Життя у центрі міста - як на бочці з порохом. Все через сусідів-безхатьків

Життя у центрі міста - як на бочці з порохом. Все через сусідів-безхатьків
  • Тернополяни просять дати раду закинутій будівлі на вул. Над Ставом, 1-3, яку облюбували безхатьки.
  • Пожежі там стаються не вперше, нарікають люди. Вони просять подбати про безпеку сусідів та хоча б позакривати вікна-двері.
  • У міськраді кажуть – будівлю минулоріч придбав новий власник. Саме його муніципали відшукають і примусять навести лад

 

- Звертаємось до вас за допомогою, бо життя в нас – в самісінькому центрі міста – як на бочці з порохом, - звернулись листом до редакції постійні читачі.  

Тернополяни розповіли, що на вул. Над Ставом, 1-3, є напіврозвалений будинок. В будівлі ніхто не проживає. І його облюбували безхатьки.

- Вчора, (13 червня – прим. ред.), вже в черговий раз в цьому будинку виникла пожежа, - розповіла читачка Марія. - Це відбувається вже не вперше, а навколо - житлові будинки. Тож допоможіть з’ясувати, хто в Тернополі має здійснювати нагляд за такими будинками, куди звертатись, щоб в тому будинку закрили вікна та двері. І він став недоступним для «бомжів» та більш безпечним для мешканців навколишніх будинків.

Відео дня

13 червня о 19.57 на вул. Над Ставом, 3 виникла пожежа закинутої житлової будівлі, підтвердили в управлінні держслужби з надзвичайних ситуацій в області. Внаслідок пожежі знищено сміття на площі 15 м кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 1 ДПРЧ 1 ДПРЗ Управління, під час гасіння врятовано 1 будівлю, повідомили рятувальники. Як нам вдалось дізнатись, лише цього року будівля горіла щонайменше тричі: ще у січні та лютому. 

За коментарем ми звернулись і до міськради. Там, посилаючись на Правила благоустрою міста Тернополя, повідомили: «Благоустрій території приватного будинковолодіння повинно забезпечуватися її власником або користувачем ділянки».

- Минулого року даний об’єкт був проданий новому власнику, - повідомила речник міськради Мар’яна Зварич. - В даний момент муніципальні інспектори встановлюють особу власника.

Після того, як особу встановлять, він отримає припис для усунення порушень у сфері благоустрою, зокрема, для приведення території у належний стан та унеможливлення потрапляння у наявне приміщення сторонніх осіб.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ольга

    Така проблема і на вулиці Стадникової. Бомжі живуть в закинутих будинках, навколо гори сміття, сморід, сліди горілого. Одну жінку знайшли померлою (36 років!), іншого збив поїзд, коли той спав біля колії. Мимо одного з будинків щодня проходять десятки людей ( там перехід через колію). Саме там померла жінка (від чого? Ніхто не знає). Хотілось би реакцію влади на дану проблему.
  • Лілія Воробель

    Я цілком солідарна зі своєю сусідкою п.Іриною Біляковою на рахунок будинку по вул.Над Ставом. Треба негайно розшукати власника будинку доки там не сталося лихо. Біля будинку регулярно валяються використані шприци та інша гидота. Це наслідки літніх вечірніх "розваг" молоді. Також хотілося б звернути увагу міської влади на занедбаний будинок по вул.Руській, 5. Колись там був розташований супер-маркет "Барвінок". Магазин зачинили, а мешканці лишилися без можливості робити великі сімейні покупки. Щоб скупитися треба спускатися аж  на вул.Живова в "Сільпо"! Приміщення в центрі міста стоїть руїною! Складається враження, що хтось чекає, щоб воно остаточно впало. У дворі  колишнього магазину також можна зустріти різних нетверезих людей, котрі можуть там проводити час. Зверніть будь ласка на це увагу, адже через дорогу розташована школа № 6!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up