Їхала в Карпати, а опинилася у лікарні. Надія Полякова, на яку впала верхня полиця у поїзді, розповіла про пережите

Їхала в Карпати, а опинилася у лікарні. Надія Полякова, на яку впала верхня полиця у поїзді, розповіла про пережите
  • Відпочивати у Карпатах 58-річна Надія Полякова з Миргорода планувала 5 днів. На вихідних збиралася повертатися додому і святкувати Новий рік. Разом з групою з 17 чоловік добиралися поїздом "Київ-Рахів" у Ясіню, а далі планували їхати на Драгобрат.
  • На жаль, замість активного відпочинку на лижах, жінка опинилася на лікарняному ліжку. Вона отримала важкі травми у поїзді 22 грудня. Близько 2.00, коли вже спала, на неї упала верхня полиця разом з пасажиркою.

Цей випадок стався, коли поїзд перебував у Тернопільській області. У пані Надії перелом тазу, шок. Її прооперували у обласній університетській лікарні.

Болі були пекельні

Про цей інцидент повідомила у соцмережі "Фейсбук" донька Надії Полякової Світлана. Допис опублікували багато ЗМІ, а випадок отримав резонансу на всю країну.  Зі слів доньки, кістки травмованої матері медики складали по шматках.

"Я, мій брат, сестра, тітка та всі рідні у відчаї, в голові до сих пір не вкладається, як таке може трапитись. В мене багато запитань…. А якщо б це була дитина? Чому невідремонтовані вагони пускають в дію? Люди, перевіряйте заздалегідь поличку, перед тим як вкладатись спати у вагоні, краще декілька разів! Хай всіх Бог береже!!!" – написала Світлана Полякова.
26 грудня журналістка “20 хвилин” відвідала Надію Полякову у лікарні. Жінка відходить від операції, каже що почувається погано фізично і емоційно. Вона розповіла про події тієї страшної ночі.

Відео дня

- Я спала на бічній полиці на 45 місці, на мене упала 46-та полиця разом з пасажиркою, яка теж спала, - каже пані Надія. - Він удару мені роздробило тазові кістки, я отримала больовий шок. Крутилася голова, тошнило. Болі були пекельні.

Дякує лікарям

Нещасний випадок стався за 30 км від Тернополя. Провідниця викликала швидку. На одній зі станцій пані Надії вкололи анальгін і так вона доїхала у поїзді до Тернополя. Звідки її забрала інша медбригада до обласної університетської лікарні.

У пасажирки, яка впала з верхньою полицею, за словами Надії Полякової, гематома.

- Коли з мене зняли цю дошку, ця жінка вже сіла, - каже пані Надія. – Мені пощастило, що дошка впала під кутом. Удар припав якраз на ноги і бедра. Дякувати Богові, що не на голову, адже наслідки могли бути набагато гірші. До речі, мої друзі, які їхали разом зі мною, викликали начальника поїзда, почали йому говорити, що упала полиця. А він сказав, ні вона справна, кричав, що визве поліцію. Це неприємно.

Надія Полякова також додає, що швидка забрала її не вкритою, адже одіяла в поїзді не дали. А вона була легко одягнула, - тільки в тому, в чому спала.

- Мене винесли з поїзда на сніг з морозом тільки в футболці. Я просила мене вкрити, мене все боліло, було дуже холодно, - пригадує жінка.

Надія Полякова приємно вражена турботливим ставленням медперсоналу обласної університетської лікарні. Вона дякує черговому лікарю Сергію Гданському та анестезіологу Ігорю Федуну.

- Я вдячна їм за допомогу в цю складну хвилину, - каже вона. - Окрема подяка  медсестрам і санітаркам, які помагають мені. До нас в лікарні добре поставилися, дали окрему палату.

Чекають реакції від "Укрзалізниці"

Біля пані Надії у лікарні перебуває її син Олександр Тронь, який приїхав до Тернополя одразу через день після нещасного випадку. За його словами, на зустріч їм пішла страхова компанія, яка готова заплатити кошти в межах своїх страхових зобов'язань. А от від "Укрзалізниці" наразі звістки не було.

- З "Укрзалізницею" спілкувалася в інтернеті  моя сестра. Але тут на місці є я і мама, і з нами ніхто не зв’язувалася, - каже Олександр. -  Приїжджали люди, які назвалися представниками "Укрзалізниці", але посвідчень ми не бачили. Взяли пояснення для внутрішнього розслідування і поїхали. На цьому все закінчилося. Зі мною чи з мамою ніхто більше не зв'язувався, так як це зробила страхова компанія. Також у нас були правоохоронці, взяли свідчення, ми написали заяву.

Олександр з мамою дуже вдячні тернопільським лікарям, що вони оперативно приїхали, зробили операцію і допомагають чим можуть.

- Медикаменти, обстеження, - це все я оплачую і збираю чеки, - каже чоловік. -  Наразі чекаю реакції від "Залізниці". Наскільки знаю зараз з коментарів у Інтернеті, вони відмовилися визнавати вину.

Чоловік додає, що деякі ЗМІ написали про великі суми, які заплатила його мама за лікування. Але це не так.

- Ми ще не підраховували нічого, а по-друге, - дорогий апарат, який мамі встановили для фіксації перелому - багаторазовий, лікарня надає його безкоштовно, - каже Олександр Тронь.

Страхова компанія пішла назустріч

Коли журналістка була у палаті Надії Полякової, її прийшов відвідати представник страхової компанії "Арсенал". Чоловік приніс фрукти і квіти. Фотографуватися відмовився, мовляв він просто прийшов підтримати жінку, яка потрапила у біду і водночас пояснити їй, які документи потрібно представити страховій компанії для того, щоб отримати виплати.

- У перший робочий день після вихідних, 26 грудня, я переглядав новини і на сайті "20 хвилин" побачив інформацію про це нещастя, - каже керівник Тернопільської дирекції страхової компанії "Арсенал" Святослав Козловський. - Наша компанія страхує пасажирів залізниці, тому потерпіла – наша клієнтка. Я приїхав провідати її і повідомити, що ми страхуємо такі випадки. Є договір і ми готові його виконати, консультуємо, які документи для цього потрібні. Дуже співчуваємо пані Надії.

Читайте також: Медики складали її по шматках. У тернопільській лікарні прооперували пасажирку поїзда, на яку упала верхня полиця

Чи будуть відшкодовувати пасажирці завдані матеріальні та моральні збитки, - з цим питанням журналістка звернулася у прес-центр ПАТ "Укрзалізниця". Очікуємо відповіді на інформаційний запит. Як тільки його отримаємо, - опублікуємо. Нагадаємо, у коментарі до посту Світлани Полякової у "Фейсбук" директор департаменту організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень Укрзалізниці Олександр Красноштан написав: 
"Нам дуже прикро через те, за такий випадок мав місце. Після інциденту полиця була комісійно перевірена - вона була і залишається у справному стані. Така подія могла статись через необережність пасажира, що перебував на полиці (такі випадки дуже рідко, але трапляються). Встановлено, що зі свого боку поїздна бригада діяла вірно, всі документи оформила правильно".

Як повідомили у відділі комунікації управління Нацполіції в Тернопільській області, інформацію про нещасний випадок у поїзді правоохоронці отримали від медиків. Виїжджала слідчо-оперативна група, порушене кримінальне провадження за ст. 128 "Кримінального кодексу України" - "Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження". Триває розслідування.

Коментар

Сергій Гаріян, завідувач ортопедичного відділення обласної університетської лікарні:

- Пацієнтка прооперована, без інвалідизуючих наслідків. На щастя, крім цієї операції більше нічого робити не треба. Жінці надзвичайно пощастило, - з однієї сторони травма тазу серйозна, але це так званий стабільний перелом кісток тазу. Виписати жінку зі стаціонару ми готові хоч сьогодні, вона може їхати додому лікуватися амбулаторно з контролем у нас щомісяця. Місяць їй потрібен ліжковий режим. Потім може помало підніматися  на ноги і ходити. 

Зі мною зв’язувались представники Укрзалізниці. Сказали, що готові покривати витрати на лікування. Вони провели внутрішнє розслідування, запитували мене про стан пацієнтки і яка допомога потрібна. Лікарня все, що могла зробити, зробила,  далі будуть працювати страхова компанія і Укрзалізниця, всі чеки пацієнт зберігає.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Dmytro Kochuk

    блін, жесть.
    В когось фобій прибавиться.

    Сподіваюсь жіночка одужає...
  • Oksana Dovgan

    Це так Омелян реформу зробив
  • Oksana Stesyuk

    Шкода. А чи постане хтось перед законом??)))

    Алла АА reply Oksana Stesyuk

    напевно, спихнуть все на жінку, яка їхала на верхній полиці
  • Hanna Vartovnyk

    Сумно. У нас все так абияк.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up