Партнер рубрики Події

Згадуємо 2018: Небезпечні сусіди

Згадуємо 2018: Небезпечні сусіди

Життя як на бочці з порохом, коли поруч небезпечні сусіди. Два випадки, які стались у Тернополі в 2018 році, набули неабиякого резонансу. 

На Протасевича психічно хворий чоловік забарикадувався у своїй квартирі та погрожував підірвати будинок. На вул. Миру пережиття сусідам додав теж психічно хворий чоловік – він навіть узяв заручницю. В обох випадках відомості про події не вносили до Єдиного реєстру досудових розслідувань через психічні захворювання фігурантів.

На Протасевича психічно хворий чоловік погрожував підірватися у квартирі

Інцидент стався 22 жовтня близько 13.00.

Мешканець будинку на Протасевича, 4 в стадії загострення шизофренії, спочатку кинувся з ножем на молоду сім’ю з маленькою дитиною. Погрожував, проколов машину. Люди викликали поліцію та рятувальників.

Відео дня

Потім чоловік закрився в квартирі, включив газ, погрожував підірвати будинок.  Він  викидав з вікна торби скла, коробки, одяг та ящики. Кричав і лаявся. І не раз перекидав ногу через парапет балкону, погрожуючи вистрибнути.

На щастя, хворого чоловіка вдалось зупинити. Проте добре полоскотав нерви він всім оперативним та силовим службам міста, а також сусідам, які зазнавались, що подібний «концерт» відбувається не вперше. І вони весь час живуть, як на бочці з порохом. Зрештою правоохоронці потрапили у помешкання. За кілька хвилин чоловіка у білизні та банному халаті вивели у наручниках та посадили на лавку під під'їздом. Він щось кричав та агресував. Врешті його силоміць всадили до автомобіля медиків. Як вдалось нам тоді дізнатись, у чоловіка є діти, проте проживають вони окремо від батька.

 
 

На Миру чоловік забарикадувався і взяв в заручниці дівчину-сусідку

Про те, що в одній з квартир на вулиці Миру забарикадувався правоохоронець, редакцію повідомили читачі близько 21 години у неділю, 29 липня. 

Чоловік перебував всередині квартири. Поліція оточила квариру і клямки зняла, щоб чоловік не втік. Сусіди розповідали, що чоловік у будинку винаймає квартиру, до нього уже неодноразово викликали поліцію, бо він голосно вночі вмикає музику.

Того дня він вийшов в під'їзд і кричав, що хоче їсти. Сусідська дівчинка пожаліла чоловіка і занесла йому поїсти, але він взяв її у заручники.

Десятки скарг і повідомлень надійшло як від мешканців багатоповерхівки, що на вул. Миру, так і квартиранта, що мешкає в цьому будинку. Місцеві оскаржились, що заїжджий в нічний час голосно вмикає музику, а останній писав заяви, що сусіди постійно стукають, ламають двері в помешканні, яке він орендує.

Як з’ясувалось, квартирантом є житель Київщини, 1958 року народження.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up