Партнер рубрики Події

Медалі, найкращі вишиванки та сльози прощання: на міському стадіоні свято "Випускник-2020" (РЕПОРТАЖ)

Медалі, найкращі вишиванки та сльози прощання: на міському стадіоні свято "Випускник-2020" (РЕПОРТАЖ)
  • Традиційне свято для випускників тернопільських шкіл відбулось на Центральному стадіоні в останній день липня. 
  • Під час дійства нагороджують найкращих учнів міста та переможців конкурсу на найкрасивішу вишиванку. 
  • Емоції випускників фіксують журналісти "20 хвилин".

Цього року випускний особливий, адже через пандемію коронавірусу масові дійства взагалі під забороною. Проте 11-класники таки відстояли своє право на традиційне прощання зі школою. 31 липня вони пройшли ходою центральними вулицями міста. Далі ж урочисте дійство продовжилось на стадіоні. 

Цього року Тернопільські загальноосвітні заклади закінчили 1409 випускників. Найкращих нагороджували золотими й срібними медалями. Медалі отримали 210 11-класників. 

Відео дня

 Також почесними грамотами та преміями нагородили сім учнів, які здали ЗНО на максимальну суму балів. З них один хлопець, учень технічного ліцею отримав по 200 балів із двох предметів. 

- Окрім відзнак за успіхи в навчанні 200-бальники отримали грошові винагороди - по 2 тисячі гривень. Також вони отримуватимуть стипендії в сумі тисячу гривень за місяць в перший рік навчання в своїх навчальник закладах, - каже начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. 

Самі ж випускники емоцій не стримують. Кажуть, що сьогодні побачили результат роботи за всі роки навчання. 

- Я щаслива. Свято чудове. Я дуже старалась, щоб отримати медаль, - каже учениця Тернопільської гімназії Катерина Мацик. - Зараз видно 11 років моєї роботи. Дуже вдячна організаторам, які таки дозволили проведення свята. Зараз кожен з нас стоїть перед важливим вибором. Що стосується професії, про яку я мрію - то, напевно, я думаю пов'язати своє життя з інтернет-маркетингом. Хочу побажати своїм одноліткам, не бути байдужими до навчання, бо ми можемо думати, що нам це не знадобиться, але насправді все, що нам дає школа потім дуже корисне буде. 

Найкрасивіші вишиванки-2020

Уже 12 років поспіль під час свята випускного в Тернополі проводять конкурс на найкрасивіші вишиванки. Найкращих випускників, які одягають етнічний одяг на свято визначали напередодні. Проте сьогодні вони отримають грошову винагороду за перемогу. 

Подарунком для випускників має стати виступ зіркових гостей. 

Далі з колишні учні підуть святкувати у ресторани. Але свято триватиме лише до 23.00, адже саме до цього часу дозволена робота закладів громадського харчування, відповідно до карантинних обмежень. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Muroslava Lykhtey

    Рада за дітей. Молодці.
  • Лариса Безрукова

    А как же карантин???
  • Наталія Туз

    Молодці організатори випускного подарували дітям свято
  • Halyna Stecula

    Для них карантину немає чи що? От тобі і статистика!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up