Партнер рубрики Події

Збірна України з футболу вирвала перемогу над Словаччиною в другому турі Євро-2024

Збірна України з футболу вирвала перемогу над Словаччиною в другому турі Євро-2024

З рахунком 2:1 збірна України з футболу перемогла команду Словаччини у другому матчі на Євро-2024. Два голи «синьо-жовтих» забили Шапаренко та Яремчук.

Про це повідомляє Суспільне.

Збірна України вирвала вольову перемогу над Словаччиною в другому турі Євро-2024 з футболу. Матч у Дюссельдорфі завершився за рахунку 2:1.

На старті чемпіонату команди показали протилежні результати в першому турі: українці з рахунком 0:3 поступилися Румунії, а словаки сенсаційно переграли номінальних фаворитів квартету з Бельгії (1:0).

Відео дня

Перед грою тренерський штаб Сергія Реброва провів серію замін у складі «синьо-жовтих»: правим захисником з перших хвилин вийшов Олександр Тимчик, у центрі поля матч розпочинав Володимир Бражко, а ушкодженого Віктора Циганкова на позиції вінгера замінив Андрій Ярмоленко. Місце у воротах посів Анатолій Трубін.

Як пройшов матч Словаччина — Україна?

  • Серію моментів на старті гри мала збірна Словаччини. Гостро пробивали Лукаш Гараслін та Іван Шранц — команду рятували сейви Трубіна.
  • Словаки втілили перевагу в забитий м'яч на 17-й хвилині. Олександр Зінченко на межі воротарської зони не зумів завадити ударові Шранца головою — 0:1.
Гол Шранца в першому таймі матчу Словаччина — Україна. AP/Alessandra Tarantino
  • Після пів години ігрового часу Україна відповіла гострим ударом Олександра Тимчика: захисник спрямував м'яч у дальній кут — стійка! Зі штрафного в «роздягальню» словакам міг забивати й Зінченко — врятував голкіпер.
  • Після перерви українцям вистачило 10 хвилин, аби зрівняти рахунок. Автором першого голу «синьо-жовтих» на турнірі став Микола Шапаренко, замкнувши простріл із флангу від Зінченка.
Шапаренко відправляє м'яч у нижній кут з центру штрафної зони. REUTERS/Piroschka Van De Wouw
  • Зрівнявши рахунок, Сергій Ребров провів заміни в нападі на заключні 20 хвилин основного часу: Ярмоленка на фланзі змінив Олександр Зубков, Артема Довбика на вістрі — Роман Яремчук.
  • Незабаром Яремчук розганяв швидку контратаку з Михайлом Мудриком. Вінгер «Челсі» завдавав удару з гострого кута — м'яч від стійки відскочив назад у поле.
  • Саме Яремчук став автором вирішального голу України на 80-й хвилині. Шапаренко знайшов форварда вертикальною передачею, а той з кількох метрів пробив повз голкіпера Мартіна Дубравку — 2:1!.

Євро-2024. 2-й тур

Словаччина — Україна 1:2

Голи: Шранц, 17 — Шапаренко, 54, Яремчук, 80

Україна вийшла на друге місце квартету E, в другому турі якого ще належить зустрітися румунам та бельгійцям (22 червня).

Група Е. Турнірна таблиця

  1. Румунія — 3 очки (1 матч), 3:0 (різниця голів)
  2. Україна — 3 (2), 2:4
  3. Словаччина — 3 (2), 2:2
  4. Бельгія — 0 (1), 0:1

Матч третього туру Україна — Бельгія відбудеться в середу, 26 червня, і стартує о 19:00 за київським часом.

Реакція соцмереж

 

Читайте також:

Графік відключення світла в Тернополі та області на 21 червня (ОНОВЛЕНЕ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up