціальністю «Правоохоронна  діяльність».

Викладачі та одногрупники зазначають, що Олег добре вчився, завжди був відповідальним та комунікабельним хлопцем, добрим й надійним товаришем.    

Біль пронизує серця від усвідомлення цієї втрати. Низько схиляємо голову у скорботі!

Він навчався на магістратурі юридичного факультету за спеціальністю «Правоохоронна діяльність», у групі ПДЕБм-12.

Хлопець не працював в ІТ-компанії, а поїхав у подорож зі своєю дівчиною, яка й була працівницею.

 

Редакція висловлює щирі співчуття рідним і всім, хто втратив в цій жахливій ДТП близьких людей. Щиро співчуваємо й всій університетській родині. Царство небесне…

Читайте також

Неподалік Тернополя перекинувся автобус з пасажирами: троє загинули. Що ми дізналися?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (425)
  • Лідія Соб'ятинська

    Вічна  пам'ять
  • Ніна Ільїна

    Царство небесне і світла пам'ять загиблим. Щирі співчуття їхнім рідним. Нехай Господь додасть їм сили.
  • Ольга Денисюк

    Царство небесне і вічна пам'ять загиблим, щирі співчуття  рідним! Це просто жах!
  • Oksana Zanik

    Щирі співчуття рідним! Яке горе для батьків і рідних!😥Вічна і світла памʼять дітям!

keyboard_arrow_up