Партнер рубрики Погода

Увага! Синоптики прогнозують різке зниження температури повітря

Увага! Синоптики прогнозують різке зниження температури повітря

Від сьогоднішнього дня у всіх частинах України, окрім південної, очікується різке зниження температури вночі. Зокрема, наступної ночі можливе зниження температури повітря до -18 градусів морозу.

- Звертаємося до тернополян із проханням проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці, повідомляють в Управлінні ЖКГ. - Особливо пильними, за умов поганих погодних умов треба бути водіям. Пішоходам в умовах сильих морозів варто подбати про відповідний одяг та взуття, а при можливості – утриматися від тривалих прогулянок.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та еколгії ТМР інформує, що роботи із посипання вулиць та прибирання снігової пульпи тривають.

Увага: при прогнозавних низьких температурах перестає працювати сіль та пісок, відтак покриття тротуарів може залишатися слизьким! 

Відео дня

При такій вологості, яка спостерігається у Тернополі, різкий перепад температур створює надзвичайно складні погодні умови. Тому жителі міста повинні більш уважно ставитися вибору одягу та взуття, а також шляхів пересування, щоб уникнути травм. Комунальники докладають усіх зусиль, щоб забезпечити комфортний рух вулицями міста, та разом з тим наголошують, що тернополяни також мають зважати на прогноз та бути максимально обачними.

УВАГА! Зростає загроза обморожень! Найчастіше обмороженню підлягають пальці рук і ніг, обличчя, вушні раковини. Перша допомога та лікування: зняти мокрий одяг і взуття, дати гарячого чаю чи кави. Обморожену ділянку (можна усе тіло) занурити у теплу (не гарячу!) воду темп. +25-37 С, тримати до відчуття легкого теплового комфорту, обережно і легко масуючи. Далі шкіру обережно витерти насухо, можна обробити спиртом, накласти утеплюючу пов’язку. Лікування ураженої шкіри – консервативне, як і при опіках.

Серйозною помилкою є інтенсивне розтирання снігом, що не тільки не призводить до зігрівання, але й травмує шкіру, може бути причиною інфікування уражених ділянок.

Також синоптик Наталка Діденок повідомляє:

"Морози прийшли в Україну.
І хоча в мене, наприклад, від цього котяться гіркі сльози, нічого не зробиш - прогноз радує, атмосфера чудово виконує свої зимові обов"язки.
Ну, сльози в мене котяться не від присутності зими, а від присутності морозу з вітром - така в мене реакція на цю парочку), але радість від нашого з Апельмоном хорошого прогнозу перекриває цю маленьку прикрість - на фото сьогоднішнього ранкового ефіру.

Тим паче, що перебіжками можна доскакати до найближчого теплого кафе чи рідного офісу.
Ці перебіжки триватимуть і завтра. Особливо ввечері, вранці та вночі. Бо мінімальна температура повітря найближчої доби, 6 лютого, становитиме -4-12, на Заході до -14 градусів. 
Протягом дня в Україні максимально очікується -2-6 градусів.
У південній частині, у Дніпрі, Черкасах, Донецьку, Кропивницькому, Вінниці та їхніх областях від 3 морозу до 2 тепла.

Сніг випадатиме вночі на Заході, завтра вдень - вздовж смуги Одеса-Миколаїв-Кропивницький-Полтава-Суми. 
Більша частина України - у сухому повітрі.
У Києві завтра без опадів. Вночі -8-10, вдень 6 лютого -2-3 градуси.
Не забувайте про ожеледицю на дорогах.

8-9 лютого до нас знову вже пакує валізи циклон італійського походження. А, отже, прийдуть опади та потепління.

А поки що не мерзніть, рухайтеся активніше і не забувайте вдома одягати теплі шкарпетки. Як там казали? Тримай голову у холоді, а ноги в теплі.
Кажуть, що ноги - щоб уникнути застуди, а мозок краще функціонує у прохолоді.
Думаю, що найближчими днями, якщо вірити цій гіпотезі, нас чекає багато розумних та мудрих відкриттів) Бо ж - похолодання. 
Спокійного розумного тижня, - пише пані Наталя.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Петро Білецький

    Так то в ночі !! В день буде -4
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up