За п'яні ДТП з жертвами - максимальне покарання. Зеленський виступив за довічне ув'язнення винуватців

За п'яні ДТП з жертвами - максимальне покарання. Зеленський виступив за довічне ув'язнення винуватців

Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності більш жорсткої кримінальної відповідальності за водіння в нетверезому стані, що призвело до загибелі людей у результаті ДТП. Про це йдеться на сайті Президента.

За водіння напідпитку, що спричинило загибель людей, має бути максимальна кримінальна відповідальність, можливо, довічне ув'язнення – Президент. 

Він наголосив, що ситуація на автошляхах залишається вкрай складною.За словами Президента, загалом за перше півріччя 2020 року на дорогах загинуло майже 1,5 тис. осіб.

«У ДТП в Україні гине більше людей, згідно зі статистикою, ніж на війні. Така кількість може навіть порівнятися з будь-якою епідемією», – додав Володимир Зеленський.

Відео дня

Президент зазначив, що чинні закони, рішення та стратегії нічого не вирішили й радикально не змінили ситуації на дорогах.

Оскільки чинні штрафи не мають відповідного стримувального ефекту для водіїв, що сідають за кермо напідпитку, потрібно збільшити їх у 5-10 разів (якщо порушення правил незначне). У разі, якщо п’яний водій спричинив ДТП, яка призвела до людських жертв, має бути запроваджена більш сувора кримінальна відповідальність.

«Якщо водіння напідпитку спричинило загибель – строк покарання має бути збільшений. Можливо, до довічного ув'язнення. Я – за максимальну криміналізацію цих злочинів. Жорстко й надовго. І з максимальним розголосом... І щоб жоден суд не думав когось «відмазати», – заявив Президент.

Опитування

Чи підтримуєте довічне ув'язнення за п'яні ДТП із жертвами?

Глава держави зауважив, що чекає всіх посадовців, які відповідають за це питання, зі звітами та конкретними результатами.

Президент також звернувся до Прем'єр-міністра України, щоб протягом тижня були підготовлені реальні пропозиції та сформований дієвий план заходів з підвищення безпеки дорожнього руху.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Вистачило однієї резонансної ДТП де загинула фактично вся родина щоб цей так званий президент зрозумів ,що штрафи у 17 чи 34 тисячі не зупинять людей ,які полюбляють хильнути за кермом . Тим більше для чого було скасовувати закон який фактично передбачав кримінальне покарання і судимість . 1 липня цей закон вступив у силу ,а 2 липня цей так званий президент його скасував . Хоча цей закон не передбачав суворого покарання ,але хоч щось ніж нічого .Нехай бере приклад з європи там штрафи за подібне  250 тисяч євро .
  • Андрій Цимбалюк

    Дивний цей потерпілий наркоман, спочатку віднміняє кримінальну відповідальність за нетверезе водіння, а тепер таки "довічне ув'язнення". Він що дилера поміняв?
  • Василь Янішевський

    За водіння автомобілем напідпитку - треба позбувати прав на 3 роки з можливістю перездачі.  

    А адміністративна чи кримінальна відповідальність - це вже за наслідками. Кара має бути співмірна порушенню.
  • Оксана

    А ще довічне ув'язнення для політиків, які розкрадають кошти!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up