Партнер рубрики Події

За кілька годин до смерті до Бадмус дзвонив якийсь чоловік. Усі версії, які розглядає слідство

За кілька годин до смерті до Бадмус дзвонив якийсь чоловік. Усі версії, які розглядає слідство
  • Психолог для «20 хвилин» проаналізувала записку, яку залишила студентка. Чи не писала вона її під тиском і під диктовку?
  • Подія на контролі у столиці, тим часом тернопільські поліцейські перевіряють усі версії, озвучені родиною та власні. І вивчають відео з камер, що поруч з будинком, де дівчина провела останню ніч.  

Смерть тернопільської студентки-іноземки – подія, яка перебуває на контролі в апараті Національної поліції України.

У ході огляду місця події знайшли передсмертну записку, - там немає особи, яку студентка звинуватила б у своїй смерті. Як і немає чіткої вказівки, що причина через яку пішла з життя, – не склала іспиту. Про це повідомив начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол.  

Нагадаємо, 16 січня тіло Бадмус Ололаде Рафіат знайшли біля будинку одногрупниць, а в їхній квартирі прощальну записку. Одна з версій - потерпіла випила невідому отруту.
Очевидці підтвердили, що почерк саме загиблої, проте поліція вилучила взірці – записи, які Бадмус робила раніше. І вже експерти поставлять остаточну крапку – чи був це почерк дівчини.

Відео дня

- Я отримав звернення від родини загиблої студентки про те, що вони хочуть надати додаткову інформацію та озвучити свої версії, - каже Олександр Богомол. – Ми створили посилену слідчо-оперативну групу, до якої увійшли фахівці відділу по боротьбі з торгівлею людьми, карного розшуку. Ця група працює з родиною покійної, нігерійською діаспорою та адміністрацією університету.

Читайте також «Вона не вчинила самогубство!» Рідні іноземної студентки кажуть, що знайшли відеодокази

У поліції є інформація, що напередодні загибелі студентка перебувала в доброму психоемоційному стані. І варіантів виходу із кризи, коли вона не склала іспит, було декілька. Тобто, невдача з іспитами – не було кінцевою точкою, яка не могла мати подальшого розвитку подій. Зокрема, родина запевнила, що мала фінансову можливість оплатити подальше навчання. Окрім того, у Бадмус є сестри в США та Великобританії. Сама дівчина могла офіційно поїхати туди.

- Під час огляду місця події поліцейські також вилучили ємкість з-під отрути, - каже Олександр Богомол. - За результатами розтину, дівчина померла від отруєння невідомою речовиною. У загиблої взяли біологічні взірці, аби визначити цю речовину. Чи смерть настала саме від тієї, залишки якої знайшли в ємкості.

Вилучили поліцейські і відео з камер відеоспостереження, видно, що вона виходить з будинку, де була напередодні смерті. Поспілкувались з дівчиною, у якої Бадмус ночувала.

- Ми отримали доступ до мобільного телефону студентки, через що отримали нові версії, хто ще міг повпливати на суїцидальні настрої, або ж міг мати стосунок до смерті потерпілої, - каже Олександр Богомол. - Я не хочу говорити, що це було вбивство, адже ми наразі не маємо підтверджень, а на тілі слідів насильницької смерті не виявили.

Розглядатиме поліція і версію щодо доведення студентки до самогубства. У тому числі, і з боку осіб, з якими вона спілкувалась (з її оточення – прим. авт.), так і у зв’язку з нездачею іспиту. Усі сумніви, які матимуть родичі щодо суїциду, теж перевірятимуть.

- Ми маємо інформацію від родини, що близько 12 год. їй дзвонила особа чоловічої статі – зараз ми це перевіряємо, - каже Олександр Богомол. - Можливо, були й інші причини для суїциду. Тому будуть перевіряти всі версії – від доведення та примушування до суїциду – до умисного вбивства.

Наразі порушене кримінальне провадження за ст. 115 – йдеться про раптову смерть. Під час розслідування за цією статтею поліція матиме право і на негласні слідчі дії.

«20 хвилин» попросила психолога прокоментувати записку, яку залишила Бадмус. Ось про що розповіла фахівець.

Коментар

Оксана БІЛЬКЕВИЧ, психолог:

 - У даному листі ми бачимо, що лише перше речення знаходиться горизонтально стосовно листка зошита. Кожне наступне умовно можна поділити на ліву та праву частину, де саме права частина ніби підноситься у висоту. Зазвичай саме таке розміщення рукописного тексту, коли правий край тексту письма починає бути вищим за лівий, тлумачиться психологами як бажання людини підвищити самооцінку, позитивне уявлення про себе, високий рівень амбіцій та намагання добиватися запланованого. Але таку інтерпретацію дають у випадку сталого використання у письмі даної закономірності і для особи, що знаходиться у спокійному та врівноваженому стані. Таке розміщення тексту, що написаний від руки, може дати гіпотезу того, що людина, яка його написала, схильна до мрійливості, високого рівня інтуїтивності, спонтанності. У даному випадку (написання передсмертного послання на 2-й половині листа розвороту зошита) та така різка втеча почерку вверх, можуть свідчити, що дівчина писала його поспіхом, імпульсивно, приховуючи від очей інших, хто міг це побачити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Максим Павлович

    Як завжди придумують різні версіїї , щоб відбілити викладача який привів до  цієї смерті , вже й предсмертна записка по інакшому пишеться , там немає
    ні особи  ні імені , немає не вказівки хто винен , вже і не через іспити . Ніхто не винен  і  це  -  ось вам і розслідування.
  • Максим Павлович

    Як завжди придумують різні версіїї , щоб відбілити викладача який привів до  цієї смерті , вже й предсмертна записка по інакшому пишеться , там немає
    ні особи  ні імені , немає не вказівки хто винен , вже і не через іспити . Ніхто не винен  і  це  -  ось вам і розслідування.
  • Галя Дворська

    Як прочитати статтю ?авторизувалась,а всеодно показує частину статті(
  • Ory Ory Orysia

    Шкода дівчини

    Віктор Комаринський reply Ory Ory Orysia

    Привіт.Як Вас справи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up