Партнер рубрики Події

Біля Геріатричного центру в Петрикові купа людей і поліції - там спалах коронавірусу. Наразі 24 хворих

Біля Геріатричного центру в Петрикові купа людей і поліції - там спалах коронавірусу. Наразі 24 хворих
  • Про хворих у медустанові в Петриках повідомили в лабраторному центрі. Як повідомляють читачі, зараз там багато поліції. 
  • Відвідування у центрі і раніше були заборонені через карантин. Зараз карантин посилюють. 
  • За попередніми даними, захворіли і медики. 

Біля геріатричного центру зранку 11 серпня зібрались люди. Ймовірно, це родичі людей, які перебувають в центрі.

За даними Обласного лабораторного центру, там зараз 24 хворих. 17 з них виявили за останню добу.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

На карантин центр закрили одразу після перших випадків захворювання на Тернопільщині. Лише на деякий час дозволили передачі для людей, які там перебувають.

Мобільною бригадою лабораторного центру у неділю, 9 серпня, відібрали 47 зразків біоматеріалу у підопічних та працівників геріатричного центру. У 24 виявили хворобу.

- Від початку епідспостереження в області було зареєстровано 9 спалахів, - розповідає виконувачка обов’язків директора Тернопільського обласного лабораторного центру Юлія Кравчук. - Наразі лишається три спалахи. 10 серпня були зареєстровані випадки захворювання на коронавірус серед підопічних геріатричного центру. Станом на 10 серпня, лабораторно підтверджено 24 випадки, з яких один лікар.

10 серпня працівники тернопільського міжміскрайонного відділу лабораторного центру виїздили до геріатричного центру. Там провели всі необхідні протиепідеміологічні заходи.

- Перш за все наші працівники здійснили оцінку ситуаіцію, поновили комплекс протиепідемічних заходів, - пояснює Юлія Кравчук. - У закладі провели дезінфекцію приміщень. Також у понеділок, 10 серпня, близько 19:00 у лабораторний центр доставили 100 зразків відібраного матеріалу – 10 від працівників та 90 від підопічних. Наразі триває дослідження.

"Люди вільно пересуваються центром"

Як розповідає один із пацієнтів центру пан Петро, після заборів через кілька днів людям повідомили результати.

- У мене сказали немає, - говорить чоловік. - Виявили у двох сусідок. Вони вільно пересуваються центром наразі. Тут говорили, що підтвердили і в медсестри, можливо і в лікарів. Зараз нікого не впускають і не випускають. 

За інформацією з власних джерел, причиною спалаху могло стати порушення карантину. У закладі чимало людей середнього віку, які раніше часто виходили в місто через "чорні" ходи. Зараз ж поліція біля закладу для того, щоб охороняти громадський порядок. 

Всього у закладі 160 підопічних та 88 працівників.

Директор закладу Степан Глушок пояснив журналісту - натовп людей, яких бачили на вулиці біля геріатричного центру - це не родичі, а працівники закладу. Їм проводили ПЛЛ тестування. Це підтверджуть у лабораторному центрі. З 9:00 біоматеріал забирали у 65 працівників та 30 підопічних. Більш повну інформацію про ситуацію, яка склалась, директор обіцяв надати згодом. Більше читайте згодом. 

Облаштували пост правоохоронців

Аби запобігти розповсюдженню інфекції, правоохоронці вжили ряд превентивних заходів.  З понеділка, 10 серпня, співробітники Тернопільського відділення поліції виставили карантинний пост на в’їзді в пансіонат.

Основна мета – контроль за дотриманням протиепідемічних норм та унеможливлення потрапляння сторонніх осіб на територію закладу. Також поліцейські провели профілактичні бесіди з керівництвом та  працівниками геріатричного будинку щодо неухильного дотримання обмежувальних заходів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Богдан Богданович

    Утилізовують старічків
  • Любов Олійник

    Ого так дивно стільки людей і без ніяких симптомів а тут опа і є. Це смішно що робили медики не бачили як почуваються люди може хтось погано себе почував. А може грошей захотіли.
  • ID 18

    Написано в статті - Станом на 10 серпня, лабораторно підтверджено 24 випадки, з яких один лікар.

    Питання - А де докази??? Невже можна вірити якісь там лабораторії, напевно саме тій, яка колись була санстанцією, що знаходиться на вул Пирогова, а зараз самі знаєте, на що її перепрофілювали!
  • Ненза

    До дупи Ольги турчак: мантелепо, ти вже зробила революцію в Білорусі? Тобі мало? Взялася за стареньких людей?

    ID 18 reply Ненза

    Саме так, бо цей будинок є під контролем бандо-влади, тому і натиснули на нього. Чомусь хворіють на баоановірус

    ID 18 reply ID 18

    Чомусь хворіють на БАРАНОВІРУС тільки бюджетники, або жителі установ бюджетного типу, як наприклад цей будинок!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up