Партнер рубрики Події

Збір на перевезення додому тіла Іванни, яку убили в Польщі, закритий! Дякуємо всім!

Збір на перевезення додому тіла Іванни, яку убили в Польщі, закритий! Дякуємо всім!

За кілька днів після публікації старша донька убитої мами трьох дітей повідомила, що потрібну суму зібрали. Софія вже взяла тимчасову опіку над братиками і сестричкою та здала документи на закордонний паспорт, аби їхати до Польщі

Збір на перевезення додому для поховання тіла Іванни Войтович, мами трьох дітей з Тернопільщини, яку минулого тижня убили в Польщі, закритий. Всю необхідну суму зібрали, повідомила 21-річна Софія Кортелюк. Вона є старшою донькою убитої жінки.

20 ножових поранень

— Ми щиро дякуємо всім, хто не залишився осторонь нашого горя і попри такі тяжкі для всіх часи знайшов можливість нам допомогти, — каже Софія Кортелюк. — Дякуємо щиро за кожну гривню і добре слово. Без вас не знаю, як би ми впорались…  

Томашівські офіцери, нагадаємо, затримали 48-річного чоловіка, підозрюваного у вбивстві молодої жінки. Зловмисник перебуває під вартою поліції. Йому загрожує довічне позбавлення волі, повідомили у поліції м. Лодзь, Польща. 

Відео дня

— У четвер, 15 лютого, о 5:35 до чергової частини поліції Томашува-Мазовецького надійшла інформація про виявлення тіла жінки на сходовій клітці однієї з багатоквартирних будинків у центрі міста, — повідомили польські поліцейські. —  Правоохоронців негайно направили за вказаною адресою. 

Тіло 38-річної жінки виявили в коридорі при вході в багатоквартирний будинок. Швидкі дії поліцейських дозволили встановити особу зловмисника, яким виявився 48-річний чоловік, повідомляють у поліції. 

— Чоловік завдав жінці двадцять ударів гострим знаряддям, — повідомляють польські правоохоронці. — Його затримали через три години після вбивства. На місці події слідчі під керівництвом прокурора провели процесуальні дії, вони встановлювали свідків, проводили перевірки та забезпечували судові докази. 

«У результаті проведених поліцейськими оперативно-розшукових заходів за допомогою міського моніторингу поліцейські встановили особу зловмисника, якою виявився чоловік не з кола мешканців багатоквартирного будинку. На підставі зібраних доказів прокурор висунув 48-річному обвинувачення у вбивстві з особливою жорстокістю. Прокурор подав до суду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — йдеться у повідомленні.

Детальніше про це читайте

В Польщі убили Іванну з Тернопільщини, залишивши сиротами трьох дітей, — їм потрібна допомога

 

Молодші — під опікою сестри

Софія вже офіційно є опікуном молодших братика і сестрички. Принаймні тимчасовий дозвіл дотичних служб для цього є.

— Тимчасове рішення про опіку над моїми братиком і сестричкою вже прийняли, — розповіла Софія «20 хвилин». — Наразі закінчили на тому. Спочатку ми маємо поховати маму. Її привезуть, як сказали у фірмі, що займається цим у Польщі, орієнтовно під кінець тижня. Потім далі займатимусь документами і всім, що необхідно для того, аби офіційно стати опікуном молодших.

Ні прокуратура, ні поліція Польщі з дівчиною поки не зв’язувались, родина спілкувалась лише з консулом та іншими посадовцями посольства. Дівчина не виключає, що їм із бабусею доведеться їхати до Польщі після того, як поховають Іванну. Принаймні про це в одній з розмов говорив консул. Поки дівчина здала документи на виготовлення термінового закордонного паспорту, якого у неї не було.

 

«20 хвилин» й надалі стежитиме за подіями у цій справі та повідомлятиме про все читачів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • N

    Бідні дітки, тримайтесь. Вічна пам'ять матусі😭
  • Olesya

    А вбив хто і за що?

    Ірина reply Olesya

    Переходьте за посилання, там все є

keyboard_arrow_up