У вівторок можуть не їздити маршрутки. Перевізники кажуть, що мітинг влаштували "разові пасажири"

У вівторок можуть не їздити маршрутки. Перевізники кажуть, що мітинг влаштували "разові пасажири"

Через скасування нових тарифів на проїзд, водії автобусів можуть завтра не виїхати на маршрут. Про це заявив міський голова Сергій Надал під час зустрічі з тернополянами 5 листопада.

Нагадаємо, що з 1 листопада встановили ціну на проїзд у маршрутках – 6,7,9 грн, а в  тролейбусах – 5,6,8 грн. Невдоволені таким рішенням тернополяни влаштували справжній "транспортний" майдан: у неділю, 4 листопада зібралися на Театралці, а 5 листопада пікетували міську раду.

Міський голова, який прийшов на зустріч, не знайшов спільної думки з городянами. Через посилену соціальну напругу в міськраді вирішили скасувати нові тарифи. Однак Сергій Надал наголосив, що місто залишиться без маршруток .

Чи готують перевізники зустрічний бойкот? Чи виїдуть атобуси на свій маршрут завтра, 6 листопада? Чіткої відповіді на це питання журналісти "20 хвилин" так і не почули. Перевізник А., підприємство якого налічує 20 одиниць транспорту, розповів, що буде дивитися на економічну ситуацію ввечері. Потім прийматиме рішення. Але пресі його озвучувати не збирається. І загалом чоловік впевнений, що акцію протесту влаштували не тернополяни, а "разові" пасажири.

Відео дня

- Ми подавали в міську раду розрахунки на тариф – 9 грн. Міська рада фактично встановила ціну – 6,7 грн. Найбільше б мали платити лише гості міста, які не мають ні "картки тернополянина", ні проїзного. Якщо сьогодні ми мали, за що заправити машини, то завтра – не знаю. Якщо тернополян не влашовує, що маршруток не буде, хай ідуть під міську раду і пояснюють тим активістам, котрі зчинили галас, що вони хочуть їхати, - кажке він.

На думку перевізника, мітинг влаштували люди, які мають багато вільного часу.

- Чому ці активісти не виступали проти підвищення цін на пальне? Тільки вчепилися у маршрутчиків, бо то найпростіше. Подивіться, хто там був на площі – пенсіонери і з районів… - наголошує пан А.

Нагадаємо, що між міськрадою і перевізниками підписані угоди. Отож, останні повинні забезпечувати безперебійне перевезення пасажирів по затвердженому графіку.  Яка відповідальність передбачена за невиконання цих умов? Співрозмовник коментувати це зі свого боку не береться, проте наголошує, що і міська рада, згідно з угодою, повинна забезпечити тариф, який відповідає умовам перевезення, а також відшкодовувати кошти за пільговиків.

- Я, як підприємець, націлений на те, аби здійснювати перевезення та отримувати від того дивіденди, а не стояти і щось чудити. Інше питання, що я вже замучився з хати виносити, та вже і не маю, за що заправляти машини, - говорить він.

Ще один перевізник Юрій Лагіш додав, що практично кожен, хто займається перевезеннями, має борги по дизпаливу. Особисто його підприємство має відшкодувати майже 300 тис. грн. Тепер, повернувшись до старих тарифів, він навіть не знає, як бути.

- Побачимо увечері, чи дадуть нам знову пальне в борг на заправці. Коли встановили нову ціну на проїзд, ми вже почали повертати частину коштів, а тепер..., - каже він.

За словами пана Юрія, його підприємство подало розрахунок на тариф - 10 грн, і це без врахування амортизації тощо. Тому навіть зі скасованими розцінками вони працювали в мінус. Далі все дійде до того, що громадський транспорт просто зникне з вулиць міста.

А от керівник КП "Міськавтотранс" Роман Торожнюк зауважив, що про ситуацію з бойкотом маршруток нічого не знає. Підприємство здає в оренду 42 автобуси. Про те, що вони не виїдуть на свій маршрут, від жодного підприємця не чув. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Искра

    С днём Великой Октябрьской Социалистической Революции, товарищи !

    Анонім reply Искра

    Редакція забаньте цю комуністичну гн....у щоб воно тут не писало комуністичних лозунгів ,і повидаляйте цю комуністичну гниль . Законом заборонено комуністична партія ,і все ,що з нею повязано

    Искра reply Анонім

    Вспоминайте слова которые власть стирает из памяти народа: СССР; Зарплата по труду; Ленин; Равенство; Справедливость; Дружба Народов; Мир во всём Мире; Большевики; Коммунисты; Уверенность в завтрашнем дне; Человек человеку друг, товарищ и брат.
    Составьте из них правильные предложения!
  • Саша

  • Анонім

    Хороша нагода підрахувати скільки маршрутки заробляють за день . Сьогодні їздили тільки тролейбуси ,а це означає ,що від тієї суми ,що тролейбуси заробляли сьогодні треба відняти ту суму ,що заробляли завжди в прості дні , а потім вирахувати приблизну цифру оскільки в маршрутках було 5 налом і 4 з карткою .На мою думку там і при ціні 4 грн ох.....а сума получиться .

    Саша reply Анонім

    багато людей із принципу ходять пішки!!!
  • Искра

    И вновь продолжается бой.
    И сердцу тревожно в груди!
    И Ленин — такой молодой!
    И юный Октябрь впереди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up