Партнер рубрики Погода

На Тернопільщині прогнозують холодну та вітряну погоду. Будьте обережні на дорогах

На Тернопільщині прогнозують холодну та вітряну погоду. Будьте обережні на дорогах
  • 29 березня утримається холодна та вітряна погода, обумовлена тиловою частиною циклону та арктичною повітряною масою.
  • Поліцейські закликають водіїв та пішоходів бути обережними на дорогах через складні погодні умови.

За прогнозами синоптиків, нічний сніг 29-го березня та до 6 ºС морозу, вранці спричинили на дорогах Тернопільської області ожеледицю. Вдень буде хмарно, але істотних опадів не передбачається. Зате пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. температура повітря підніметься до +5 ºС.

Про такі погодні умови попереджає Тернопільський обласний центр з гідрометеорології

Відео дня

Через таку негоду, яка вже другий день панує на Тернопільщині, поліцейські закликають всіх учасників дорожнього руху бути максимально обережними:

  • Водіям варто дотримуватися швидкісного режиму, дистанції, уникати різких маневрів, при наближенні до пішохідних переходів необхідно знижувати швидкість до мінімуму. Пам’ятайте, що дозволена швидкість руху у населених пунктах – 50 км/год.
  • Також проявляти пильність на дорозі варто і пішоходам.
  • Переходячи дорогу по пішохідному переходу, обов'язково переконайтеся, що транспортний засіб зупинився, і лише після цього виходьте на проїжджу частину.
  • Аби вас помітили на дорозі, бажано одягати світлий, яскравий одяг чи спеціальні жилети, використовувати світловідбивні елементи (флікери) у вигляді нашивок, наліпок, браслетів тощо.

«Без нагальної потреби не вирушайте у далеку дорогу, а краще перечекайте негоду вдома», – радять правоохоронці.

В останні дні березня погода, за повідомленям синоптиків, поступово налагоджуватиметься: вітер затихатиме, а стовпчики термометру не опускатимуться вниз.

30 березня: хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах – ожеледиця. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 1 – 6ºС морозу, вдень 6 – 11ºС тепла.

31 березня: хмарно. Вночі невеликі, вдень помірні дощі. Вітер південно-західний, 9 – 14 м/с. Температура вночі 1 – 6ºС тепла, вдень 6 – 11ºС тепла.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що негода на Тернопільщині знеструмила 97 населених пунктів та спричинила низку ДТП, в яких постраждали люди.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up