Партнер рубрики Події

Захворюваність росте, є новий спалах інфекції: чи чекати у Тернополі повернення «червоної зони»

Захворюваність росте, є новий спалах інфекції: чи чекати у Тернополі повернення «червоної зони»
  • В селі Петриків у геріатричному центрі стався спалах коронавірусної інфекції. Населений пункт межує з Тернополем, який нещодавно вийшов з червоної зони карантину.
  • Чи не вплине ситуація з геріатричним центром на статус Тернополя та області та як змінюється динаміка захворюваності – читайте у матеріалі.

В Україні з 1 серпня почали діяти нові правила. Населені пункти розділили на 4 зони – зелену, жовту, помаранчеву та червону. Все залежить від показників захворюваності. До якої зони потрапить місто вирішують щоп'ятниці у столиці.

Кількість хворих зростає

Ми проаналізували динаміку захворюваності у області. У перші дні серпня кількість хворих почала зменшуватись. Найменшу кількість хворих за добу зареєстрували 4 серпня. Тоді підтвердили 8 випадків. Однак одразу після цього кількість хворих почала зростати. Як зазначають в лабораторному центрі – ситуація циклічна. Кількість хворих то зростає, то починає падати.

Відео дня

У місті від початку місяця також не прослідковується чіткої тенденції. Після чергового підйому захворюваність пішла на спад. Останніми днями у місті реєструють 10 – 14 нових випадків за добу.

«Місто відповідає вимогам»

Як пояснюють в обласному лабораторному центрі, варто брати до уваги окремі показники захворюваності, кількості ПЛР тестів, тощо. Саме завдяки ним центральна комісія визначає статус населених пунктів.

- Станом на 11 серпня, за критеріями, передбаченими Кабінетом Міністрів, ми відповідаємо показникам Кабміну, - розповідає виконувачка обов’язків директора Тернопільського обласного лабораторного центру Юлія Кравчук. Середня кількість ПЛР тестувань становить 45,8 на 100 тис. населення, при рекомендованому – 24. Коефіцієнт виявлення захворювання 7,62 при рекомендованих 11. Показник динаміки -20,46 при рекомендованому 10. За проаналізований період з  4 по 10 серпня, в області коефіцієнт виявлення випадків та динаміка зростання не перевищує рекомендованої норми.

Критеріям Кабінету Міністрів відповідає і Тернопіль.

- Аналогічна ситуація спостерігається у місті Тернополі, Бучацькому та Бережанському районі, - каже Юлія Кравчук. - З 6 серпня ми спостерігаємо погіршення ситуації у Тернопільському районі та Чортківському районі. Ми вважаємо, що це пов’язано з наявними вогнищами у цих районах.

Якщо ситуація залишатиметься стабільною – місто не потрапить до червоної зони знову. Підстав для цього наразі немає.

- За результатами центральної комісії, 7 серпня Тернопіль перевели з червоної до жовтої зони карантину, - каже Юлія Кравчук. - Рішення вступило в силу з 8 серпня. Решта регіонів залишається з незмінною епідеміологічною ситуацією.

Наразі ситуацію з геріатричним центром тримають на контролі в ОДА. Там правоохоронці облаштували черговий пост. Всім працівникам та підопічним проводять ПЛР-тести.

Читайте також:

Біля Геріатричного центру в Петрикові купа людей і поліції - там спалах коронавірусу. Наразі 24 хворих
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Рома Козирь

    який в пі зду  коровамінус зає бали внатурє!!!  це політичні маніпуляції немає ніякого ковіду дядя степанов сказав по зомбоящику все треба бігом вірити в цю чепуху

    Дмитро reply Рома Козирь

    Клоун,писати навчися!

    Дмитро reply Рома Козирь

    Писати спочатку навчися,клоун!
  • СТУГНА-П

    Ну ,що догралися з випускними ,а тепер Тернопіль буде відхаркуватися від дурості нашого мера і його компашки які під тиском дозволили проведення випускних . Нехай тепер мер ,поліція ,Панічев ,Похиляк ,штаб несуть особисту відповідальність за те ,що не забезпечили належного виконання протиепідеміччних заходів під час випускних .
  • Kudryk Rostik

    Ну ви тролі
  • Ігор Буда

    треба мерові знов виступити з протестом проти самого ковіду.
    вірус спудиться як центральна влада і зникне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up