Партнер рубрики Події

Завжди була усміхненою! Не стало маленької Юліанки, хворої на рак крові, яку рятували усім світом

Завжди була усміхненою! Не стало маленької Юліанки, хворої на рак крові, яку рятували усім світом
  • Юліанка Данилишин з Тернополя довго боролась за життя. Влітку 2021 року дівчинці діагностували вроджену гостру лімфобластну лейкемію, або ж рак крові. Дівчинці допомагали не лише містяни, а й вся Україна.
  • Неодноразово історію крихітки розповідали й «20 хвилин», зокрема батьків тернополянки підтримувала журналістка Ольга Турчак.
  • Ще 5 липня незламна Юліанка, яка так хотіла одужати, відсвяткувала вісімнадцять місяців, а 6 серпня її серце перестало битись…

– Янголятко моє, донечко, пробач мені, що не змогла тебе вберегти…. Люблю тебе безмежно…. Ти назавжди в наших серцях! – вранці 6 серпня на своїй Фейсбук-сторінці написала мама дівчинки Ірина Павлюк (Данилишин), лікарка Тернопільської міської комунальної лікарні №2.

Діагноз «вроджена гостра лімфобластна лейкемія» дівчинці поставили в липні минулого року. У дитини раптово піднялась температура, батьки не могли її збити і поїхали на обстеження. За кілька днів у клініці їм повідомили страшний вирок. Відтоді життя родини розділилось на «до» та «після».

Відео дня

Хвороба швидко прогресувала. Кілька місяців Юліанка лікувалась у столичній клініці «Охматдит». Там лікарі підтвердили в неї надшвидкий рецедив раку крові. Дівчинка потребувала дороговартісної терапії за кордоном з подальшою трансплантацією кісткового мозку. Її готувались прийняти в італійській клініці у Вероні. З лікуванням не можна було зволікати, батьки почали збір коштів.

Історію маленької тернополянки наша журналістка Ольга Турчак неодноразово розповідала в своїх матеріалах: Ми боремось за життя донечки: батьки 10-місячної Юліанки з Тернополя просять про допомогу та Час на вагу золота. Дякувати Богу, відгукнулась клініка в Італії: мама 10-місячної Юліанки просить про допомогу.

До порятунку крихітки долучились буквально всі: тернополяни, представники медичної сфери, студентство, учні шкіл. Мешканці Теребовлянщини, звідки родом Юліанка, минулоріч у грудні провели благодійну ярмарку, аби зібрати гроші на операцію – організували сімейний перегляд мультфільму, аквагрим, можна було придбати смаколики та солодку вату. Довкола порятунку Юліани об’єднались в Тернополі, зокрема благодійну ярмарку провели у «Подолянах». До організації заходу активно долучились журналісти редакції «20 хвилин».

Кошти для малечі передавали й представники діаспори. За два тижні збору люди зі всього світу зібрали для хворої дівчинки понад два мільйони гривень.

— Бракує слів, аби описати те, як щиро люди реагували на наше прохання про допомогу. Солодощі для продажу готували десять кондитерок, до організації долучились підприємці та тернопільські господині. Навіть коли за допомогою звертались до незнайомих людей — вони з відкритим серцем підтримували. І ми віримо, що там, де довкола маленької дитини об’єднується багато добрих сердець, трапляються справжні дива, — писала тоді Ольга Турчак. 

Дитина посміхалась, не зважаючи на те, що більшість часу лежала під крапельницями та була виснажена пункціями, анестезіями, безкінечними трансфузіями, регулярно отримувала хіміотерапію. Юліанку навіть називали «маленьким сонечком», бо у похмурі дні вона надихала рідних посмішкою. Батьки та небайдужі люди зробили усе можливе, аби врятувати крихітку та подарувати їй шанс на щасливе майбутнє. Збір коштів закрили на Великдень. Юліанка отримала можливість продовжити лікування за кордоном. 5 липня маленька відсвяткувала 18 місяців.

Далі, на жаль, дива не сталося… Ангелик Юліанка померла…

– Найщиріші співчуття від усіх родин, які лікуються в лікарні, де лікувалася Юліанка, від усіх лікарів, медсестер, санітарок, від персоналу Комітету Марія Летіція Верга... Ми всі її любили, вона була особливою, сильною, незламною, завжди усміхненою! Вічна пам’ять Юліанці, – пише Oksana Nefedova.

– Щирі співчуття рідним! Світла пам’ять ангеликові, м’яких хмаринок тобі, Юліаночко! – коментує Наталя Гінька.

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває батькам та родині Юліанки Данилишин з Тернополя. Нехай маленьке янголятко спочиває з Богом!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (168)
  • Ніна Іванченко

    Вічна пам'ять.Царство небесне Янголятку Юліаночці. Співчуття родині.
  • Оксана Петришак Ткачук

    Пташечка маленька принцеса Ангеляточко Як гірко як пишуть Вічна Пам'ять діточкам  нам На душі бо діти наші Всіх  батьків але Всім доля діточкам різна на цьому світі Вічна Пам'ять ангелику Земля Пухом Царство Небесне Амінь
  • Anastasiya Yahuzhynska

    💔🙏🏻🇺🇦
  • Наталія Гондюл

    Царство небесне. Співчуття. Боже яке горе. 😥😥

keyboard_arrow_up