Партнер рубрики Події

З двома собаками в будинку без вікон і дверей: жінка без документів просить влаштувати її у притулок

З двома собаками в будинку без вікон і дверей: жінка без документів просить влаштувати її у притулок
  • Вона називає себе Людмилою Сидоренко та каже, що усі її документи згоріли у пожежі на Луганщині.
  • Зараз жінці 77 років і вона живе в напівзруйнованому будинку на вул. Галицькій у Тернополі. Вона каже, що найбільше хоче дожити віку в "домі престарілих".

Про те, що Людмила Сидоренко живе в нелюдських умовах, редакції "20 хвилин" розповіла  небайдужа тернополянка пані Олена.  Вона зазиває її Бабця Люда і каже, що часто приносить їй гарячого чаю, інколи їжу. 

- Я бачила її давно в Тернополі. Спочатку теж її стороною обходила, але в мене в житті сталась біда і я почала ходити до церкви. Там побачила, що туди ходить Бабця Люда, - розповідає пані Олена. - Я розпитала її історію. Вона каже, що приїхала з Луганщини і не має ніяких документів. 

Відео дня

Щоб допомогти старенькій, пані Олена кілька разів зверталась до держустанов, щоб відновити документи.

- Я сама к Надалу ходила, - каже Людмила Сидоренко. - Они все меня отправляют, кажуть еще ждать. Я еще попрошусь записаться к нему, а что дальше там будет - не знаю.

Сама жінка розмовляє російською та каже, що жила в с. Березино Тарутинського району Одеської області, потім - в Луганську. У Тернополі вона вже майже два з половиною роки.

- Я хожу, собираю бутылки, - каже Людмила Сидоренко. - Не ворую, не краду. Хожу в церковь. Я ничего не хочу, только умереть спокойно. Хотела бы в дом престарелих. Но документов нет. 

У будинку з жінкою живуть двоє собак. Чужинців на подвір'я вони не впускають, проте біля жінки поводяться досить спокійно. Вона розповідає, що завжди ділиться із тваринами їжею, накриває їх наніч, щоб не мерзли, а вони - надійно її охороняють.

Журналісти "20 хвилин" звернулись у та разом із соцпрацівником  прийшла у будинок, де живе пані Людмила. 

- Наразі ми можемо запропонувати жінці гуманітарну допомогу з одягу, - каже представник Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення. - Також у нас є благодійна їдальня. Жінка може там харчуватись безкоштовно. Наразі для таких людей є спеціальні притулки тимчасового перебування, але у Тернополі його немає, а без документів іншої допомоги ми надати не можемо. 

Окрім того, ми звернулись до управління Державної Міграційної служби в Тернопільській області із проханням допомогти жінці у відновленні паспорта. Перевірити чи правильно жінка назвала своє ім'я та попереднє місце прописки, зараз намагаємось з'ясувати.

Заяву про відновлення документів жінка написала 13 березня. В управлінні ДМС повідомляють, що вже надіслали запит в Одеську область.

Ми продовжуємо стежити за тим, чи допомогли жінці відновити документи. Про те, чи змінилось її життя, - читайте згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • світлана

    А яка різниця ,може колись і пила ,бо лице сильно порізане ,видно,що знущались над нею , але вона людина,зараз не п.є,старенька ,ходить до церкви.  В цивілізованому світі всім дають притулок,медичну допомогу . Хронічно хворим алкоголікам в Польщі пенсію дають  і притулок. Вона просто  немічна  старенька ЛЮДИНА
  • Любов Печена

    Мені здається, що бабця обманює.... Я вже років 6 -7 її бачу в районі 6 магазину кожен ранок, а також на вул. Лозовецька, Збаразька. Біля 6 магазину раніше продавала сигарети її сестра, і вони часто там разом сиділи... Але сестри вже зараз, напевно, рік часу не бачу
  • Iryna Vakhriv

    Та шо перевіряти. По обличчю жінки видно, що пиячила і то роками. Звичайно, пропити все життя , а потім в притулок проситися.

    Читач59 reply Iryna Vakhriv

    Ви огидна ! Всюди лише гидоту пишете !

    А ця бабця не п’є !!!! В неї епілепсія ,   а вас не знаєте що чекає , майте Бога в серці

    Єврей reply Iryna Vakhriv

    Згідний на всі 100%, все життя бухала, а тепер хоче, щоб її утримували на кошти платників податків, ще й у Тернополі. Нехай в ЛНР валить, на родіну.

    світлана reply Єврей

    Те,що дають хворим,малозабеспеченим ,-це мізер,в порівняні з тим, що нічого кнопкодави пусті толком не роблять,а зарплати з нас з всіх вироаховують в мілліарди.
  • Вікторія

    Яке жахіття!!! А скільки таких ще доживає віку, ніхто й не знає про них, нікому вони не потрібні.....ні людям довкола, ні рідним(якщо такі є), ні державі з церквою...Головне зараз, аби ви таки довели справу до кінця з документами цій бабці, тоді думаю будуть якісь зрушення. Людина, яка п"є, сумніво, що хотіла би у будинок перестарілих, адже там контроль, там обмеження їх свобод, алкоголікам це не потрібно. Тримайте в курсі, як далі буде. А ще, було би добре написати, де саме цей будинок, ще не перевелись у нас люди, хоч би підкормили б, спільними зусилллями.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up