Партнер рубрики Події

Загадили причал і став. Все тому, що немає смітників

Загадили причал і став. Все тому, що немає смітників

Більше тижня (!) журналісти шукали, хто має встановити смітники та прибрати непотріб біля причалу. А чиновники та керівники комунальних підприємств «футболили» нас з однієї структури до іншої. Врешті нам таки вдалось почути обіцянку, що смітники будуть максимум за тиждень. Перевіримо.

Гори сміття, непотребу, паперу, обгорток від чіпсів, кульки, пластикові та скляні пляшки. Це все – біля причалу, що поблизу Дальнього пляжу.

Щойно здіймається хоч невеличкий вітер – весь непотріб розносить дорогою, лісом, а більшість сміття осідає у ставі. Про це розповіли тернополяни, які більше року обривають телефони чиновників різних рівнів міськради і комунальників. Просять єдиного – навести лад або хоча б поставити смітник біля причалу, аби відпочивальники не скидали сміття просто на землю. Реакції, скаржаться люди, - жодної. Ні порядку, ні смітника. 

Previous Next

Відео дня
  • Ще торік там стояв дерев’яний невеликий смітничок, - розповіла Олена Дерех, яка проживає на вул. Золотогірській. – Тоді просили замінити його на більший, бо все сміття не поміщалось. Люди кинуть дві-три пляшки – місця вже немає. І навколо смітника накопичувались гори непотребу.   

Загадили «обличчя міста»

Коли гарна погода, в районі Дальнього пляжу чимало відпочивальників. Люди приїжджають машинами та катером. Все, що бачать тернополяни і гості міста, зійшовши з катера, - це гори сміття. Називається, нарікає тернополянка, - «обличчя міста».

  • Я тут живу неподалік, народилась, і мені небайдуже, як територія обростає непотребом, - нарікає жінка. – Люди не мають куди викинути ті ж обгортки чи пляшки. Дуне вітер – все несе у ліс, розлітається дорогою і зносить у став.

Жінка каже, що понад рік телефонує на всі ефіри до головних комунальників міста – заступника міського голови Владислава Стемковського і начальника управління ЖКГ міськради Миколи Лесіва. Однак минає місяць за місяцем, кучугури сміття ростуть, а смітника досі немає.

  • Ніби все гарно – причал, тернополяни в гарну погоду цілими сім’ями приїжджають на Дальній пляж відпочити, виходять з катера і натикаються на кучугури непотребу, - нарікає пані Олена. – А як припікає сонце, там цілими роями літають оси, мухи. А, виходить, посадовцям і діла до цього немає.  

Територія причалу катерів перебуває на утриманні КП "Об`єднання парків, культури та відпочинку", повідомила журналістам начальник прес-службі міськради Катерина Калуш.

Ми зателефонували до очільника вищезазначеного комунального підприємства Олега Протасевича, аби дізнатись, коли ж врешті на причалі з’явиться смітник і хто й коли поприбирає забруднену територію. Однак чоловік запевнив, що причалами у місті опікується інше комунальне підприємство – КП «Тернопільелектротранс».

– Все сміття, яке є безпосередньо на причалі «Дальній», прибирають члени команди наших теплоходів, - повідомив Володимир Зелінський, перший заступник директора КП «Тернопільелектротранс». - Сміття буває багато, адже не лише відпочивальники, а й місцеві жителі туди його викидають. Натомість сміття поза межами причалу вже у межах парку «Загребелля», який належить комунальному підприємству «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя».

За тиждень має бути смітник і чистота

Вдруге турбувати вдруге Олега Протасевича ми не стали. Просто не бачили у цьому змісту, адже чиновник вже одного разу нас скерував зовсім не за адресою. Чи то не зрозумів, про яку територію йдеться, чи просто злукавив. Тому журналісти вдруге звернулись до прес-служби міськради за чіткою відповіддю: хто ж має поставити біля причалу смітник і коли звідти приберуть весь непотріб.

  • Територія причалу катерів біля Дальнього пляжу перебуває на утриманні в КП "Об`єднання парків, культури та відпочинку", - запевнила керівник прес-служби міськради Катерина Калуш. - Прибирати сміття та утримувати в належному санітарному стані зобов`язане КП. Враховуючи звернення тернополян на неналежний стан цієї території, дано доручення об'єднанню парків прибрати територію, встановити додаткові урни для сміття.

Тернополянам у подібних випадках рекомендують скаржитись до інформаційно-довідкової служби міськради за тел.: 1580.

  • Звертаємось до тернополян з проханням прибирати за собою сміття після відпочинку на Дальньому пляжі чи під час риболовлі на причалі, - каже Катерина Калуш. - Доручення встановити смітники і прибрати територію комунальне підприємство вже отримало. Зобов’язали все виконати до наступного тижня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів.  Вирішити питання можна тільки об'єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:

    http://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/

  • Dennis Kuznetsov

    Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів.  Вирішити питання можна тільки об'єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:

    http://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/

  • Анонім

    принести пиво, сік, воду , і ще хто що принесе вистачає сили, а сміття прибирати після себе немає кому. Може потрібно подивитися на себе збоку, а не на міську раду кивати
  • Діонісій

    смітники треба встановити і потім з них прибирати сміття, колись було схоже в парку біля лікарні №3, смітники були, але за місяць часу їх засипало сміттям так, що потім комунальники не могли знайти ті баки в тих купах :) .

    а взагалі - немає смітника не кидай сміття на землю, поклади в пакет і викинь в перший смітник, який побачиш.

    Stels reply Діонісій

    Можна ці пакети зі сміттям нести під міську раду. Пакети бажано підписати , щоб місцева влада взнала де недопрацьовує .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up