За безпеку дітей в оздоровчих закладах відповідають керівники

За безпеку дітей в оздоровчих закладах відповідають керівники

До місць для купання дітей в природніх водоймищах є свої вимоги. Під час походів, екскурсій, прогулянок, якщо за їх маршрутом передбачено перебування на водних об’єктах, керівник групи повинен вміти плавати та мати досвід участі у таких походах, екскурсіях. Про це повідомила речник начальника управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області Ірина Крупа.

  • Безпека дітей на водних об’єктах забезпечується правильним вибором і обладнанням місць купання, - каже пані Ірина. – А також організацією і контролем за купанням, проведенням роз’яснювальної роботи серед дітей і дорослих щодо правил поведінки на воді.

Нагадаємо, 20 червня вода забрала життя двох людей – 53-річного вчителя з Підгайців Володимира Федорчука та його підопічного – 14-річного Максима Скасківа. Ще одного з школярів рибалки все-таки витягнули за допомогою вудочки.  
Трагедія сталась на Дністрі. За словами начальника Монастириського відділення поліції Владислава Лазебніка, двоє вчителів та семеро учнів з Підгаєччини вирушили у трьохденний туристичний похід. Йшли берегом вздовж Дністра, ночували у палатках. Опівдні туристи зупинилися перепочити. Два хлопчика зайшли у воду. Стояли неподалік берега і не на глибині. В якийсь момент, розповідає один з юнаків, каміння пішло у них з-під ніг і їх почало закручувати у водяний вир. Товариш не вмів плавати, тому хлопець спробував витягти його. На допомогу кинувся й учитель. Проте вода крутила занадто сильно і вибратися самотужки було складно. Одного з школярів рибалки все-таки витягнули за допомогою вудочки. Інший хлопчик разом з учителем пішли під воду.

Читайте також Володимир Федорчук загинув, рятуючи свого учня-пластуна
За безпеку відпочинку дітей в дитячих оздоровчих закладах, незалежно від форм власності, відповідають керівники цих закладів.

  • Під час походів, екскурсій, прогулянок, якщо за їх маршрутом передбачено перебування на водних об’єктах, керівник групи повинен вміти плавати та мати досвід участі у таких походах, - пояснила Ірина Крупа. – Це регламентується Правилами проведення туристських подорожей з учнівською та студентською молоддю України, затверджених наказом Міносвіти.

Купання дітей під час проведення таких заходів дозволяється за умови, якщо місця купання обладнані, відповідно до діючого законодавства.

Відео дня

Купання дітей, які не вміють плавати, під час походів, екскурсій, прогулянок заборонено.

Вимоги до місця для купання дітей в природних водоймищах:

  • бути не ближче ніж за 500 м від причалів, пристаней, гребель та інших гідротехнічних споруд;
  • повинно бути рівним, піщаним або дрібногальковим і очищеним від корчів, каміння, водоростей;
  • глибина води в них має бути не більш як 1,2 м;
  • швидкість течії (руху) води - не більш як 0,3 м;
  • місця купання повинні бути огороджені на суші та у воді;
  • ділянка акваторії не менше 10% загальної площі акваторії з глибиною не більше ніж 1,2 м позначається поплавковою огорожею або буями помаранчевого (червоного) кольору для купання осіб, які не мають навичок плавання;
  • огорожа за периметром акваторії виготовляється за допомогою каната із закріпленими на ньому прапорцями червоного кольору на поплавцях (пінопластові, дерев’яні, коркові пластини) з таким розрахунком, щоб вони були помітні із суден, які проходять водоймищем;
  • у місці купання не повинно бути виходу ґрунтових вод з низькою температурою, джерел забруднення води, вирів;
  • оптимальні кліматичні умови - безвітряна сонячна погода з температурою повітря 22-24°С і води не нижче 20°С.

Цифра 

В області є 886 ставків та озер, 6 066 км – протяжність річок.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up