Партнер рубрики Події

Жінка з Козови, яка померла від коронавірусу, продавала молоко у Тернополі. Захворіла – ще три тижні тому

Жінка з Козови, яка померла від коронавірусу, продавала молоко у Тернополі. Захворіла – ще три тижні тому
  • О 13.50 заступник голови райради Роман Солтис повідомив, що тіло вже забирають з Козівського моргу для поховання. За ним поїхали син померлої та ще четверо людей. Усі забезпечені захисними костюмами. Жінку планують поховати сьогодні, 3 квітня, близько 17 год. Про це повідомив місцевий священник. Панахиду проведуть на віддалі, щоб не було скупчення людей.

  • Пані Надія ще три тижні тому була хворою, кажуть місцеві. Вона сильно кашляла і погано почувалась. Приходила до сільради оформляти документи, бо, казала, лягатиме до лікарні.
  • Загалом у Козівському районі у дев’яти людей підтвердили коронавірус. В лікарні зараз двоє, в реанімації немає нікого. 

Надія Михайлівна проживала разом з чоловіком на хуторі у напрямку Зборова, який належить до Будилівської сільської ради. За розповідями місцевих, хати на хуторі розташовані приблизно на відстані 500 м. Хутір невеликий. Але жінка контактувала з багатьма. Принаймні, у місцевих крамницях її бачили часто.  

Дорослі діти проживали окремо – син з сім'єю у Козові, донька – у Тернополі, працює медсестрою у приватного стоматолога. Коли діти востаннє контактували з матір'ю – наразі невідомо.

  • Надя їздила до Тернополя, там продавала молоко, - запевняють місцеві мешканці, які просили не називати їхніх даних. Редакції вони відомі. – Три тижні тому була в сільраді. Казала, треба терміново погодити знаки, бо лягає в лікарню. Почувалась погано, казала: "Щось мене мучить всередині. Сильно кашляла". Чи лягла одразу в лікарню – навряд, бо часто бачили її в селі. Ми всі просто, як прибиті зараз. Що робити? Що з нами буде?

Нагадаємо, у Козівську центральну районну лікарню пацієнтка поступила 30 березня. Далі в неї підтвердили COVID-19, повідомляє Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом. Перебувала жінка в реанімаційному відділенні Козівської лікарні у важкому стані. За словами директора лікарні Богдана Маркевича, у пацієнтки була пневмонія, її підключили до апарату штучної вентиляції легень. Ні з ким із-за кордону вона не контактувала. Померла пацієнтка о 20 годині 2 квітня.

Відео дня

Як і коли ховатимуть померлу – невідомо. Як стало нам відомо, ніхто не хоче копати могили. Поки що не погоджуються і на те, щоб опустити труну і засипати. Хоча людям пропонують захисні костюми. Наразі відмовляються навіть дальні родичі.

  • Машину для перевезення тіла з моргу знайшли, водій погодився, - повідомив Роман Солтис, заступник голови Козівської райради, посилаючись на слова голови Будилівської сільради. - Транспорт оброблятимуть спеціальними розчинами. Водієві видадуть захисний костюм. Наразі тіло жінки в морзі Козівської лікарні.

Наразі в цьому районі в дев'ятьох людей підтвердили коронавірус. Родина з п’яти осіб перебуває в інфекційній лікарні у Тернополі. Вони не контактували з пані Надією, яка померла.

За нашою інформацією, підтвердили коронавірус в очільника управління праці та соцзахисту населення Козівської РДА. В нього висока температура, але стан стабільний. У його дружини, яка працює в пенсійному фонді – не підтвердився.

Ще вчора виявили коронавірус у двох місцевих жителів. Чоловік ганяє машини з Німеччини, його дружина, кажуть у Козові, претендувала на посаду голови райдержадміністрації.

Приміщення райлікарні вже продезінфікували, запевнив Богдан Маркевич. Наразі в інфекційному відділенні закладу перебуває двоє пацієнтів. У реанімації, на щастя, немає пацієнтів.  

Про ситуацію розповіли і Тернопільському штабі для боротьби з корона вірусом.

- На жаль, на 23 день карантину маємо ще один летальний випадок. Померла 57-річна жінка з Козівського району. Вона перебувала на лікуванні у стаціонарі. На жаль, відбулося раптове погіршення стану, реанімаційні заходи врятувати пацієнтку не допомогли, - говорить начальник міського відділу охорони здоров'я Василь Даньчак.

За його словами, у міську дитячу лікарню вночі 3 квітня поступили мама з дитиною – це родина тої жінки, яка померла від коронавірусу. Наразі проводять усі необхідні дослідження, щоб визначити, чи є в них COVID-19

О 13.50 заступник голови райради Роман Солтис повідомив, що тіло вже забирають з Козівського моргу для поховання.

  • За ним поїхали син померлої та ще четверо людей. Усі забезпечені захисними костюмами, - запевнив Роман Солтис. - Жінку планують поховати сьогодні, 3 квітня, близько 17 год. Про це повідомив місцевий священник. Панахиду проведуть на віддалі, щоб не було скупчення людей.

Редакція висловлює щирі співчуття родині померлої пані Надії. Вічна їй пам'ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (389)
  • Наталія Наталі

    Тепер вже вмирають но від коронавірусу других хвороб в нас нема люди розслабтеся трошки і авключіть мозги
  • Михайло Лемак

    А то не біда що їй спочатку штраф 17000 виписали і її серце не витримало
  • Irina Kulyk

    В нас короною кишить але статистика бреше, тому що аналізи роблять як півень в дупу наклює
  • Оксана Матвієвич

    🙏
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up