Запитай священника: о. Олексій Філюк відповість на питання, яке ви залишите в коментарях

Запитай священника: о. Олексій Філюк відповість на питання, яке ви залишите в коментарях
  • "20 хвилин" розпочинає рубрику, у якій будемо говорити на відверті та актуальні релігійні теми зі священником-блогером Олексієм Філюком.
  • Пишіть у коментарях своє питання і на найкращі відповімо завтра, 29 квітня о 20.00 на нашому сайті. 

 

Як поводитись у Великодній тиждень? Що можна і не можна їсти у піст? Хто від нього може бути звільнений? Які гріхи не прощаються? Чи можна запізнюватись на Службу в Церкву? Що Церква думає про інтимні зв'язки до шлюбу? Що робити, якщо твій наречений має іншу релігію? Чи можна приступати до Сповіді нехрещеним? Ці та інші питання щодня турбують чимало людей.

Тому редакція "20 хвилин" вирішила поговорити про те, що найбільше цікавить християн із відомим священником Православної Церкви України , який має свою онлайн-парафію о. Олексієм Філюком. 

Залишайте своє питання у коментарях. Редакція на власний розсуд обере 10 найцікавіших питань та передасть їх священнику. Отець Олексій вже погодився на них відповісти. І навіть більше відтепер ми спілкуватимемось з ним щочетверга. Публікації шукайте на нашому сайті кожного четверга о 20.00

Відео дня

Хто такий о.Олексій Філюк? 

Отця Олексія Філюка знають у всій Україні. Він об'єднав десятки тисяч користувачів соцмереж у своєму блозі, де розповідає про себе, молиться та готує різні смаколики.

Зображення може містити: 3 людини, люди стоять

Історію священника з Лановеччини ми розповідали у матеріалі "Любіть людей і сипте цукор до кави": отець Олексій Філюк про церкву, кухню і прийомного сина". Тоді матеріал зібрав сотні позитивних коментарів, а історія чоловіка, який взяв під опіку хлопчика зворушила читачів. Зараз він батько двох прийомних синів та найулюбленіший священослужитель багатьох тернополян.

Кількість  онлайн-парафіян у священника десятки тисяч, а сам він охоче ділиться щирістю та Словом Божим з людьми через соцмережі.  

Людина з відкритим серцем

Отець Олексію Філюк  — людина з відкритим серцем, безмежною вірою та сотнями друзів у рідному селі,  всій Україні та в соцмережах.

Парафіяни у церквах сіл Білозірка та Шушківці, що у Лановецькому районі, священика бачать не лише на службах у церкві. Олексій Філюк приходить до них часто, щоб  просто поспілкуватись, поспівати та допомогти у буденних справах.

Зараз священик є ще й соціальним менеджером села від одного із підприємств, що обслуговують пайовиків та адміністратором спільноти у соцмережі Facebook “Моя Лановеччина”, яку щоденно переглядають майже сто тисяч людей.
 

Своє питання до священника залишайте нижче. 29 квітня о 20.00 чекайте відповіді. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Оксана Черкасова

    Добрий день, підкажіть будь-ласка, який день рахувати 9-тим і 40-м, якщо мій брат загинув на війні? З військкомату маємо сповіщення зниклий безвісти з 18.03.2024 року, але обставини показують, що тоді і загинув. Просто треба було дістати тіло або, що від нього залишилось і тому офіційно немає рішення, що загинув 18.03.

    Привезли в морг мішок і тим, що залишилось. Цілої людини не має. Тільки показали частини на фото. Не можна було по ним впізнати і зараз подано на ДНК. Відповідь може бути і за місяць, і за два, і за три...

    До того часу по паперах буде написано безвісти зниклий.

    І потім як наприклад ДНК співпаде, може бути похорон. Тільки такий, умовний в закритому виді. Бо показувати нічого.

    І от що в такому випадку робити?

    Коли які дні і від чого рахувати?

    Дякую!
  • Вера

    Доброго вечора Отець Олексій. В неділю 20 серпня буде 40 днів за смерті мого сина Сергія…

    Чи можна в суботу поминати? Яку молитву та Що потрібно мені замовити в церкві?

    І іще дайте відповіді будь ласка на таке питання.

    Після похорон (кремації) його дружина залишила на табличці з його іменем та прізвищем, хустку в якій була на похороні. Чи не зробили ми помилку залишивши цю хустку. Якщо так то що робити зараз? Дякую за відповідь.

    Божого благословіння.
  • Марія Ваврук

    Доброго вечора о. Василій. Буду дуже вдячна Вам за відповідь на моє питання. Чи можна одному з подружжя, які в шлюбі 15 років, вінчані, народжена дитина змінити віросповідання?

    Дякую!
  • Надюшка Небеснюк

    Христос воскрес отче Олексій маю таке питання якщо сниться покійник і каже що за нього уже молитися не треба

keyboard_arrow_up