Тернопільські депутати-відмінники показали, на скільки добре знають шкільну програму

Тернопільські депутати-відмінники показали,  на скільки добре знають шкільну програму

Ми продовжили наш експеримент та запропонували кільком депутатам міськради пройти невеличкий тест на загальний розвиток. Усі питання – ще зі шкільної програми. Із десяти чоловік перевірити свою ерудицію погодились лише троє.

На скільки добре, місцеві обранці знають шкільну програму та чи можуть швидко відповідати на питання, ми перевірили за допомогою тесту. Це вже друга черга депутатів, які не побоялись показати рівень своєї обізнаності.

Нагадаємо, що в попередньому випуску газети «RIA плюс», чотири депутати вже успішно пройшли тестування. Андрій Шкула, Сергій Лупак, Андрій Артимович та Віктор Шумада – імена тих людей, котрі зважились на журналістський експеримент. Саме в такому порядку вони і скали рейтинг за кількістю правильних відповідей. Депутати відповіли на 15 запитань: з історії, української мови та математики. 

Цього разу ми також запропонували пройти тест десятьом депутатам  різних політичних сил. Хтось відмовлявся, хтось раптово «поїхав» у відрядження, дехто обіцяв передзвонити, але так і не подзвонив. Зрештою, перевірити свою ерудицію зголосилися лише троє.

Відео дня

Перевіряли відмінників

Для тесту журналісти «RIA плюс» підготували 14 запитань: з правознавства, історії української літератури, хімії, безпеки життєдіяльності, історії Тернополя та на знання місцевих вулиць, пам’ятників та музеїв. Відповіді потрібно було назвати одразу. На роздуми було кілька секунд.

Зауважимо, що всі респонденти, як ми з’ясували, вчилися у школі досить добре, навіть мають золоті медалі за успіхи у навчанні. Незважаючи на те, що минули роки, шкільну програму вони знають непогано. Хоча, можливо, когось «врятувала» і гарна інтуїція.

Представимо відповіді учасників згідно з рейтингом за кількістю правильних відповідей на запропоновані питання. Якщо кожне з них – один бал, то в ідеалі мало би бути 14 правильних відповідей.

Найбільше правильних відповідей – 13 – дав депутат міської ради від об'єднання "Самопоміч" Віктор Генсерук. Він неправильно відповів лише на одне питання з правознавства. Але свій "промах" депутат виправдав.

- Математику я знаю добре, от якби мені питання з цієї галузі запропонували. я би відповів правильно, - говорить він. – Минулого разу були набагато легші запитання, а зараз – у десять разів складніші.

За словами пана Віктора, людині, яка не має юридичної освіти, важко зорієнтуватися в темі. Хоча сам депутат досить успішно пройшов тест – інтуїція його не підвела.

Відповіді: A. 1 а, 2 а, 3 в, 4 а, 5 а. B. 1 б, 2 в, 3 а, 4 б, 5 а. C. 1 б, 2 в, 3 б, 4 б.

Другу сходинку зайняв колишній "свободівець" Іван Сороколіт. Його ім'я неодноразово було в епіцентрі скандалів.

Школу Іван Сороколіт, каже, закінчив з відзнакою. Не дуже вдавалася йому інформатика, а от біологію знав добре.

- Колись навіть на республіканські олімпіади їздив, а тепер багато чого і забув, - зізнається депутат.

Пан Сороколіт дав лише дві неправильні відповіді, тож у загальному підсумку отримав 12 балів.

Відповіді: А. 1 б, 2 а, 3 в, 4 в, 5 а. В. 1 б, 2 в, 3 а, 4 б, 5 б. С. 1 б, 2 в, 3 в, 4 б.

Вихвалялися оцінками

Третю сходинку зайняв депутат із "Радикальної партії Олега Ляшка" Святослав Півторак. Попри те, що журналіст газети потурбувала депутата в неділю, він охоче пройшов тест.  

Співрозмовник не скупився на коментарі. Він навіть похвалився, що вчився в одній групі на історичному факультеті з головою ОДА Степаном Барною.

- Школу я закінчив на відмінно, і в університеті гарно вчився, - каже він. – За освітою я – ще і вчитель правознавства. Свого часу був навіть завучем 9-ї школи. До речі, я також є співавтором багатьох книг з історії.

Історію і право, як показав тест, пан Півторак  справді гарно знає, а от шкільну програму з хімії мало пам’ятає. Помилився депутат із тим, скільки музеїв у місті. Разом у нього – 11 балів.

Відповіді: А. 1 б, 2 а, 3 в, 4 а, 5 а. В. 1 а, 2 б, 3 а, 4 б, 5 а. С. 1 б, 2 в, 3 б, 4 в.

Враховуючи те, що всі опитувані депутати гарно вчилися у школі та мали відмінні оцінки, проблеми пройти неважкий тест для них проблеми не склало. Тернополяни ж мають змогу оцінити ерудицію місцевих обранців та спробувати свої сили.

 

На фоні. як для графіки

Питання тесту:

Блок А.

1. Чи може громадянин України за дії, що дескридитують державу, бути позбавлений громадянства:

а) так

б) ні

в) його можуть видати іншій країні

2. Сільки осіб мають виявити ініціативу для скликання всеукраїнського референдуму:

а) 3 млн.

б) 30% населення України

в) по 50 тисяч чоловік з кожної області

3. Хто в праві здійснювати приведення новообраного Президента до присяги:

а) прем-єр-міністр

б) колишній президент

в) голова Конституційного суду

4. Строк повноваження Генерального прокурора України:

а) 6 років

б) 5 років

в) 4 роки

5. Яка форма державного устрою в Україні:

а) унітарна держава

б) конфедерація

в) федерація

Блок В.

1.У повісті "Слово о полку Ігоревім" ідеться про:

а) набіг печенігів на руські землі

б) один з походів руських князів на половців

в) монгольську навалу

2. Який вуглевод не розчиняється у воді й не має солодкого смаку:

а) глюкоза

б) мальтоза

в) целюлоза

3. Як називаються підземні води, що навесні можуть з'являтися у підвалах будинків:

а) ґрунтові

б) термальні

в) міжпластові

4. Як називається пряма, що проходить через вершину кута і ділить його навпіл:

а) гіпотенуза

б) бісектриса

в) діагональ

5. Протигаз потрібно знімати, коли звучить команда:

а) зняти протигаз

б) протигаз зняти

в) протигази не потрібні

Блок С.

1. "Італійський дворик" в Тернополі розташований на:

а) парку Шевченка

б) на бульварі Шевченка

в) на вулиці Грушевського

2. Де розташований пам’ятник бджолі:

а) біля озера

б) на бульварі Галицького

в) на бульварі Шевченка

3. Коли був повністю знищений Тернопільський став:

а) під час Першої світової війни

б) під час Другої світової війни

в) у 60-х роках

4. Коли в Тернополі музеїв:
а) 3

б) 6

в) 4

За інф. з відкритих джерел

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • David Starr

    Які укладачі тесту - такі й питання.
  • Ігор Дуда

    Цікаво,  "на  скільки"  (правильно - наскільки) добре знають шкільну програму самі укладачі тесту і чи не "дескридитують" (дискредитують) вони його своїми "ляпами"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up