Партнер рубрики Події

За вигул собаки без намордника штрафуватимуть

За вигул собаки без намордника штрафуватимуть
За вигул собак без намордників у Тернополі штрафуватимуть

Санкції згідно статті 154 КУаАП будуть застосовувати працівники поліції до власників чотирилапих. Усіх собак в громадських місцях слід вигулювати лише зі спеціальною амуніцією.

До правоохоронців неодноразово надходили скарги від мешканців обласного центру про порушення щодо вигулу собак. Люди скаржилися, що власники тварин легковажать безпекою насамперед дітей, гуляючи з чотирилапими навіть без повідка. Часто - це середні та великі собаки бійцівської породи, які, напавши, можуть сильно скалічити людину.

Аби застерегти усіх власників собак, правоохоронці провели профілактичний рейд парком «Топільче» у Тернополі. З відвідувачами, які гуляли з тваринами, поліцейські провели профілактичні бесіди та застерегли про накладання штрафних санкцій. На одного з власників собак, який привів тварину в парк без намордника, дільничні інспектори склали адміністративний протокол.

Подібні заходи правоохоронці проводитимуть і надалі та нагадують, що заборонено  приводити собак в приміщення магазинів, кафе (крім спеціалізованих магазинів для тварин) і на дитячі майданчики, вигулювати собак без повідків і намордників, а також вигулювати собак, породи яких віднесені до небезпечних для людей, особами, яким не виповнилося 16 років. За це передбачені штрафні санкції в розмірі від 17 до 425 гривень.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    по Оболоня чуділо кожен день з підбульом ходить ,підбуль без намордника
  • David Starr

    Усе вірно - пару штрафів по 400 гривень навчить навіть найвпертішого власника.
  • NIK Kalash

    А каки за своїми улюбленцями, коли будете підбирати. А то недавно гуляю зі своєю малечею, а панянка з сусіднього під'їзду собаку вигилює на дитячому майданчику, роблю зауваження,  на що відповідь - маю таке ж право як і ти, ти ж вигулюєш свою дитину. Відповідаю, що дитину не вигулюю, а гуляю з нею, і що якщо на те пішло, мій малюк у підгузнику і не справляє своїх нужд на майданчику, чи буть-де інше на відміну від вашої собаки. І що тут почалось, такий галас здійняла,  ніби я її покусав, змушений був піти, щоб дитина не дивилась на ту істерику.
  • Василиса

    в мене лабрадорша,  і  на неї вдіну намордник не раніше ніж почнуть штрафувати за паління в громадських місцях

    Vitaliy Kaschirniy reply Василиса

    Коли ваша собачка стане на дорозі  у такого як я та її застрелять нах, то їй напарник вже не буде потрібен!

    Захаревич Надежда reply Василиса

    а у мене лабрахлопчик)) згідна з вами, а ще дворових собачок по приютах пристроять!

    Діонісій reply Василиса

    вигулювати треба в наморднику і на повідку, з тим я погоджуюсь, бо якщо вигулюють велику собаку , то хто зна, як вона себе до оточуючих поводить, буває і палка раз на рік стріляє, да і мала може гризнути, я потім щеплення від правця і сказу робити не хочу, дорого і хлопотно,  а от з курінням, погоджуюсь, хоч почніть штрафувати на зупинках громадського транспорту, а то стоїть тюфяк серед натовпу і смокче папіроску, якщо чоловік зробив зауваження, то якось ще реагують, а потім приїде їх транспорт, бичок на підлогу і поїхав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up