Зупинку на Шептицього, на яку скаржилися тернополяни, перевірили. Кажуть, що порушень не виявили

Зупинку на Шептицього, на яку скаржилися тернополяни, перевірили. Кажуть, що порушень не виявили
  • В редакцію «20 хвилин» неодноразово скаржились тернополяни, яким не подобається нова скляна зупинка на вулиці Шептицького.
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, чи на законних підставах замість зупинки облаштували магазин.

Як розповідають тернополяни, які користуються громадським транспортом, нова зупинка має всього 4 – 5 місць для сидіння, сховатися від дощу можуть усього кілька людей.

- Раніше було чудово – і сісти можна, і від дощу та вітру заховатись, – розповідає тернополянка Марія. – Зараз це якесь посміховисько.

Дехто ж вважає, що стало краще, ніж було.

Відео дня

- Мені подобається, що тепер зупинки виглядають однаково, – розповідає тернополянин Олександр. – Може раніше було і більше місць для сидіння, але всі зупинки тепер виглядають однаково, і це правильно.

Нагадаємо, відтепер у Тернополі усі зупинки громадського транспорту мають виглядати однаково. Таке рішення прийняли на одному із виконкомів. Перші оновлені та модернізовані зупинки громадського транспорту з’являться на території Тернопільської громади уже до кінця цього року, повідомляє прес-служба міської ради. 

6 серпня прес-служба повідомила, що відповідно до ескізів, основними елементами конструкції є: накриття зупинки, що забезпечить ефективний захист від сонця, бокова частини, влаштована з гартованого скла з антивандальною плівкою, комфортні дерев’яні або пластикові лавки для сидіння, розміщення рекламного сітілайту та електронних табло і таблиць із розкладом та схемою руху транспорту. 

Журналіст «20 хвилин» звернувся до міської ради, щоб відповідні органи перевірили, чи на законних підставах там облаштували магазин телефонів.

Як повідомили у міській раді, повноваження щодо здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, визначені статтею 41 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», порядком здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», Положенням про відділ державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради, затвердженого рішенням виконкому від 23.09.2015 №870, та у зв’язку із підписанням Акту приймання-передавання від 25.03.2016 за №9 між Державною архітектурно-будівельною інспекцією України та Тернопільською міською радою, у межах міста Тернополя з 25 березня 2016 року покладено на Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міськради.

На підставі звернення журналіста, відділ державного архітектурно-будівельного контролю провів позапланову перевірку в період з 21.10.2019 р. по 25.10.2019 р. з питань дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності під час виконання підготовчих та будівельних робіт на місці колишньої зупинки громадського транспорту на вул. Шептицького. У ході проведення перевірки встановили, що за вказаною адресою будівельні роботи не проводять. Приміщення експлуатують на підставі договору купівлі-продажу приміщення 04.10.2019 р. №НОА від 965124.

Також у міській раді зазначають, що згідно зі статтею 9 Закону України «Про архітектурну діяльність», до будівельних робіт відносяться роботи щодо нового будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег

    Надаль в  долі  цих зупинок
  • Загадка чому Мухтара люди пипняли до дерева:)

    А за деревом дерево і кіньчається ліс Ніні там ще одне дерево і кінчається ліс може там була зупинка та ні там було ще одне дерево і кінчався ліс:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up