На вихідні в інше місто: ТОП місць, які варто відвідати в межах 200 км від Тернополя

На вихідні в інше місто:  ТОП місць, які варто відвідати в межах 200 км від Тернополя
  • Ми зробили підбірку з неймовірних місць для відпочинку на вихідних, куди можна поїхати на власному авто, потягом і автобусом.  
  • У підбірці тюльпанове поле в Мамаївцях,  історичний Львів та прекрасний Кам'янець-Подільський. Зібрали усе найцікавіше в межах 200 кілометрів.

У підбірку ми включили місця, куди можна поїхати навіть на один день. Адже більшість туристів так і планують поїздки. Але навіть за цей час емоцій ви назбираєте море.

Публікуємо першу частину із нашого ТОПу.

Тюльпанове поле у Мамаївцях

Ті, хто бачив це місце, одноголосно називають його найроматичнішим та найяскравішим серед усіх можливих. Тисячі різнобарвних тюльпанів не лише помилуюють око, а й стануть чудовим місцем для фотосесії. 

Відео дня

Тюльпанове поле у Мамаївцях з висоти. - YouTube

Відстань: Мамаївці — селище, яке знаходиться у передмісті Чернівців. Від Тернополя 160 кілометрів. 

Чим доїхати: із Тернополя до Чернівців автобуси їдуть практично кожних дві години. Вийти можна прямо у Мамаївцях. Також можна доїхати потягом до Чернівців. 

Скільки коштує квиток: Квиток на автобус вартує 160 грн, квиток на потяг — 155 грн.

Що можна подивитись: Від Мамаївців до Чернівців 21 кілометр. Чернівці називають маленьким Парижем. Найвизначніше місце Чернівецький Національний Університет ім. Ю Федьковича. Архітектура вражає. 

ЧНУ відзначає 145 річницю указу про заснування університету » Чернівецький  промінь | Новини. Буковина. ЧернівціТуристи люблять прогулюватись і чарівною вулицею Кобилянської, Турецькою площею та Площею Філармонії. 

Враження від подорожей: Чернівці. Пішохідна зона. Вулиця Ольги Кобилянської

Фортеця у Кам'янці-Подільському 

Більшість туристичних путівників рекомендують відвідувати цю місцевість в теплу пору року, коли все місто в достатку зелені, до карантину тут проводили чимало цікавих фестивалів. Але і без них в Кам'янці є на що подивитись. Туристи захоплено розповідають про каньйон річки Смотрич, який приваблює своєю мальовничістю. Варто згадати про скульптуру оленя, яку важко не помітити. За легендою саме олень спонукав князя Ольгерда до створення міста Кам'янець-Подільського на цій території. А взагалі, скажу я вам, прогулюючись по місту ми побачили чимало деталей, які є його окрасою.

Відстань:  Кам'янець-Подільський знаходиться у Хмельницькій області. Від Тернополя 160 кілометрів. 

Чим доїхати:  вартість квитка на автобус - 160 грн, прямих потягів з Тернополя немає.

Що можна подивитись: 

Обов'язково відвідайте Старий замок або, як ще його називають, Кам'янець-Подільська фортеця.

Місто, розташоване в Смотрицькій петлі, з'єднує з «великою землею» тільки вузький 9-метровий перешийок, перед яким в кінці XIV століття і був зведений замок. Одна з найбільш добре збережених фортець в Україні. Варто звернути увагу на вежу Ковпак з ключеподібними бійницями для легкої артилерії. 10 грн.

У Кам'янці можна навіть політати на повітряній кулі. І побачити красу міста і околиць з висоти пташиного польоту. Вартуватиме ця розвага від 3 тисяч гривень за особу. 

День міста в Кам'янці-Подільському перенесли на осінь | Новини  Хмельницького "Є" | ye.ua

Історичний Львів 

Кожен будинок, квартал та провулок у Львові дихають історією. Вони зберігають пам'ять про те, що відбувалось багато століть тому. Це створює неповторний шарм Львова, який так зачаровує туристів та містян. Місто Лева – неповторне. Якщо ви сюди приїдете хоч раз, то обов'язково захочете повернутися!

Львів очима відвідувачів: 10 цікавих місць | LvivOnline (Львів Онлайн)

Відстань:  Від Тернополя Львів на відстані 125 кілометрів. Власним авто дорога займе близько 1, 5 години.

Чим доїхати: Дістатись до Львова можна і потягом і автобусом. Ціна квитка на потяг — від 75 гривень., на автобус — близько 135 грн.

Що можна подивитись: 

На туристичних блогах у мережі гіди радять обов'язково відвідати сім цих місць:Львів уже не цікавий туристам гастрономією та архітектурою...» — Високий  Замок

  • Площа Ринок
  • Міська ратуша
  • Львівський національний академічний театр опери і балету імені Соломії Крушельницької
  • Італійський дворик
  • Вірменський квартал
  • Палац Потоцьких
  • Костел і монастир бернардинів

Івано-Франківськ за день 

Івано-Франківськ – дивовижне місто. Дуже часто ви можете почути, що воно не варте уваги і краще подивитися замки в Мукачево або Ужгороді. Або, навпаки, мандрівники залишають захоплені відгуки про місто, називаючи його “маленьким Львовом”.

Так чи варто відвідати Івано-Франківськ, плануючи поїздку на Західну Україну? Наша відповідь – так! Адже знайомство з цим містом можна перетворити на справжнісінький квест.

Чарівний Івано-Франківськ

Відстань:  До Івано-Франківська або Станіслава, як місто називали раніше 135 кілометрів. 

Чим доїхати: Із Тернополя до Івано-Франківська автобуси їдуть кожних 2-3 години. Квиток вартує від 130 грн. Можна доїхати і потягом.   Вартість квитка від 96 грн.

Що можна подивитись:  

 Найтоповіше місце "Франика" – стометрівка, це самий центр, початок вулиці Незалежності. Тут тусується молодь, багато туристів, найбільша кількість барів, ресторанів і кав’ярень на квадратний метр. Стометрівкою можна дістатись до площі Ринок з ратушею. На ратуші — оглядовий майданчик, на котрий обов’язково варто піднятися. Буквально в 5-ти хвилинах пішки знаходиться пам’ятник Адаму Міцкевічу на одноіменній площі. Якщо піти трохи нижче і знову повернутись на вулицю Незалежності, вона виведе до фонтану на Вічевому майдані. 

Моніторинг місцевих виборів 2020: ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА область - Регіони -  Дослідження - Соціологічна група Рейтинг

Зоопарк у Рівному 

Саме ця локація одна з найпопулярніших для сімейного відпочинку. Сюди з'їжджаються туристи зі всієї України, аби помилуватись екзотичними тваринами. Сьогодні його територія сягає 13,5 гектара, де живе 150 видів тварин (близько 500 екземплярів). У зоопарку демонструються 24 види тварин, занесених до міжнародної Червоної книги та Червоної книги України.

Файл:Rivne zoopark.jpg — Вікіпедія

Відстань:  160 кілометрів. 

Чим доїхати: Із Тернополя до Рівного найкраще та найшвидше буде дістатись автобусом. Вартість квитка: 140 грн.   До зоопарку йдуть маршрутні таксі №34, 40. Зупинка "Зоопарк".

Вартість квитків: Дорослий -  80 грн. Дитячий -  50 грн.(від 100 см. до 14 років) безкоштовно. 

Що можна подивитись:  

Окрім зоопарку цікаво буде прогулянка самим містом. Гіди радять відвідати такі місця: 

ТОП-10 місць, які варто відвідати в Рівному [ФОТО] - КРАПКА

  • Краєзнавчий музей
  • Парк культури та відпочинку імені Т. Шевченка
  • Драматичний театр
  • Припалацова територія замку князів Любомирських (Парк “Лебединка”)
  • Костел Св. Антонія (Органний зал)
  • Музей бурштину (музей Уласа Самчука, Будинок вчених

Заліщицький каньйон

Це невелике містечко - одна з найпопулярніших туристичних родзинок Тернопільщини - Дністровський каньйон. Як за день побачити усі принади цього місця, не витратити "усі гроші" та активно відпочити, читайте у матеріалі "Економно, але неймовірно: як за один день побачити усю красу Дністровського каньйону."
 Економно, але неймовірно: як за один день побачити усю красу Дністровського каньйону. РЕПОРТАЖ "20 хвилин"

Відстань:  Заліщики тепер належать до Чортківського району. Відстань від Тернополя - 125 км.

Чим доїхати:   Якщо ви не маєте змоги дістатись до Дністра власним автомобілем - до Заліщиків можна поїхати автобусним маршрутом. Автобуси із тернопільського автовокзалу курсують з інтервалом в годину. Ціна квитка - близько 100 грн.  За довідковою інформацією щодо турів звертайтесь у Тернопільський туристично-інформаційний центр: тел. 098-052-07-20
 

Що можна подивитись:  

Джуринський водоспад гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення в Україні. Назва Червоногородський походить від назви давнього міста Червоногород, яке існувало поруч кілька століть тому.  

File:Джуринський водоспад, 07.05.2017.jpg - Wikimedia Commons

 Червоногородський замок оборонна споруда біля зниклого колишнього міста Червоногорода, у першій половині XIX ст. перебудована на палац. Руїни розташовані в урочищі Червоному, поблизу села Ниркова Заліщицького району Тернопільської області, на стрімкому пагорбі посеред глибокої котловини річки Джурин, яка в цьому місці утворила майже замкнуту петлю.

 Заліщицький каньйон в місті Заліщики розташоване на лівому березі Дністра. До 1939 року місто було центром виноробства. Щороку тут проводили традиційне свято, «Винобрання» на яке приїжджали з усієї тодішньої Польщі. До того ж, Заліщики славилися як кліматичний курорт із чудовими пляжами на Дністрі. Зі Львова курсував прямий поїзд до Заліщиків.

А де вихідні любите проводити ви? Пишіть відповідь у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up