Знайти найдешевші ліки та впоратись з комуналкою за 5 хвилин: сервіси, які стануть в нагоді тернополянам

Знайти найдешевші ліки та впоратись з комуналкою за 5 хвилин: сервіси, які стануть в нагоді тернополянам

Майже кожен має у своїй кишені смартфон. Деякі мобільні додатки та сервіси можуть значно спростити ваше життя. Ми зібрали ті, які стануть в нагоді тернополянам.

Додатки, які ми зайшли, допоможуть заощадити час та уникати зайвих черг та скупчень людей, що вкрай важливо під час карантину.  

Де транспорт

https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.com.navisoft&hl=uk&gl=US

Якщо ви користуєтесь громадським транспортом – вам варто встановити цей додаток на телефон. З його допомогою можна відстежувати рух громадського транспорту та бачити найближчі зупинки. Натиснувши на потрібну зупинку, можна побачити, який транспорт зупиняється та через скільки чекати наступний автобус чи тролейбус.

Відео дня

Однак додаток має свої недоліки. У ньому не можна побачити, за яким маршрутом рухається громадський транспорт. Також, якщо він їде в депо чи на перерву – ви не побачите цього.

Glovo

https://glovoapp.com/uk/tnp/

Цей додаток став популярний під час карантину, адже з його допомогою можна замовити доставку їжі, ліків, продуктів чи будь-яких потрібних товарів кур'єром. Користуватися послугами можна не лише через мобільний додаток, а і через сайт.

Швидкість доставки буде залежати від того, що саме ви замовляєте, чи є вільний кур'єр та куди потрібно доставити товар. Вартість доставки залежатиме від різних аспектів. У середньому – 30 гривень.

Корзина

https://www.korzyna.com/

Це схожий на Glovo ресурс, за допомогою якого можна замовити потрібні товари чи їжу. У переліку є місцеві ресторани, супермаркети, магазини непродовольчих товарів. Якщо потрібного немає в переліку – можна написати про необхідність цієї речі.

Подати показники лічильників

Щомісяця потрібно подавати показники лічильників. Ходити до абонентських відділів – довго, до того ж, не надто безпечно в пандемію. Ліпше уникати черг та скупчень людей. Додзвонитися до абонентських відділів наприкінці місяця також проблематично. Значно простіше зробити це онлайн.

Показники за газ  можна подати на сайті «Тернопільміськгаз», або «Газпостач». Різниці немає. При переході по посиланню «Подати показники», вас відправить на один і той же ресурс.

Потрібно обрати розділ «для населення» чи «для комунально-побутових підприємств». Після цього заповнюємо форми. Потрібно вказати ваш особовий рахунок, електронну пошту, адресу, прізвище, № лічильника та його показник. Коли ви заповните ці дані, потрібно лише натиснути кнопку «Відправити».

Показники лічильника води можна подати через сайт КП «Тернопільводоканал» http://www.vodokanal.te.ua/oll-pokazniki. Їх приймають впродовж всього місяця, але краще подавати показники у другій половині місяця.  Подавати показники можна у відповідному розділі. Тут все по аналогії з показниками за газ. Обираєте «Внесення показників квартирних водомірів», якщо ви звичайний абонент або «Внесення показників водомірів юридичних осіб». Далі – вносимо у відповідні форми вашу інформацію. Це займає кілька хвилин.

Показники за світло, на відміну від води, потрібно знімати 1 числа місяця і подавати не пізніше 4-го числа. Спершу обираємо РЕМ, наприклад – Тернопільський міський РЕМ http://counter.toe.com.ua/. Далі вводимо прізвище і обираємо або «Адресу», або «Особовий рахунок». Можна обрати будь-який з цих варіантів. Зручніше та швидше, звичайно, вказати особовий рахунок. Далі з випадаючого списку обираємо тип лічильника – однозонний, двозонний чи тризонний та його показники. Треба вказати і час зняття показника. Додатково можна вказати контактну інформацію та підтвердити, що ви не робот.

Оплата комунальних послуг

Спосіб оплати комуналки онлайн універсальний. Багато людей йдуть для цього до відділення «Укрпошти», але якщо у вас є мобільний банк – це можна зробити швидше, без черг та з меншими відсотками за послуги. У кожному мобільному банку процедура оплати подібна. Необхідно зайти у відповідний розділ «Оплата комунальних послуг», ввести вашу адресу та сплатити заборгованість. Навіть якщо ви не є користувачем банку – з його допомогою можна оплатити комуналку. Потрібно буде ввести номер вашої картки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оплатити комунальні послуги можна за допомогою «Ощадбанку», «Приват 24» «Монобанк», iPay.ua EasyPay та більшістю інших популярних банків та електронних гаманців.

Найдешевші ліки

https://tabletki.ua/uk/

Хворіти не лише неприємно, а і дорого. Тому краще знати, де які ліки дешевші. В одній аптеці може бути дешевший один препарат, в аптеці через дорогу – інший. Але, щоб дізнатися та порівняти ціни, не потрібно обходити всі аптеки міста. Це можна зробити на ресурсі tabletki.ua. Якщо розташування «Тернопіль» не стоїть за замовчуванням – місто можна змінити. У полі пошуку варто почати вводити назву ліків. Ви побачите наявність препарату в аптеках міста, їх вартість. При бронюванні вартість буде нижча. Також можна зателефонувати до потрібної аптеки, щоб уточнити наявність та вартість препарату. Адреси та номери телефонів також вказані.

А якими сервісами та додатками користуєтесь ви? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up