Новий голова Теребовлянської ОТГ Олег Продан: чим багатий, які обіцянки дав і що ще відомо

Новий голова Теребовлянської ОТГ Олег Продан: чим багатий, які обіцянки дав і що ще відомо
  • Позачергові вибори голови Теребовлянської громади відбулись 31 жовтня. За неофіційними результатами, переміг на них Олег Продан із результатом майже 3/4 усіх голосів. 
  • Де «світився», що обіцяв у передвиборчій програмі ймовірний голова Теребовлі, що в нього за спиною, чи є цікаві судові справи, хто насправді активно лобіював його інтереси перед виборами? Відповідаємо.
  • Оформіть підписку на наш сайт. Завдяки їм ми можемо і надалі залишатися незалежними та створювати якісні матеріали. 

Про те, як вибори проходили в карантинних умовах, ми розповідали в матеріалі У Теребовлянській ОТГ обирають міського голову. Як проходять вибори і які є порушення

Теребовлянська громада — одна із найбільших в області. Чисельність населення: понад 29 тисяч осіб. Вона складається із міської ради, 13 сільських рад, 13 старостинських округів.

Відео дня

За інформацією голови територіальної комісії Світлани Веселовської, загалом у громаді проголосували 9 558 виборців. Це 41,84% від загальної кількості. 

Немає опису.

— Наразі триває безперервне засідання комісії. Ми опрацьовуємо протоколи, попередній підсумок можу надати. Зазначу, що до ТВК не надходило жодних повідомлень про порушення виборчого процесу, які могли б вплинути на результат, — каже Світлана Веселовська. 

Станом на 14.00 1 листопада, офіційних результатів виборів немає, голова комісії надіслала нашим журналістам підсумковий результат опрацювання протоколів.

Із великим відривом Олег Продан обійшов чотирьох конкурентів-кандидатів на посаду голови Теребовлянської громади. Він набрав 68% голосів теребовлянців та мешканців довколишніх сіл. Юрій Ништа посів друге місце та отримав 14%,  Михайло Тимошик набрав 8% голосів, Тараса Козака підтримали 3,6% виборців, а за Степана Кондиру проголосували 3% жителів ОТГ. 

Що відомо про Олега Продана

Автобіографію Олега Продана під час підготовки до виборів опублікували у спільноті Теребовля ІІ медіацентр.

Отож, Олег Продан, 46 років. Народився та проживає у місті Теребовля.

Освіта: вища (Тернопільський комерційний інститут, Національний університет «Львівська Політехніка», магістр). Працює начальником Управління розвитку інфраструктури та дорожнього господарства Тернопільської ОДА. Безпартійний. Представницький мандат відсутній. Не судимий. 

Одружений, батько двох дітей. 

На офіційному сайті ОДА пан Продан ще є керівником управління. Але до якого часу перебуватиме на цій посаді, невідомо.

На порталі opendatabot.ua знаходимо більш детальну інформацію про діяльність Олега Продана. Він засновник та власник  ГО «Теребовлянщина», раніше був керівником ПП «Будлюкс Плюс» та ТЗОВ «Козова Шляховик».

Новий голова ОТГ багатствами не хвалиться?

У ЄДИНОМУ ДЕРЖАВНОМУ РЕЄСТРІ ДЕКЛАРАЦІЙ знаходимо оприлюднені дані про майно Олега Продана, яке він задекларував вже у 2021 році як посадовець Тернопільської ОДА. 

За декларацією, власної нерухомості та грошових активів у нового голови ОТГ немає. Він разом з дружиною та дітьми користуються правом безоплатного користування житлового будинку, площею 231,8 м2  та земельної ділянки, площею 825 м2 . Власником будинку є Ольга Єргаліна. Хто вона для пана Продана, невідомо. 

У власності нового голови ОТГ є деяка автотехніка.  Він володіє двома легківками марок Volkswagen 1978 та 1990-их років, автокраном на причепом.

Цінних паперів та грошових активів пан Продан не декларує. За основним місцем роботи отримував понад 193 тисячі гривень на рік зарплати. В середньому це 16 тисяч гривень на місяць. 

Як бачимо, статками Олег Продан у декларації не хвалиться. Хоча й він або члени його сім'ї мають 11 відкритих рахунків в банках. 

 

Хто підтримував перед виборами

Одними з перших, хто публічно привітав пана Продана з перемогою зранку 1 листопада, як нам відомо, стали політики Тернопільської територіальної організації партії «Європейська Солідарність». Хоча, як відомо з автобіографії, на вибори пан Продан ішов як самовисуванець.

Вітання партійці розмістили на офіційній сторінці в Facebook.

 — За попередніми підрахунками, головою Теребовлянської ОТГ став Олег Продан, член партії Європейська Солідарність. Вітаємо з перемогою і бажаємо працювати в інтересах жителів Теребовлянської громади та продовжувати розвивати соціальні цінності та продовжувувати впровадження європейських цінностей у своїй громаді та в нашій країні,  — йдеться в дописі. 

Із відкритих джерел ми дізналися, що новий голова Теребовлянської міськради з 2018 по 2020 роки робив внески у фінансування партії «Європейська Солідарність». 

Немає опису.

Розмір внесків невеликий. Останній, приміром, складає 240 гривень, але це офіційно.

Немає опису.

Хто підтримував перед виборами?

Із місцевих впливових людей підтримку пану Продану висловили заступниця голови Теребовлянської міської ради та депутатка голови обласної ради Алла Стечишин, голова Теребовлянського осередку Всеукраїнського об'єднання ветеранів Богдан Гнатюк, заступник голови ПП «ОП Іванівське» Юрій Дзюбан та голова ГО «Спілка підприємців Теребовлянщини» Віктор Муж. Про це дізнаємось із інформаційного бюлетня, або простіше, агітаційної газети, яку поширювали напередодні ОТГ у громаді. 

Із власних джерел нам також відомо, що перед виборами свою активну підтримку Олегу Продану висловив місцевий аграрій, керівник ПП АП АГРО-ДРУЖБА  Роман Когут.

Неофіційно"за кндидатуру" виступав і чинний секретар міськради Володимир Довгань.

Що обіцяв виборцям

Передвиборчу програму кандидата Олега Продана знаходимо в соцмережах. 

— Моя програма — не список обіцянок перед виборами, а чіткий план дій, яким керуватимусь щоденно, виконуючи свої повноваження, — пише в передслові кандидат. 

Перше, що обіцяє зробити: налагоджувати ефективну співпрацю міської ради з громадою: мешканцями, вуличними комітетами та ОСББ, об’єднаннями громадян і громадськими організаціями, представниками бізнесу, молодіжною спільнотою і молодіжною міською радою зокрема.

На своїй сторінці в соцмережах Олег Продан вже хвалиться тим, що почав втілювати передвиборчі обіцянки. 

— Завдяки тісній співпраці з народним депутатом України М. Люшняком та керівництвом Тернопільської ОДА нам вдалося залучити 18 млн 600 тис. грн для потреб Теребовлянської громади. Згідно з розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2021 р. № 1311, виділено кошти на добудову пішохідного мосту в м. Теребовля в сумі 6 100 000 грн. Також Теребовлянська міська лікарня отримає 12 500 000 грн для закупівлі необхідного обладнання, — пише він. 

Наперед вітання не приймає 

Ще до оголошення офіційних результатів ми зателефонували до ймовірного нового голови громади. Олег Продан оцінювати результати виборів наперед не хоче. Чоловік каже, що повідомить і скаже все офіційно на своїй сторінці у Фейсбук. 

—  Я скажу все, повідомлю офіційно у Фейсбуці на своїй сторінці. Зараз я не хочу коментувати нічого, побачимо, почекаємо результатів виборів, щоб все пройшло спокійно, нормально, — сказав він. 

Наша журналістка підкреслила, що уже є попередні результати виборів, тож попросила ще раз прокоментувати їх.

— Ви подзвоніть до Тимошика або до Ништи, хай вам прокоментують, — відрізав він.

Хоча сторінці пана Продана ще із самого ранку, до оголошення офіційних результатів, з`явились вітання з перемогою від друзів. На них він радо відписує. 

До слова, один з кандидатів, колишній голова Теребовлянської РДА, а зараз депутат обласної ради Юрій Ништа уже прокоментував результати перегонів.

— Щиро вітаю теребовлянську громаду із обранням нового голови! Бажаю, щоби цей вибір приніс тільки добробут усім мешканцям і розквіт кожному населеному пункту. Дякую кожному, хто повірив у мене і віддав свій голос на мою підтримку! Дякую, що насправді вас так багато! Як депутат обласної ради, я й надалі працюватиму для блага Теребовлянщини і її успішного майбутнього! А новому керівнику громади зичу наснаги виконати усе обіцяне, — написав на своїй сторінці у Facebook.

Податковий борг та штраф за кермування напідпитку

На порталі youcontrol.com.uа знаходимо інформацію про податковий борг, який рахується за Олегом Проданом . Сума невелика: 194 гривні 42 копійки.

Немає опису.

 

У єдиному реєстрі судових рішень теж є цікава інформація про Олега Продана, датована 2019 роком. Згідно з відкритими даними, його притягували до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. 

Немає опису.

Поліція затримала його за кермом автомобіля марки Volkswagen Passat із ознаками нетверезості. За це суд постановив йому оплатити штраф та позбавив права керувати автомобілем на рік. 

Олег Продан подав апеляцію, але її суд не задовольнив. 

Крім того, із youcontrol дізнаємось, що Олег Продан проходив перевірку згідно з єдиним державним реєстром осіб, щодо яких застосовано положення України «Про очищення влади» у 2018 році. Тоді він був керівником Департаменту агропромислового розвитку ОДА. 

Немає опису.

Скільки ж витратив на передвиборчу агітацію? Як нам відомо із власних джерел, вона була досить бурхливою: у соцмережах є чимало відеороликів за участю цього кандидата, а на узбіччях доріг на Теребовлянщині висять десятки білбордів з його портретами. Ми також напряму хотіли запитати у пана Продана, у скільки обійшлась передвиборча кампанія і де він взяв гроші на неї, враховуючи не дуже багате матеріальне становище (дивіться декларацію). Однак він поки що коментувати нічого не береться. Тож повернемось до цього питання після того, як офіційно оприлюднять результати виборів. Адже саме тоді наш співрозмовник обіцяв дати коментарі, якщо, звісно, не передумає...

Наразі ми продовжуємо стежити за офіційними результатами виборів. Після їх оприлюднення знову спробуємо зв'язатись з паном Проданом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up