Партнер рубрики Події

Рекомендації для населення: що робити при погіршенні погодних умов

Рекомендації для населення: що робити при погіршенні погодних умов

Зимою, при погіршені погодних умов, внаслідок випадання великої кількості снігу, необхідно обмежити пересування, особливо на власному транспорті.

Під час руху на автомобілі не варто намагатися подолати снігові замети, необхідно зупинитися, повністю закрити жалюзі машини, укрити двигун зі сторони радіатора. Якщо є можливість, автомобіль потрібно встановити двигуном у навітряний бік. Необхідно періодично виходити із автомобіля, розгрібати сніг, щоб не опинитися похованим під заметом. Крім того, автомобіль, який не занесений снігом - гарний орієнтир для пошукової групи. При прогріванні автомобіля важливо не допускати проникнення в кабіну (кузов, салон) вихлопних газів, з цією метою важливо слідкувати, щоб вихлопна труба не закупорювалась снігом.

Якщо у дорозі разом опинилося декілька чоловік (на декількох автомобілях), доцільно зібратися разом і використати один автомобіль як укриття.

У жодному разі не можна залишати укриття - автомобіль: у сильний снігопад (хуртовину) орієнтири, які здавалися надійними з першого погляду, через декілька десятків метрів можуть бути загублені.

Відео дня

Лише у виняткових випадках виходьте з будівель. Не можна виходити поодинці. Повідомте членів сім'ї або сусідів куди ви йдете і коли повернетеся. Якщо ви, пересуваючись пішки поза населеним пунктом, втратили орієнтацію, зайдіть в перший будинок, що трапився на шляху, з’ясуйте місце вашого знаходження і дочекайтеся закінчення завірюхи. Якщо вас покидають сили, шукайте укриття і залишайтеся у ньому.

Рятувальники застерігають: громадяни, будьте обережні, бережіть своє життя та здоров’я. Дотримуйтесь елементарних правил особистої безпеки.

Управління ДСНС України у Тернопільській області попереджає про найважливіші гідрометеорологічні явища погоди.

У Тернополі та області до кінця доби 17 грудня збережеться сильний сніг.
18 грудня вночі та вранці ожеледь. На дорогах ожеледиця.

Рівень загрози на автошляхах 2 – жовтий.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тарнополянин

    Йти ду церкви свєнтего рошена,і мовитисі на кулінцях
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up