Партнер рубрики Події

«Їхали з червоної зони, а мій квиток анулювали»: що робити, якщо вас намагаються висадити з потяга

«Їхали з червоної зони, а мій квиток анулювали»: що робити, якщо вас намагаються висадити з потяга
  • У редакцію «20 хвилин» звернулась тернополянка, яка придбала квиток на потяг. Вже в дорозі з'ясувалось, що її квиток анульовано, імовірно через те, що сісти довелося не в Тернополі.
  • Що робити у таких випадках та чому могла статись така ситуація – читайте у матеріалі.

Через запровадження «червоної зони» карантину, у тернополян побільшало проблем. Хоча на рух громадського транспорту, роботу ТРЦ, закладів освіти та громадського харчування  це не вплинуло, тернополяни не можуть сісти на потяг у місті.

Через обурення людей, пасажирам все ж дозволили виходити у Тернополі, однак сісти в потяг не вдасться. Для цього доведеться їхати в інше місто, яке визначено як зелену зону.

«Анулювали квиток, хоча я його не повертала»

Тернополянка Тетяна ще до введення у місті «червоної зони» придбала квиток на потяг №86 з посадкою на станції «Тернопіль».

Відео дня

- На касі мені розповіли, що я можу сісти з цим квитком на потяг, але не в Тернополі, - каже Тетяна. – Я поїхала у Підволочиськ, там мене пропустили. Однак провідники мені сказали, що квиток анульовано. Скоріше за все, тому що не було посадки у Тернополі, хоча там ніхто сісти не може. Квиток виставили на продаж.

Викупити квиток не встигли, тому жінка їхала на своєму місці. Люди, які їхали з нею, розповіли, що коли вони купували квитки, її місце було вільне.

- У Вінниці я дізналась від попутників, що моє місце було на продажі, і в касі перед покупкою квитків їм сказали, що купе було повністю вільне. Чому так сталось – не розумію, адже я не здавала квиток. Доїхала я без проблем, мене ніхто не висаджував з потяга, новий квиток купувати не довелося.

«Пасажири з червоної зони можуть їхати без проблем»

У довідковій залізничного вокзалу міста нам пояснили, що проблем з проїдом у людей не повинно бути, навіть якщо квиток купували до обмежень і в ньому вказано «Тернопіль» як місце посадки або висадки.

- Наразі ми не продаємо квитки з кінцевою станцією у Тернополі, але якщо ви купили їх завчасно – ними можна скористатися, вони дійсні, - пояснили на вокзалі. – Сісти на потяг у Тернополі не можна, але можна сісти на інших станціях. Якщо ви купуєте квиток завчасно, до того часу зупинки можуть знову відновити. Якщо щось зміниться – ви можете замінити квиток з посадкою в Тернополі. Квитки можна повернути у касу або онлайн. «Укрзалізниця» у зв’язку з обмеженнями повністю відшкодовує вартість білету.

Чому міг статися інцидент з анулюванням квитка – невідомо. Як пояснили у квитковій касі – імовірно просто стався збій в системі. Проблем у пасажирів, які їдуть з червоної зони карантину виникати не мало б.

Як розповіла Тетяна, її не висаджували з потяга. Скарги нікуди писати не хоче, оскільки їй вдалось доїхати до місця призначення.

Як діяти в таких ситуаціях

Ми запитали юриста Ростислава Небельського, що робити у випадках, коли вас хочуть висадити з потяга. Юрист пояснює, що є чітко визначений перелік ситуацій, коли вас можуть висадити з потяга. Однак якщо працівники залізниці, на вашу думку, діють неправомірно – варто одразу фіксувати правопорушення.

- Коли відбувається правопорушення – його потрібно одразу фіксувати, бажано на відео, щоб потім можна було довести, що такий факт дійсно був. Також варто взяти контакти свідків, які бачили це правопорушення. Це важливо, адже потім «Укрзалізниця» може спростовувати сам факт порушення. Поліцію викликати не завжди потрібно. Однак правоохоронці можуть зафіксувати цю подію. Також поліцію варто викликати тоді, коли вам нанесли тілесні ушкодження, тощо.

 

Як пояснює юрист, добитися відшкодування за завдані збити та моральну шкоду, якщо вас висадили з потяга, може бути важко. Тому варто мати якомога більше доказів, порушення. Варто записати дані людей, які змушували вас вийти з потягу.

- Скаржитись в «Укрзалізницю» на «Укрзалізницю» наврядчи принесе результат, однак це, звичайно, можна робити, - каже Ростислав. - Нести заяву до поліції також не допоможе. Такими питаннями займається Держпродспоживслужба, адже були порушені права споживача. Справа навіть може дійти до суду. Також варто пам'ятати, що є перелік підстав, за якими пасажира можуть висадити з потяга.

На думку юриста – вся ця ситуація з обмеженням висадки та посадки пасажирів у місті не несе ніякої користі, а лише додає проблем людям.

- Ці всі заходи не раціональні, - каже юрист. - Я вважаю, що ці обмеження не є обгрунтованими.

А ви часто користуєтесь послугами залізниці? Чи бували у вас неприємні ситуації з працівниками потягу? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up