Партнер рубрики Події

"Зразковий боєць, не розумієм, що сталося": військовий із Тернополя вистрілив собі в голову в залі суду

"Зразковий боєць, не розумієм, що сталося": військовий із Тернополя вистрілив собі в голову в залі суду

В Одесі в залі суду боєць Нацгвардії, який родом із Тернополя, у полудень 29 липня намагався вчинити самогубство. Ця інформація швидко облетіла центральними ЗМІ. Він вистрелив собі в голову. Хлопця у важкому стані госпіталізували в одеську лікарню.

- Він зразковий боєць, не можемо зрозуміти, що трапилося. Він ні на що не скаржився, у конфлікти не вступав, а перед тим, як заступати на службу, розмовляв із психологом, - розповідають у Південно-оперативному територіальному об'єднанні Національної гвардії України.

Андрій Б. (прізвище редакції відоме – прим. авт.) – саме так звати 20-річного юнака, який, за версією слідства, намагався вчинити самогубство у залі суду.

Він – солдат строкової служби, його призвали 15 травня поточного року. 23 квітня хлопцеві виповнилося 20 років. Згідно з розподілом, тернополянин потрапив в Одесу у конвойний підрозділ частини 3014 Національної гвардії України.

Відео дня

- Солдат забезпечував організацію конвоювання підсудних. Андрій здав усі заліки, щоб самостійно нести службу. Командири, які були на курсах підготовки бійця, відзначають лише його з позитивної точки зору. Він має лише добрі та відмінні оцінки з різних видів військової підготовки, у тому числі, і вогневої, - розповідає прес-офіцер Південно-оперативного територіального об'єднання Національної гвардії України Володимир Бєлов.

Разом із товаришами зранку 29 липня Андрій заступив на службу в залі суду. Як наголошує пан Бєлов, перед тим із ним спілкувався психолог.

- Щоразу спеціаліст оцінює морально-психологічний стан військовослужбовців. Андрій не проявляв жодних ознак занепокоєння та при розмові не говорив про конфлікти чи якісь особисті негаразди, - запевняє прес-офіцер. – Вартове приміщення, де перебувають військовослужбовці, поділене на кілька кімнат. В одній із них і був потерпілий, сам. Приблизно о 12.00 пролунав постріл.

Володимир Бєлов каже, що командири спілкувалися із товаришами Андрія. Ніхто з них не знає, що трапилося.

- Почувши постріл та побачивши пораненого хлопця (вогнепальне поранення в голову), одразу викликали швидку та поліцію. Військовослужбовця терміново госпіталізували в Одеську міську лікарню №10. Там його прооперували. Наразі він перебуває на апараті штучної вентиляції легень. Його стан медики розцінюють як критично важкий стабільний. Ніяких прогнозів не дають, - уточнює співрозмовник.

В одеській лікарні №10 підтвердили, що хлопець перебуває у реанімаційному відділенні.

Батьки Андрія уже приїхали в Одесу. Вони не вірять тому, що сталося. Від спілкування зі ЗМІ, як говорить Володимир Бєлов, наразі відмовляються.

- Андрій неодружений та до служби в Нацгвардії проживав у Тернополі разом із батьками. Їх моральний стан важкий. Ми зі свого боку намагаємося зробити все, щоб їх морально підтримати. Усі пояснення надали, ми нічого не приховуємо, усе, що від нас залежить, намагаємося зробити, - каже прес-офіцер.

У Південному територіальному управлінні за даним фактом розпочали службове розслідування. Також слідчо-оперативна група, яка працювала на місці події, внесла дані в ЄРДР. Наразі відкрили два кримінальні провадження – за ст. 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство" з приміткою "Самогубство" та ст. 15 "Замах на злочин" (самогубство). Триває розслідування. Власне, слідчі мають встановити причину самогубства, або ж, якщо з'являться нові обставини справи, перекваліфікувати її за іншими статтями.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Танюшка Колодько

    Вічна пам'ять
  • Оля Процяк

    Вічная пам'ять! Боже допоможи пережити ґоре рідним.
  • Люстерко

    Довели  в казармі , а тепер ліплять дурня (психолог провіряв , був  зразковій),
    значить такий психолог , який  немає поняття , одне зрозуміло неуставні відносини , доведення бійця до цього інциденту .
  • Люстерко

    Довели  в казармі , а тепер ліплять дурня (психолог провіряв , був  зразковій),
    значить такий психолог , який  немає поняття , одне зрозуміло неуставні відносини , доведення бійця до цього інциденту .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up