Партнер рубрики Події

Земельні питання: тридцять погодили, два завернули

Земельні питання: тридцять погодили, два завернули
Перше робоче засідання постійної депутатської комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі відбулось у понеділок, 16 листопада. Розглянули 32 питання, на це витратили близько двох годин.

У постійні комісії, нагадаємо, входять депутати міської ради. Один депутат може працювати лише в одній комісії. Участь у них безоплатна, на громадських засадах. Через профільну комісію проходять усі проекти рішень, які згодом виносять на сесію. Висновки цієї структури рекомендаційні, але в окремих випадках комісія може повернути проект рішення на доопрацювання. Так сталося з двома питаннями, які розглядали у понеділок.

Перше з них – надання в оренду 0,004 га на Привокзальному майдані Семерку Р.Р для обслуговування торгового павільйону.

Заступник голови комісії Андрій Шкула зауважив, що таке формулювання проекту рішення суперечить закону.

Відео дня

- Я отримав відомості з реєстру речових прав, - каже депутат. - Термін дії угоди оренди, укладений з попереднім користувачем, минув, а на ділянці немає об'єкта нерухомості. Тому законних підстав для надання ділянки в оренду, в обхід аукціону, немає. Необхідно такі ділянки чи право оренди на них реалізовувати на відкритому земельному аукціоні. Тоді вартість оренди може вирости навіть у десять разів.

Члени комісії підтримали цю позицію й відправили проект рішення на доопрацювання й вивчення юридичних нюансів питання. Проти іншого наміру заперечив член комісії Тарас Серетний.

- Проект рішення стосується надання дозволу на складання договору сервітуту для проходу та проїзду на шести сотих, - каже депутат. - Для цих потреб така площа надто велика. Крім того, ділянка не пройшла державної реєстрації, а її повинні були провести перед укладанням угоди сервітуту.

Члени комісії також одноголосно повернули проект рішення на доопрацювання. Крім того, зійшлись на думці про можливий виїзд на ділянку, адже йдеться про шість сотих неподалік Ставу.

Та не у всіх голосуваннях комісія була одноголосною. Приміром, під час визначення дати наступного засідання звучали різні думки. Заступник міського голови Вікторія Остапчук (на засіданні присутні, але не голосують, заступник міського голови та начальник земельного відділу – прим. авт.) звернула увагу членів комісії на те, що накопичилось багато земельних проектів рішень, і попросила комісію збиратися якомога частіше. У результаті більшість членів комісії проголосувала за проведення засідання вже наступного дня, аби розглянути майже півсотні проектів рішень.

- Неможливо якісно вивчити і проаналізувати півсотні проектів за один день, - зазначає Андрій Шкула. - Це буде конвеєр із розглядом "для галочки", бо всі документи ми зможемо побачити лише на комісії. Ознайомитись із документами заздалегідь, аби прийти на комісію підготовленими, просто не буде часу.

Та переконати більшість не вдалось...

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олена Степанова

    А протокола нема на сайті ТМР(((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up