Партнер рубрики Погода

2023 рік прийшов із теплом. До якої погоди готуватися тернополянам?

2023 рік прийшов із теплом. До якої погоди готуватися тернополянам?

У перший день нового року на Тернопільщині зафіксували температурний рекорд.  А ось яка погода очікується надалі і чи довго протримається тепло – читайте у нашому матеріалі.

Погода  1 січня стала рекордною для цього дня за усі роки спостереження. Максимальна температура повітря становила 12,9 ° тепла, що перевищило попередній показник майже на 6°.

Про це повідомили у Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології.

Перший день 2023 став найтеплішим за весь період спостережень з 1946 року. Попередній температурний рекорд зафіксували у 1959 році, він становив +7,3°. Синоптики зазначають, середньодобова температура становила 10,4° тепла при нормі 3,5° морозу.

Відео дня

Яка погода на тиждень?

Погоду на Тернопільщині третього січня визначатиме теплий сектор від циклону з центром над Балтійським морем та проходження вдень малоактивного атмосферного фронту. Додають в центрі з гідрометеорології.

Тож, третього січня буде хмарно з проясненнями та без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 2 – 7° тепла, вдень 7 – 12° тепла.

А ось у середу, четвертого січня, тернополянам також варто підготуватися до хмарної погоди, інколи нас порадує сонечно. Проте головне – день пройде без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах  ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 2 – 7° тепла.

На четвер, п’яте січня, синоптики обіцяють, що буде хмарно. Невеликі дощі. Вночі та вранці на дорогах  ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 0 – 5° тепла, вдень 3 – 8° тепла.

Читайте також:

Грип атакує і дорослих, і малих у Тернополі. Як вберегтися і чим краще лікуватися?

Як на свята працюватимуть поліклініки та лікарні в Тернополі? Ми дізналися

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up