Тернополяни спускались на 5 метрів під землю і піднімались на 20 метрів догори. Екскурсія Тернополем викликала ажіотаж

Тернополяни спускались на 5 метрів під землю і піднімались на 20 метрів догори. Екскурсія Тернополем викликала ажіотаж

Тернополяни різного віку прийшли на екскурсію містом 22 квітня. Серед них можна було побачити і стареньке подружжя, і студентів, і навіть трирічних дітей. Загалом на екскурсію зареєструвалися більше 70 людей. Хоча до її завершення туристів стало близько сотні, адже по дорозі приєднувалися перехожі.

- Ми очікували, що буде багато людей, але не настільки, - каже директор КП «Туристично-інформаційний центр» (далі ТІЦ – ред.) Тарас Ковальчук. - Дуже тішить, що містяни хочуть впізнавати свою історію.

В суботу – екскурсії областю, в неділю - містом

«Міст багато, а файне одне» - саме під таким гаслом ТІЦ організовує ескурсії Тернополем та областю. 22 квітня у Тернополі провели першу екскурсію по нових локаціях з нагоди відкриття у Архикатедральному соборі музею-крипти та оглядового майданчика на дзвіниці. Екскурсію маловідомим буремним Тернополем XVIII століттям провела Оксана Левчук.

Відео дня

- Наразі ми тестуємо все. Сьогодні спускаємось на 5 метрів під землю і піднімаємось на 20 метрів догори. Це перша екскурсія, ажіотаж великий, - каже Тарас Ковальчук. - Ми очікували на одну групу,  маємо три. Зареєструвалися більше 70 чоловік. Зараз вивчаємо питання, як це систематизувати і будемо робити дві екскурсії в тиждень – одну в будні, одну у вихідні. Будемо погоджувати з отцями катедрального собору, коли їм зручно. Цього тижня ми погодимо всі речі і запустимо екскурсії на постійній основі.

Пан Ковальчук нагадує, що проект від ТІЦ «Вихідні у Тернополі» не зупиняється.

 - Кожної суботи ми їдемо у область (Кременець, Теребовля, Бережани, Бучач – ред), кожної неділі ми маємо різні екскурсії містом, - каже він. - Також будуть постійні екскурсії в Катедральний собор.

Кошти – на реконструкцію Катедри та екскурсійний супровід

Екскурсія в Архикатедру складається з двох частин: під землю - в музей-крипту і догори - на дзвіницю Катедри, ціна 50 грн.

- Кошти за сьогоднішню екскурсію (22 квітня – ред.) підуть на розвиток туристичного напрямку міста. В майбутньому: 30 грн – це вхідний квиток, який лишається на реконструкцію храму.  Оскільки має бути оновлення основного купола з облаштуванням великого оглядового майданчика. І відповідно ці гроші залишаються в Катедрі. А 20 грн залишаються в нас (у ТІЦ – ред.) - це на екскурсійний супровід. Адже є персонал, який має вести екскурсію. В нас нема штатних ескурсоводів, ми їх запрошуємо. Є троє топових, не впевнений, що в інших містах є такі. Зрештою тернополяни скоро самі їх побачать під час тематичних екскурсій.

Директор «Туристично-інформаційного центру» закликає любити наше місто і популяризувати його. А також поширювати у соцмережах враження про екскурсії, щоб про них дізнавалися не тільки тернополяни, а й туристи з інших міст.  

Довідка

Інформацію про екскурсії містом, на оглядовий маданчик та у музей-крипту можна отримати безпосередньо у «Туристично-інформаційному центрі» за адресою: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 2.

Або за номером телефону центру: 098-052-07-20.  А також стежте за оновленнями сторінки ТІЦ у соцмережах. Ціна екскурсії 50 грн.

Також у центрі вам розкажуть про суботні подорожі у рамках проекту «Вихідні у Тернополі». Наступна мандрівка 28 квітня – «Невідомі перлини Тернопільщини» (Тернопіль-Буцнів-Острів-Тернопіль». Ціна автобусної екскурсії в районі 250 грн.

Детальніше про історії та легенди Тернополя, які розповідала екскурсовод Оксана Левчук, читайте у наступних публікаціях «20 хвилин».

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vira Vivchar

    Молодці!!!!!! Наше місто це наша спадщина. Ми повинні знати свою історію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up