Партнер рубрики Події

Глава УГКЦ у Тернополі проголосив нове свято

Глава УГКЦ у Тернополі проголосив нове свято
  • Архиєрейська Свята Літургія з нагоди проголошення празника Матері Божої Неустаної Помочі відбулась у неділю, 1 липня, в одноіменному храмі на Східному

  • Урочистою ходою група священиків зустрічала Главу і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослав (Шевчука) біля монастиря церкви.

Сотні тернополян оплесками вітали предстоятеля, вигукували «Вітаємо!», знімали відео, робили фото і просили благословення у Отця Святослава. Вітальним словом зустріли Предстоятеля діти і вручили йому коровай та квіти. Після цього синод священиків пішов до церкви, де розпочалась Свята Літургія.

Більшість тернополян ішли сьогодні до церкви в голубих хустках. Хто зав’язував їх на голові, хтось чіпляв на шию. Це є символ Божої Матері Неустанної помочі.

- Бог, в якого ми віримо, є Богом Неустанної Помочі. Ця Неустанність по відношенню до людини має дві ознаки. Найперше – означає, що Бог ніколи не перестає спішити до людини зі своєю допомогою . Друга риса – Бог ніколи не змучується нам допомагати,- пояснює Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав. – Саме об’явлення такого Бога Неустанної Помочі ми чуємо у сьогоднішньому Євангеліє. Божа поміч, Божа рука несе людині гідність, свободу, дає повноцінне людське життя в Бозі.

Відео дня

Отець говорить, що коли він приїхав сьогодні до Тернополя, то побачив людей, які прагнуть отримати допомогу від Бога.

- Я побачив усіх вас, побачив місто, яке вийшло назустріч Христові, і каже йому: «Учителю, допоможи нам, ми віримо в тебе, нашого Бога рятівника, в твою поміч, яку сьогодні  святкуємо, як свято Матері Божої Неустанної помочі».

Глава УГКЦ зазначив, що минулого року синод єпископів установив для церкви новий празник на честь Пречистої Діви Марії і назвав  його святом  Матері Божої Неустанної помочі, і визначив святкувати в першу неділю липня. Таке рішення базувалося на усвідомленні глибокої народної побожності. Це було визнання Духа у тілі нашого народу. Перед тим, як постало це свято, на Україну замандрувала чудотворна ікона Матері Божої Неустанної Помочі, яка об’явила себе нашою небесною заступницею, Богородицею.

- Якщо Бог, в якого ми віримо, є Богом Неустанної Помочі, то його мати є Матір’ю Божою Неустанної Помочі по відношенню до нас. Це ікона грецького походження, яка примандрувала до Криму і стала, нібито, інструментом об’явлення обличчя, допомагаючого людині Бога в найтяжчі моменти  Європи. Сьогодні цю ікону можна знайти в усіх українських домівках, - каже Владика.

Галина Флиста розповідає, що має вдома таку ікону, звертається до неї все життя, вона допомагає їй і оберігає всю сім’ю.

- Дуже правильно, що таке свято почали святкувати, тому що хто помолиться до ікони Матері Неустанної помочі,  матиме щасливу смерть. Треба розуміти, що ми всі постанемо перед вічністю і про це потрібно подумати, - каже жінка. -  Я уже двадцять років в Братстві Матері Божої, ще відтоді, як почали почитання цієї ікони. Ми дуже любимо молитви, вервицю до Матері Божої.  В тридцять років я стала вдовою, маю трьох синів і молитва до цієї ікони для мене дуже відчутна, вона мені у всьому допомагає.

 

- Думаю, що все, що не робиться, то потрібно. Це свято для нас важливе, бо ми святкуємо свято Матері Неустанної Помочі, мами, яка завжди приходить на поміч своїм дітям і ближнім, - пояснює пан Михайло.

Тернополянка пані Марія вважає, що це свято потрібно було почати святкувати вже давно.  

 - Матір Божа завжди була, є і буде, доки існуватиме світ. Є люди, які не визнають її, вони неправильно роблять. Це свято потрібно було ввести ще раніше. Усі, не тільки християни, повинні шанувати Пресвяту Богородицю, яка зачала Ісуса від Духа Святого. Вона опікує всім світом, - каже жінка.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Tanya Tis

    З нами МАРІЯ!
    Все і Всюди!
  • David Starr

    "Помилиться до ікони Матері"? А як нема мила, а тільки гель для душу? Людям подобається вірити і яка різниця, як воно є насправді? Шукайте істину самі, без посередників.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up