Вони їхали зі швидкістю 100 км/год. Тернополянин розповів, як патрульні порушили правила

Вони їхали зі швидкістю 100 км/год. Тернополянин розповів, як патрульні порушили правила
  • Патрульні їхали по об'їзній зі швидкістю 100 км/год, без звукового сигналу та лише з синіми проблисковими маячками - про це на сайті 20minut.ua написав читач 11 травня. 
  • Чоловій зняв усе на відео і запитує, чому патрульні можуть порушувати правила дорожнього руху (далі ПДР - ред.).
  • В управлінні патрульної поліції Тернопільської області кажуть, що згідно з тими ж ПДР - порушень не було. 

- Патрульне авто з номером 3342 без ввімкненого спеціального звукового сигналу та червоного проблискового маячка їхали по об’їзній Тернополя з явними ознаками перевищення швидкісного режиму, - пише читач. - На скільки патрульні порушили ПДР, кожен може сам оцінити, переглянувши додане відео. Автор відео не проти сплати штраф, при умові сплати такого ж штрафу водієм патрульного автомобіля. Адже згідно ПДР, пункту 3.1 "Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху." Тобто має бути ввімкнений маячок і звуковий сигнал. Ні я, ні інші учасники руху цього сигналу, на жаль, не чули.

В управлінні патрульної поліції Тернопільської області повідомили, що в той день патрульні отримали виклик, що потрібна допомога бригаді швидкої допомоги, щоб доставити психічно-хвору пацієнтку в медзаклад. Це було 11 травня близько 11.30.

Відео дня

- Патрульні супроводжували медиків і під час руху їм перегородили дорогу, - кажуть в управлінні. - Вони їхали на швидкості, щоб наздогнати "швидку". Як на відео видно, вони їхали з увімкненими синіми проблисковими маячками. А згідно з пункту 3.1. Правил, про які і писав читач, чітко зрозуміло, що водії оперативних авто, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів, про які теж писав читач, за умови, що увімкнений проблисковий маячок синього або червоного кольору. Чітко прописано, що один або інший. Якщо немає необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху, то спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений. Тому у патрульних був увімкнений синій маячок та не було звукового сигналу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Степан

    чучело на ВМВ яке знімало на камеру якраз і порушувало правила
  • Степан

    про що стаття? про то що патрульні не порушували правила? немає про що писати?

    Новини Тернополя 20 хвилин reply Степан

    Відповідь на новину від читача
  • Video Online

    ПДР, пункт 3.1 "за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху"

    Спеціально для Управління патрульної поліції в Тернопільській області, написано: "і спеціального звукового сигналу", "та забезпечення безпеки дорожнього руху", тобто і те і інше. Чи Управління патрульної поліції в Тернопільській області вважає що може й забезпечувати безпеку дорожнього руху теж не потрібно, "якщо немає необхідності додаткового привертання уваги"? Так само як і вмикати звуковий сигнал? Може Управління патрульної поліції в Тернопільській області згадає що крім них, є ще люди з вадами зору, які можуть опинитись на проїжджій частині. Для таких випадків якраз в правилах чітко прописано що має бути і маячок і звуковий сигнал.

    Андрій Жаровський reply Video Online

    Я не з поліції!!!! Прочитай ПДР до кінця. Там чітко написано, що "За відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений." Є багато дійсно проколів з їх сторони, а ця тема вже дістала.
  • Іван Савчук

    Питання в тому чи мають патрульні автомобілі дозвола на встановлення та використання Спеціальних звукових та світлових приладів? Як відомо то жоден патрульний автомобіль такого дозволу немає, за що передбачено штраф 8500 грн. та конфіскація спецприладів

    Anonymous reply Іван Савчук

    Як відомо звідки? Джерело!

    Іван Савчук reply Anonymous

    https://www.youtube.com/watch?v=NQp4LlWQ0yo

    https://www.youtube.com/watch?v=IUlTIP3XKj0

    Організація яка має видавати дозволи на використання та встановлення спецсигналів відсутня. У жодного патрульного авто немає дозволу встановленого зразка. Як виглядає дозвіл подивіться в ПДР.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up