За 5 років тернополянка власноруч виготовила близько тисячі прикрас

За 5 років тернополянка власноруч виготовила близько тисячі прикрас

Сережки, кольє, персні, браслети, заколки, обручі, прикраси для волосся з полімерної глини більше 5 років власноруч виготовляє тернополянка Тетяна Рубас. Дівчина обожнює цю справу і заради неї покинула дві роботи. Тепер увесь свій вільний час вона витрачає на виготовлення прикрас. Це заняття стало для неї і заробітком.   

- Близько шести років тому я працювала диспетчером, потім звільнилась і вирішила, що мені потрібен місяць відпочинку, - розповідає тернополянка Тетяна Рубас. - І ми з сестрою думали над тим, чим би то зайнятись. Нам подобались різні вироби з глини і ми шукали в інтернеті як це все робити. 

Так, Тетяна натрапила на полімерну глину (гнучкий пластик – ред.) і зацікавилася нею.

- Мені стало цікаво, як з неї роблять прикраси, і ми з сестрою почали їх робити. Ми і в "Перемозі" на виставці з ними були, - розповідає дівчина. -  Згодом я пішла на роботу у квітковий магазин, але, оскільки часу на улюблену справу було мало, то звільнилась. Полімерна глина продається уже готова до використання. Вона як пластилін, є різні кольори. Можна і самому змішувати різні відтінки. Ця глина мʼяка, але при роботі з нею потрібно, щоб руки були теплими. Готовий виріб потрібно пропекти у духовці і він твердне.

Відео дня

Previous Next
Previous Next

Previous Next

50 грамів такої глини коштує близько 60-ти грн і з нього можна зробити один набір прикрас, залежно від розміру. Найбільше дівчина любить робити прикраси з квітами та натуральним камінням. Проте подобаються Тетяні і прикраси з геометричними фігурами. В середньому сережки можна зробити за день, а цілий набір - кольє, сережки, браслет — за тиждень. Загалом, за 5 років Тетяна виготовила близько тисячі різних прикрас. 

- Все залежить від розміру прикрас, бо якщо роблю квіти, то там потрібні тичинки, а це дуже клопітка робота, - каже Тетяна Рубас. - Я беру олівець, наприклад, жовтий, ножиком зрізую кінчик олівця і перетворюю це в порошок. Тоді беру ниточку, її край вмочую в клей і в цей порошок. І так виходить тичинка. А без них квітка немає тої краси і витонченості. 

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Натхнення для роботи у Тетяни є завжди. Головне не "забивати" голову думками. 
- Найбільша проблема людей — це те, що вони занадто багато думають, - каже дівчина. - І от, коли починаєш багато думати, то натхнення десь пропадає. А коли ти розслабляєшся, тоді і натхнення приходить. 

Свої прикраси Тетяна дарує подругам, а також продає. До дівчини звертаються не лише з Тернополя, а й з інших міст. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Харитонова Альона

    дуже красиві прикраси! Натхнення та чудового настрою майстрині!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up