Житель Бучаччини спробував «відкупити» товариша від відповідальності і сам втрапив під кримінал

Житель Бучаччини спробував «відкупити» товариша  від відповідальності і сам втрапив під кримінал

19-річний житель Бучацької громади відповідатиме за п'яну їзду на скутері без прав і документів, а його товариш відповідатиме за кримінальний злочин.

Юнака 7 вересня близько опівночі за порушення правил дорожнього руху зупинили працівники Бучацької патрульної поліції.

Водій HONDA DIO мав ознаки алкогольного сп'яніння. Тест показав, що в крові скутериста 0,9 проміле алкоголю, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Окрім цього, юнак їхав без шолома та без відповідної категорії у посвідченні водія. Документів на скутер у нього також не було.

Відео дня

Поліцейські почали складати на порушника адмінпротокол, але в цей час до них підійшов товариш скутериста та почав просити за нього. Він запропонував 100 доларів за те, що силовики порвуть складений протокол.

Правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу. «Помічник» відповідатиме за кримінальний злочин — пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Триває слідство.

До слова, впродовж серпня тернопільські поліцейські склали понад 240 адмінпротоколів на водіїв за керування у нетверезому стані. За цей місяць на дорогах Тернопільщини трапилося 227 дорожньо-транспортних пригод. Із них 61 – із постраждалими, в яких 13 людей загинули,  ще 80  отримали травми. 16 аварій трапилося за участю пішоходів. 28 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку.

Довідка
  • Відповідно до ст. 126 КУпАП, керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 3400 гривень.
  • Відповідно до ст. 130 КУпАП, керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.
  • Відповідно до ст. 369 ККУ, пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, караються штрафом від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 Читайте також:

На Чортківщині п'яний водій намагався дати 100 євро хабаря поліцейським 

У серпні на Тернопільщині 28 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку

П'яний водій з Тернопільського району намагався дати хабара поліцейському

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up