Партнер рубрики Події

Пропонують дотримуватися вимог "помаранчевої зони". Як житиме далі Тернопіль: що каже штаб

Пропонують дотримуватися вимог "помаранчевої зони". Як житиме далі Тернопіль: що каже штаб
  • Ситуація нестабільна, але контрольована, запевняє керівник відділу охорони здоров'я.
  • Штаб пропонує дотримуватись всіх обмежувальних заходів «помаранчевої зони». Що буде з транспортом, садочком і як зміниться життя тернополян, читайте згодом.
  • Нас держава стимулює знижувати показники – виходить так, - заявив під час засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом міський голова Тернополя Сергій Надал.

Кількість ПЛР-тестувань не зменшено, але кількість виявлених інфікованих коронавірусом у Тернополі суттєво зменшується вже протягом трьох днів - від 30 липня. Тобто, вже три дні спостерігають позитивну динаміку.  

Після того, як Тернопіль несподівано потрапив у «червону зону», у Лабораторному центрі переглядають всі показники захворювання.

  • Прийняли рішення переглянути всі епідпоказники протягом останніх шести днів, - каже заступник директора лабораторного центру Юлія Кравчук. - Бо протягом трьох днів спостерігається лише позитивна динаміка. Треба проаналізувати 3 дні минулих і 2 наступних, щоб пропонувати комісії центральній, аби зібратись на позачергове засідання і приймали рішення про зміни з «червоної» на «помаранчеву» зону.

Рішення про «червону зону» було несподіваним, адже ситуація в інших регіонах – здебільшого сусідніх - набагато складніша. Щодо Тернополя - оцінка епідситуації проводилась за 2 з 4 критеріїв – коефіцієнтом виявлення і динамікою розвитку.

Відео дня
  • У нас ці два показники перевищували рекомендовані значення, - каже Юлія Кравчук. - Ці показники певні дні в рази були перевищені. Напевне, це зіграло свою роль. Але від 30 липня – пішли на спад. Жоден з показників не перевищував норми.

Кількість тестувань останнім часом не зменшують, а от виявлених інфікованих суттєво менше, каже керівник відділу охорони здоров'я міськради Василь Даньчак.

  • Станом на 3 серпня, за всіма показниками нас можна віднести до зеленої зони, - запевнив Василь Даньчак. - Ситуація нестабільна, але контрольована.

Від початку введення карантину у Тернополі зафіксовано 2 летальних випадки від «ковід», що становить 0, 3%. Показник летальності – на щастя, мізерний. Основна частина пацієнтів перебуває на амбулаторному лікуванні.

- Нам всім доведеться жити з обмеженнями, суворо дотримуватись протиепідемічних заходів, але ми не можемо зупинити життя і діяльність міста, - каже Сергій Надал. – Натомість ми будемо максимально сприяти, аби бізнес, суб’єкти господарювання і підприємства працювали. Ще раз наголошую і всіх прошу дотримуватись епідзаходів.

Заклади освіти, громадського харчування та громадський транспорт наразі працюватимуть, однак дотримання карантинних вимог там контролюватимуть більш посилено. У садочках рекомендують не віддавати дітей літнім родичам, які в зоні ризику. Майданчики барів і кафе працюватимуть, як і раніше.

Штаб вирішив:

  1. Громадський транспорт: осіб віком від 65 років, а також тих, то має хронічні хвороби легенів чи астму, серцево-судинні, діабет, ниркову недостатність, онко – всі категорії, що у зоні ризику – просять тимчасово відмовитись від користування громадським транспортом.
  2. Дитсадки: замість заборони відвідувати дошкільні заклади, що негативно позначиться на економічних характеристиках сімей із дошкільнятами та порушуватиме права мамусь, посилять протикарантинні заходи, а за цим стежитиме відповідальна особа. Рекомендують тимчасово відсторонити від роботи працівників віком 65+ та тих, що мають хронічні хвороби. (Наразі в Тернополі ізольовано лише дві групи в дитсадках №№ 12 і 17. Там лабораторно підтвердили ковід в кількох дітей. Всі контактні особи на самоізоляції. Контактних осіб протестують).
  3. Торгівельно-розважальні заклади, заклади харчування, фітнес-центри і побутового обслуговування працюватимуть за умови захисту персоналом очей, обличчя, рук. Із масками мають бути і відвідувачі. Дозволено перебування 1 відвідувача на 10 кв м торгівельної площі (раніше було 5 кв.м)
  4. Літні майданчики кафе і барів: відстань 1, 5 м між столиками та не більше 4 осіб за 1 столом, не враховуючи дітей віком до 14 років.

Документ-рішення оперативного штабу опублікуємо, щойно його нададуть редакції.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Людмила Островська

    І вони тим живуть
  • Людмила Островська

    Комусь подобається знущатись над людьми
  • Cаша

    Ідіоти зробили випускний, воно нам ще так аукниться. Невже піар перед виборами, дорожчий за людські життя? Скільки ще потрібно встелити бруківки з власного заводу, щоб заспокоїтись?
  • Ігор Ігорович

    Випускний це просто бомба.
    Зібрали стільки людей в одному місці???
    Перекрили рух,щоб дітки потішились.
    Сукня 100 метровий шельф це вершина .
    Чим би дитина не тішилась аби не плакала.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up