Партнер рубрики Події

У школах дистанційка, а заклади працюватимуть лише на виніс: у Тернополі посилюють карантин

У школах дистанційка, а заклади працюватимуть лише на виніс: у Тернополі посилюють карантин
  • Найбільше хворих за весь час пандемії в Тернополі зафіксували 1-2 квітня. За два дні на коронавірус захворіли 1 452 людини. 
  • У ці хвилини відбувається засідання Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом. Чи буде посилення карантину? 

Засідання Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом розпочалось 2 квітня об 11.00.

Під час засідання обговорюють ситуацію з захворюванням з коронавірусом. І експерти кажуть: ситуація складніша, ніж прогнозували.

Заклади харчування 

— Ми спостерігаємо різке збільшення кількості хворих, кількості госпіталізацій та летальних випадків. На сьогодні хворіє 9 945 людей. В тому числі в місті— 2 441. Нагадаю, що ще 3-4 тижні тому, ми мали 1800 осіб. Фактично, це збільшення в 3-4 рази. Це збільшення несе навантаження на систему охорони здоров`я. Як наслідок, бачимо збільшення кількості госпіталізацій та смертельних випадків.  У зв`язку з тим, ми маємо працювати  на випередження. Кабмін надає можливість місцевим органам влади посилювати карантинні обмеження Я б рекомендував обмежити соціальні контакти та звернути увагу на роботу закладів харчування. А саме обмежити їх функціонування до режимів роботи "на виніс" та функціонування на відкритих майданчиках, — сказав головний лікар-епідеміолог області Володимир Паничев.

Відео дня

Говорили також про обмеження в роботі супермаркетів та розважальних закладів. 

— Єдиним інструментом, що може допомогти в ситуації — є обмежувальні заходи. Ми маємо обмежити число соціальних контактів. Зокрема я пропоную обмежити роботу закладів громадського харчування, дозволивши їм роботу "на виніс", а також обслуговування клаєнтів на відкритих майданчиках. Окрім того, хочу звернути увагу на організацію роботи супермаркетів. Рівень організації роботи там не відповідає вимогам умов карантину. Варто звернути увагу на кількість осіб, яка може перебувати одночасно в торговому залі. Це регулюється простим способом: виставляється така кількість візків, яка буде відповідати тій, кількості людей, які можуть зайти в приміщення. Всі решта клієнти очікують на вулиці. Зайти можна, тільки після того, як візок звільнився. Другий момент — це черги. Вони є наслідком того, що не всі каси працюють, а люди не дотримуються відстані. І персонал таких речей не бачить, — сказав Володимир Паничев. 

Заяви пана Паничева підтримав начальник управління охорони здоров`я Василь Даньчак.

На карантин з 12 квітня 

Міський голова Тернополя Сергій Надал наразі дав доручення зібрати інформацію щодо тих 

— Я думаю, що ніхто з нас не прихильник того, щоб закривати будь-які підприємства, всі ми хочемо працювати повноцінно і не доходити до того рівня, який є у Львові, Чернівцях, Києві, Франківську. Але обмежувальні заходи ми мусимо ввести. Тому є рекомендація не припиняти роботу закладів громадського харчування, але рекомендувати їм виключно на виніс та в режимі літніх майданчиках, — сказав міський голова. 

Оскільки роботу на літніх майданчиках погоджує спеціальна комісія, їй дали тиждень на опрацювання заяв на здійснення торгівлі на літніх майданчиках. А в режимі "на виніс" та літніх майданчиків заклади почнуть працювати з 12 квітня.

Старші класи на дистанційному навчанні

Також, як заявила начальниця управління освіти Ольга Похиляк, навчання у 5-11 класах буде в дистанційному режимі. Дошкільні заклади та початкова школа (1-4 класи) працюватимуть в звичному режимі. 

— В закладах освіти зараз ситуація контрольована і стабільна. Зараз очно навчаються учні 1-4 класів. І з них лише 13 класів працюють дистанційно, хочу сказати, що це небагато, зазначила Ольга Похиляк. — Тому зараз ми рекомендуємо для учнів 1-4 класів залишити навчання в очному режимі, та продовжити дистанційне навчання для учнів 7-11 класів та закладів професійно-технічної освіти.

Також, відповідно до рішення штабу,  лікарнях міста збільшуватимуть кількість ліжкомісць для лікування хворих з коронавірусом. 

Читайте також: 

За добу ковід забрав життя 16 жителів Тернопільщини, понад 700 людей інфікувалися 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • СТУГНА П

    Ну ,що це за міри такі . Щоб був ефект треба бути рішучим і не говорити про рекомендації ,а чітко сказати "працювати бари і ресторани мають тільки на виніс . Школи теж треба повністю закривати . Церкви особливо зараз теж треба позакривати бо зараз почнуться черги на сповідання і синдром однієї ложки на всіх . В супермаркетах треба було ще зобовязати міряти температуру на вході і обовязково руки дезинфікувати . Вже зараз Надал має повідомити батьків щоб ті забули за святкування випускного бо те ,що було минулого року, коли фактично випускний дозволили влаштовувати заради однієї особи у якої понтів на 100м  .Ви подивіться ,що робиться в Березовиці скільки там хворих на ковід ,а всі вони їздять в місто і ,то в основному на базар тому робіть висновки . Джерело інфікування треба шукати ,а не з наслідками боротися . І вся ця влада говорить ,що вони працюють на упередження та фігня все це . Раніше треба було працювати на упередження ,а бари далі приймали замовлення на весілля ,дні народження ,поминки . В садках навіть при існуючій забороні не проводити жодних заходів - влаштовували і влаштовують і далі всякі вистави і утрініки. Частенько бачу як мамаші з костюмами і дітьми  біжать до садочка.
  • Ярослав Омелян

    Короче нічого не змінилося!!!
  • Читач00

    ще би тим дівчатам на касах в маркетах кабінки зі скла зробили, щоб їх якось від відвідувачів відділити, а то сидять цілий день в тих масочках відкриті для всіх і вся
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up