Дівчата, спортивні авто та гучна музика були сьогодні на місцевому летовищі

Дівчата, спортивні авто та гучна музика були сьогодні на місцевому летовищі

Близько 30 пілотів з різних міст приїхали у Тернопіль на змагання з паралельного авто-спринту та кращого автозвуку. Змагання відбулись у неділю, 23 липня, на території тернопільського летовища. Захід організував автоклуб Тернополя STREETER.UA.

У Тернополі відбувається другий етап кубку Західного регіону з паралельного авто-спринту. Змагання місцевого рівня, розповідають отрганізатори дійства, проте є багато учасників з різних регіонів Західної України.

- Суть змагань з паралельного авто-спринту полягає в тому, що два учасника стартують одночасно у різних, однак паралельних доріжок, що не перетинаються. Це все задля безпеки та для того аби глядачі могли побачити хто з учасників приїхав швидше, - розповідає організатор змагань та голова ГО «STREETER.UA» Михайло Сум. - Час проїзду автомобіля по доріжці фіксує телеметрія.

Відео дня

Щодо призів, то переможцю організатори змагань вручають кубок та грамоту, а за друге та третє місце грамоти та певну грошову винагороду. На змаганнях присутні учасники з інших регіонів. Зокрема з Рівного приїхало сім автомобілів. Проте не всі приймають участь.

- Участь у змаганнях від нас приймає лише чотири автомобіля з семи, - розповідає учасник рівненської громадської організації “Автолюкс” Михайло Прищепа. - Наша команда часто приймає участь в тернопільських змаганнях, зокрема з дрег-рейсінгу та паралельного спринту, які проводили у попередні роки. Наші хлопці займали призові місця.

Комплектація автомобілів стандартна, кажеінший учасник автолюксу  Одександр Ламаш. Лише один з чотирьох автомобілів “заряджений по повній” та вже приймав участь у двох чемпіонатах України. На цьому авто відповідний спортивний каркас, потужний мотор, гідроручник, підвіска та сидіння.

- Стартовий номер автомобіля, у якому я приймаю участь, №21, - зазначає пілот Олександр Ламаш. - Це мій щасливий номер, оскільки саме цього 21 числа народився мій син.

Також у змаганнях приймають участь представники хмельницького автолюбительського клубу “ХАЛК”. Не дивлячись на те, що приїхало аж п'ять машин, сьогодні виступає лише одна - Hyundai Accent. 

- В Тернополі на змаганнях буваємо весь час, - розповідає учасниця клубу “ХАЛК” - Яна Гойко. - Як правило, займаємо призові місця. Сьогодні на нашому автомобілі буде їхати пілот Вадим Рабієвський.

Голова громадської організації “ХАЛК” Володимир Огойко каже, що вони приїхали не лише взяти участь у змаганнях але й підтримати тернополян.

- Ми також часто організовуємо такі спортивні заходи і знаємо, як це нелегко, - зауважує пан Огойко. - Нам приємно, що автоспорт розвивається, приємно що є стільки учасників та глядачів. З власного досвіду знаю, що на цілу Західну Україну є лише чотири людини, які організовують подібні змагання з автоспорту. Приємно, що в Тернополі цей вид змагання розвивається. Тих сто кілометрів, що ми проїхали до вашого міста є ніщо в порівнянні з тим враженням, які ми отримали сьогодні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up