Партнер рубрики Події

«За перемогу відповідають усі, пора змінюватися»: дружини військових прийшли до ОВА

«За перемогу відповідають усі, пора змінюватися»: дружини військових прийшли до ОВА
  • Дружини військовослужбовців зібралися перед Тернопільською ОВА.
  • Вони просять у влади, аби захисники мали право на демобілізацію за власним бажанням після 18 місяців служби.

Перед Тернопільською обласною військовою адміністрацією вранці, 27 жовтня, організували пікет. Зібрались дружини, матері та діти військовослужбовців, які воюють на фронті уже другий рік.

У руках вони тримають плакати із надписами: «Рівні права для всіх», «Військові теж втомлюються», «Демобілізація після 18 місяців служби», «Чому другий рік воюють одні й ті самі» тощо.

Відео дня

Учасники акції звертаються до влади із проханням, аби захисники мали право на демобілізацію за власним бажанням після 18 місяців служби. Подібний захід відбувається у багатьох містах України.

Також на місці події збирають підписи перехожих. Їх зі зверненням планують надіслати до Президента України. 

– Я дружина військовослужбовця, – розповіла учасниця акції Вікторія. – Ми хочемо, аби наші захисники мали можливість бути демобілізованими після 18 місяців служби. Хлопці втомилися, вони також мають сім'ї. Тому ми вийшли на цей мітинг з плакатами, ми збираємо підписи у перехожих, щоб передати їх президенту.

Дружини та матері скандували «Демобілізація!», «У воїнів також є сім'ї» та «Вимагаємо терміни служби!».

Також учасниці акції хотіли привернути увагу до петиції №22/203452-еп. Авторка петиції Марина Смішко звернулась до президента з проханням проводити демобілізацію військовослужбовців після 18 місяців служби за їх бажанням. Петиція набрала достатню кількість підписів – 25 861 та наразі знаходиться на розгляді у президента.   

Довідка:

Жінки вийшли на всеукраїнську ацію у багатьох інши містах, зокрема у Києві, Кривому Розі, Житомирі, Івано-Франківську, Рівному, Хмельницькому, Полтаві, Одесі, Кропивницькому, Сумах, Львові, Вінниці, Чернівцях, Луцьку, Запоріжжі, Дніпрі, Черкасах та Миколаєві.

Організаторки пікету вимагають від влади встановити чіткі терміни перебування на передовій та провести демобілізацію за бажанням військових, які перебувають на фронті від початку повномасштабної війни. Свої звернення направлять президенту, прем’єр-міністру, спікеру Верховної Ради.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (70)
  • Читач62

    Йолопи...! Вимагайте забрати всіх Галичан зі сходу..! А не продовжуйте обслуговувати брехливі злодійські хохляцько-москальські афери ,організовані старими кгб-істами обох злодійських держав для збагачення їхнього генералітету-криміналітету та злодіїв- чиновників ..В тій брехливій комерційній псевдовійні-афері розіграній за спільним сценарієм генералітету обох кримінальних держав нема жадних інтересів а ні зиску для Галичини і Галичан крім загибелі  наших краян і деградації нашої країни на радість злодійських кримінальних кієвських політиків і чиновників ! Позбутьтесь брехливої антигалицької української влади і проголосіть незалежність Галичині .Ми Галичани маємо право на власну Галицьку державу і власний шлях до Європи.
  • Ірина Олексюк

    Підтримую. Правильне рішення!!!
  • Iryna Savchyk

    Підтримую
  • Читач95

    ПІДТРИМУЮ,

keyboard_arrow_up