Андрій Садовий: «Якщо об’єднати дві бідні громади, чи стануть вони багатими?»

Андрій Садовий: «Якщо об’єднати дві бідні громади, чи стануть вони багатими?»
  • Реформа децентралізації починає давати збій.
  • Усе через те, що держава почала перекладати на міста фінансові навантаження.

При цьому часто об’єднання відбувається не з врахуванням економічних показників, а через політичні інтереси. Про це у Тернополі заявив мер Львова, літер «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий.

- У 2014 році Верховна Рада дійсно дала дуже сильний імпульс. І ми почали відчувати інше ставлення до себе. Однак зараз бачу, що йдуть кроки назад. Тому що багато повноважень, про які раніше говорили, ми не отримуємо. І найцікавіше тут те, що держава при цьому намагається перекладати на нас певні фінансові чинники. Це двояке ставлення не сприяє реальній децентралізації. Про це багато говорять, однак жодна ОДА чи РДА навіть у страшному сні не хоче допускати самостійності міст. Вони бажають бачити у містах свої підрозділи. Це велика ментальна проблема. Адже ні на рівні держави, ні на рівні Президента чи уряду ніхто не говорить чиновникам, що їхні завдання - передусім думати, як допомогти містам вирішувати проблеми, координувати їх, а не ставати начальниками,- вважає Андрій Садовий.

Міський голова Львова переконаний, що іншого шляху, як об’єднуватися, ділитися досвідом, підтримувати одне одного, немає.

Відео дня

- «Сапомоміч» пропонувала на законодавчому рівні затвердити таке поняття, як «метрополійність». Хочемо ми цього чи ні, але всі населені пункти, що знаходяться від міст на відстані 50 кілометрів, входять у так звану метрополію. Ця поправка не знайшла певного розуміння. Виглядає так, що всі ці об’єднання роблять під майбутні мажоритарні округи, аби вибудувати майданчики для депутатів Верховної Ради — як правило, місцевих феодалів, щоб вони мали свої «наділи». Я цього не розумію. Якщо об’єднати дві бідні громади, чи стануть вони багатими? Варто слабких підкріплювати сильними. В Україні же зараз роблять усе навпаки. І я думаю, що ця система дасть серйозний збій, - каже лідер «Самопомочі».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Білецький

    Гнати в шию звідси. Він просто хоче нашу територію яку хоче використати під Львовське сміттяви звалище
  • Anonymous

    А якщо об`єднати  бідну і багату, то чи багата щиро поділиться з бідною?

    О тож! Фігня то все ті об'єднання. Фігня і показуха. Сильніший зжере слабшого, багатший обкраде біднішого. Але такі в нас "реформи", пілять. Зараз об`єднують, а незабаром знову роз'єднувати будуть. Було то вже все, проходили. Але що пес робить, коли нема що робити? Так і наша ідіотська влада. Замість економіки, робочих місць, новітніх технологій і виробництв базарні бариги бабло ділять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up