Збільшили плату за харчування в садках та відкрили новий маршрут: свіже із засідання виконкому

Збільшили плату за харчування в садках та відкрили новий маршрут: свіже із засідання виконкому

Засідання міського виконавчого комітету відбулось 23 лютого. Розповідаємо про найцікавіші рішення.

На виконкомі  вирішили внести зміни до рішення «Про організацію громадських робіт в 2022 році». Зміни стосуються робіт, які мають бути проведеннні в управлінні соціальної політики.

Також з 1 березня у Тернополі, відповідно до нового рішення, стартує двомісячник із благоустрою. Як зауважив міський голова Сергій Надал, поки триватиме двомісячник, усі балансоутримувачі мають провести звіт перед мешканцями про отримані та використані кошти за 2021 рік та подати пропозиції щодо розподілення коштів на 2022 рік. Також мають бути проведені збори мешканців, щодо встановлення приладів обліку тепла в загальних місцях користування. 

Відповідно до прийнятого рішення, відтепер у Тернополі діятиме новий маршрут. Так, у проєкті до рішення Про відкриття маршруту в тестовому режимі запускають автобусний маршрут №38 «Кооперативний коледж – вул. Київська – вул. Лесі Українки», передбачивши його проходження вулицями «Замкова, Соломії Крушельницької, Збаразька, пр. Злуки, Генерала Тарнавського, Київська, 15 квітня, Протасевича, Лесі Українки, Слівенська, пр. Степана Бандери, Руська, Замкова» із усіма зупинками на шляху проходження.

Відео дня

Проєкт рішення про Про встановлення плати за харчування та порядок нарахування батьківської плати в закладах (групах) дошкільної освіти  у міськраді анонсували ще тиждень тому. Зараз члени міськвиконкому ухвалили його.

Детальніше про те, скільки тепер платитимуть батьки за харчування дітей в садках та чому зросли ціни, читайте у матеріалі З березня хочуть підвищити вартість харчування у садках. На скільки?

Відповідно до проєкту, батьківська плата зросте вже з 1 березня. Так, батьки дошкільнят з молодших груп платитимуть 30 грн/день, середніх та старших — 43 грн/день. 33 грн/день обійдеться харчування для молодших школярів в групах з цілодобовим перебуванням, Середні та старші дошкільнята в цілодобових групах платитимуть 47 грн/день.

Отож, у середньому, якщо дитина відвідуватиме садок 23 дні на місяць, батьки молодших платитимуть 690 гривень, батьки середніх та старших — приблизно тисячу

Якою вартість була до змін, ви можете переглянути у рішенні міської ради за посиланням тут.  Якщо коротко, то харчування дітей ясельних груп тепер вище на 4 грн/день, молодших та старших — на 10 грн/день. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up