Партнер рубрики Події

«Замінував» заправку в Теребовлі в першу ніч війни і… просився в тюрму

«Замінував» заправку в Теребовлі в першу ніч війни і… просився в тюрму
  • У біографії батька двох малих дітей вже був не відбутий строк за домашнє насильство, який доєднали до щойно призначеного покарання. А також аналогічні злочини – дзвінки про замінування. Експерти визнали його осудним. Врешті суд почув прохання обвинуваченого і надовго відправив його до в’язниці.
  • Нагадуємо всім псевдомінерам, що не так давно в законодавство були внесені зміни, і тепер за такі дії загрожує реальний тюремний строк — від двох до восьми років.

 

Ігорю трохи більше 30-ти. І в нього на утриманні двоє малих дітей. Чоловік ніде офіційно не працює. Проте місцеві кажуть, що він непоганий майстер з роботи із каменем.

А ще в нього в біографії є кримінал за «мінування» і домашнє насильство – він випивав і знущався зі своєї жінки. За ці «подвиги» його судили минулого року, але він відбувся умовним терміном.

Світило до 8 років тюрми

Тепер за «мінування» заправки у Теребовлі, про яке він повідомив в ніч з 24 на 25 лютого з телефону своєї мами, чоловік відправиться за грати надовго.

Відео дня

Нагадаємо, 25 лютого о 1 год 10 хв, перебуваючи в м. Теребовля, Ігор зі старенької материної «Нокії» набрав 102. І повідомив оператору про підготовку вибуху через замінування АЗС «БРСМ», що за адресою вул. Кн. Василька,73А в Теребовлі. На місце одразу виїхали всі дотичні служби, проте вибухівки там не було.

— Умисні дії чоловіка, які виразилися у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об`єктів власності, вчинене повторно, кваліфікуються за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2  ст. 259 Кримінального кодексу України, — йдеться в обвинувальному акті.

Санкція статті, яку інкримінували Ігорю, передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Судові засідання відбувались в онлайн-режимі, і чоловік брав в них участь дистанційно – із Чортківського СІЗО. Адже одразу після «повідомлення про замінування» суд йому обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. І кілька разів, зважаючи на рецидив «замінувань», продовжував її.

«Свідомо бажає перебувати в місцях позбавлення волі».

Ігор у суді провину визнав, щиро каявся, нагадав, що все щиросердно повідомив поліції, щойно його вичислили. І фактично обставини правопорушення у суді не досліджували. Проте нам вдалось дізнатись, що близьким він зізнавався, «мінував», бо з жінкою вчергове посварився. Інші знайомі припускають, що все сталося тому, що Ігор, ймовірно, боявся йти на війну. І кращим варіантом для себе обрав в’язницю. Ця версія має право на життя, адже у суді чоловік заявив, що «свідомо бажає перебувати в місцях позбавлення волі».

 Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 259 Кримінального кодексу України і призначити йому покарання у виді 4 років позбавлення волі, — таким був вирок Теребовлянського райсуду, який вже наприкінці травня набув законної сили.

До покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднали невідбуте покарання за домашнє насилля. Тому разом відправиться до в’язниці на 5 років. Щоправда, кілька місяців він вже «відсидів», йому зарахували час з моменту його затримання, а це 28 лютого.

Засуджений чоловік мав права подати апеляцію протягом місяця. Проте таким правом він скористатись відмовився, запевнив його адвокат у розмові із журналісткою «20 хвилин».

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 259. Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності

1. Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

2. Те саме діяння, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Читайте також

Залякував, що у нього є граната та інша зброя. Як покарали «мінера» заправки у Теребовлі?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Оксана Терещук

    Так, ще за наші гроші корми придурків
  • Оксана Кіналь

    Краще б втопився у ванній ,було б менше проблем.
  • Вячеслав Володимирович Олієвський

    щось дуже все весело..та влетіла в церкву після сварки,цей замінував... можливо потрібна псих аналіз?
  • Людмила Петровська

    Придурок

keyboard_arrow_up