Партнер рубрики Події

Оглядовий майданчик чи пам'ятник воїнам АТО: що буде із “Літаком” на Східному

Оглядовий майданчик чи пам'ятник воїнам АТО: що буде із “Літаком” на Східному
  • Про те, що “Літак” на Східному масиві потрібно демонтувати написав у соцмережі Facebook депутат міської ради. 
  • У міській раді зазначили, що вони вже неодноразово обговорювали це питання, але поки що не вирішили, що робитимуть із “Літаком”.

 

На своїй сторінці депутат міської ради та голова ГО "Тернопільські підсумки" Білан Тарас написав пост про демонтаж “Літака”.

- У неділю, 19 травня, проходив із сім’єю поряд із «Літаком», що в парку на Східному масиві. Відвалилась штукатурка. Впала на землю, - пише чоловік. - А якби впала комусь на голову?Неодноразово ГО "Тернопільські підсумки" звертались із пропозиціями до Тернопільської міської ради. Однак відповіді не має. Назріла реальна проблема. Враховуючи вищевикладене ми звертаємось до міського голови Сергія Надала.

У своєму зверненні Тарас Білан у зв’язку із природною старістю конструктивних елементів, що призводить до руйнування несучих конструкцій, небезпекою для громадян пропонує  демонтувати літак ,встановити на цьому місті пам’ятник учасникам АТО. Та оголосити конкурс на назву і макет пам’ятника Учасникам АТО.  

Відео дня

У коментарях думка тернополян розділилась, дехто каже, що потрібно залишити “Літак”, бо це культурна пам’ятка. а хтось підтримує ідею демонтажу.

“У центрі половина балконів аварійних з котрих сиплеться штукатурка і падає цегла. Може і ці будинки знесемо бо вони старі? Літак потрібно відремонтувати (відновити прожектор спереду, вогонь позаду, підсвітку) і він буде доволі ефектно дивитись. Пам’ятник борцям за українську землю”, - пише у коментарях пан Андрій.

“Повністю підтримую знесення літака. Аналогічно потрібно прибрати з Тернополя і пам'ятник Пушкіну.”, - пише пан Тарас.

У міській раді ж кажуть, що вони вже неодноразово проводили обговорення щодо цього питання.

 - Він справді в аварійному стані, - коментує заступник міського голови Леонід Бицюра. - Зараз є декілька пропозицій стосовно заміни, зокрема один з варіантів створення там оглядового майданчика. Це запропонували молоді урбаністи і архітектори. Ми організовували хакатон для обговорення цього питання.

Також, як зазначив заступник міського голови, висували пропозицію щодо встановлення меморіального знаку на місці літака.

- На даний час такої пропозиції, яка б всіх повністю влаштувала і була б обгрунтованою, немає, - каже Леонід Бицюра. - Ми шукаємо варіанти.

Як каже заступник міського голови, реконструкцію знаку ускладено тим, що це залізобетон, демонтаж якого технічно складний.

А що ви думаєте про демонтаж “Літака”? Свої варіанти пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (102)
  • Lesja Lesja

    Залишити.
  • Терен

    По-факту, той літак охороняє той клаптик парку, на якому він стоїть. Заберуть літак - заберуть ще шмат парку. Виросте ще одна хатинка або торговий центр. Та бидлота ні про що інше і не думає. Лише як би здурити, прихопити і забудувати, щоб крадене бабло вимити. Так що тут справа навіть не в літаку, справа в тому, щоб зберегти хоч те, що від парку нам залишилось.
  • Олег Сопотницький

    Залишити
  • Володя Україна!!

    Війна за Україну https://www.youtube.com/watch?v=UNcp29B_7yg Вічна Слава Захисникам України Слава Україні Героям Слава з Любою Рідні  Мої!!!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up