Якою буде третя поштова марка: Укрпошта показала ескіз. Де та коли її можна купити

Якою буде третя поштова марка: Укрпошта показала ескіз. Де та коли її можна купити
  • Головна пошта країни анонсувала про вихід третьої марки. Ескіз обирали українці методом голосування.
  • Як вона виглядає та коли вийде у продаж, читайте у матеріалі

 Цієї весни воєнні марки «Укрпошти» наробили чимало ажіотажу. Біля поштових відділень стояли великі черги з охочих купити марки на згадку. 

Ескізом до марки «Доброго вечора, ми з України» стане трактор, що тягне танк. Цей варіант обрали понад 340 тисяч учасників опитування.

Як зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, марку  випустять в середині липня, бо треба час на доопрацювання дизайну та друк тиражу. Буде 5 мільйонів марок 2-х номіналів або 830 000 аркушів по 6 марок.

Відео дня

⠀«Наш народ вибрав роботу з тим образом, який знайомий кожному. Світло завжди переможе темряву, а чесна праця — злодійство. І для цього не обов'язково мати танки, бо «у своїй хаті своя й правда, і сила, і воля», йдеться у повідомленні Укрпошти.

 

  • 12 квітня Укрпошта ввела в обіг першу українську марку в умовах воєнного часу під назвою «Русскій воєнний корабль, іді … !».Одна номіналом F (еквівалент 23 грн) – для оплати поштових відправлень по Україні, а друга номіналом W (еквівалент $1,5 США) — для оплати листів та листівок, що надсилаються закордон.
     
  • 23 травня вийшла друга українська марка в умовах воєнного часу під назвою «Російський військовий корабель... Все!». Марку випустили тиражем у 5 млн штук. 

Читайте також: Продають за тисячі гривень. Чи реально знайти марку з руським кораблем у Тернополі

Довідка:  Майже 834 тисячі українців взяло участь у голосуванні за ескіз до марки «Доброго вечора, ми з України!». Понад 340 тисяч з них вибрали ескіз з трактором, який тягне російський брухт.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up