Партнер рубрики Події

Йому назавжди залишиться 34… Тернопіль прощається з загиблим на війні журналістом Віталієм Дерехом

Йому назавжди залишиться 34… Тернопіль прощається з загиблим на війні журналістом Віталієм Дерехом

Журналіст, майданівець, доброволець, воїн і наш Герой… Він завжди вирізнявся з-поміж інших. Його проєкти, статті завжди чіпляли та привертали увагу. Він не боявся жодних викликів ні в професії, ні в житті.

Він з легкістю робив будь-який журналістський експеримент. Він готував чудові репортажі з різних куточків Тернопільщини, України і навіть світу. Віталик брав активну участь у Революції Гідності. З 2014-го він поїхав у зону АТО у складі «Айдару».

З 6 років і до загибелі — активний пластун-скоб. Співзасновник та виховник в пластовому курені ч.77 імені Івана Гавдиди. Лицар куреня Орден Залізної Остроги.

Відео дня

Читайте також:

Дякуємо, що ти був у нашому житті… Пам’яті нашого колеги і друга Віталія Дереха

З початком російського вторгнення в Україну 2022 року Віталій Дерех вступив до 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна, в складі якої брав участь в боях під Києвом, опісля на Луганщині. Керував розрахунком протитанкових засобів, з яким ліквідував не одну одиницю ворожої техніки та особового складу. Однак 28 травня сумна звістка сколихнула близьких… Віталій загинув…

Панахида за загиблим Героєм розпочалась у середу, 1 червня, о 19:30 в Катедральному соборі Непорочного зачаття.

Віддати шану Герою прийшли близькі, друзі, колеги та всі, хто знав Віталія…

Про Віталія Дереха відгукуються, як про сміливого чоловіка, котрий завжди йшов до кінця, був оптимістом й умів з легкістю долати будь-які труднощі. Кумедні пригоди, в які потрапляв Герой, його рідні й товариші не можуть пригадувати без усмішки на устах. 

Важко повірити, що Віталія більше немає з нами…

Похорон відбудеться в четвер, 2 червня, об 11:00 у Будинку жалоби, що на вул. Микулинецькій. Поховають Віталія Дереха на Алеї героїв на Микулинецькому цвинтарі.

Довідка:

Дерех Віталій Мирославович народився 3 вересня 1987 року у Тернополі. Закінчив Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола. Працював журналістом газети «20 хвилин». У 2013 році від редакції їздив в експедицію в Південну Африку та на Мадагаскар.

Активний учасник Революції гідності, зокрема в складі 15-ї сотні «Самооборони Майдану». Рятував людей на Інститутській 20 лютого.

Пластував в 29-у курені УПЮ ім. Юрія Старосольського, згодом разом із своїм гуртком «Сірі Вовки» (в якому також був Віктор Гурняк, Герой України, загинув в бою за Україну в 2014) — в 77 курені УПЮ ім. Івана Гавдиди, де і був впорядником, коли перейшов в старші пластуни. Був учасником та інструктором на військово-патріотичному таборі «Легіон».

У 2014 році пішов добровольцем в батальйон «Айдар» Збройних сил України, воював в його складі до липня 2015 року. У 2016—2018 роках працював в Муніципальній варті м. Івано-Франківськ, зокрема рятувальником.

Кавалер ордена «За мужність» III ступеня (2016 р.).

Мужньо боронив нашу країну від російського окупанта під Києвом та на Луганщині. Керував розрахунком протитанкових засобів, з яким ліквідував не одну одиницю ворожої техніки та особового складу. Загинув 28 травня 2022 року…

Дякуємо, що ти був у нашому житті… Пам’яті нашого колеги і друга Віталія Дереха...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (51)
  • Галя Цетнар

    Герою вічна пам'ять, 🇺🇦 царство небесне, низький уклін 🇺🇦 Співчуття рідним 😢
  • Марія Чорна

    Вічна і Світла пам'ять Герою!!!Співчуття рідним
  • Петро Байда

    Вічна і світла пам'ять Герою
  • Игорь Шестопал

    Спочивай герой з миром...Амінь

keyboard_arrow_up