Під міськрадою бійка, застосували газ, люди блюють, підпалили торф

Під міськрадою бійка, застосували газ, люди блюють, підпалили торф

Сесія міськради 28 липня знову починається із протистоянь. Зранку під стінами міськради зібралися представники «Свободи», які вже вкотре не хочуть впускати у сесійну залу депутатів Сороколіта, Турського і Навроцького, яких вигнали з партії.

 Минулого разу, аби уникнути конфліктів, ці троє депутатів на засідання сесії не прийшли. Проте після того як ТВК не змогла прийняти жодного рішення щодо відкликання цих депутатів, вони знову прийшли на сесію, адже залишилися з мандатом. Та їх не пропускають в приміщення міськради представники «Свободи».

Після того, як троє депутатів все таки пройшли у хол міськради, свободівці почали їх виштовхувати. Олександр Башта вдарив Івана Сороколіта. Почалася сутичка, бійка, хтось застосував перцевий газ. Багато людей почали блювати, чхати та кашляти.

Відео дня

Станом на 9.12 сесія міськради ще не розпочалася, в сесійній залі пусто. Депутати не можуть пройти в приміщення через блокування. 

 

 

9.15 Через перцевий газ люди під міськрадою порозбігалися. Міський голова закликає депутатів пройти в сесійну залу. Зараз туди прийшли депутати-свободівці, а також Петро Ландяк з "Громадянської позиції" та депутати, яких виключили з "Батьківщини" - Наталія Шоломейчук, Петро Поворозник, а також Володимир Гринда. Ще прийшли оксана Яциковська і Тарас Білан. В сесійній залі всі кашляють, бо перцевий газ розійшовся по всій будівлі. Загалом в залі зібрався кворум - спершу було зареєестровано 23 депутати, потім ще прийшли - загалом є 27. Сесія розпочалася, депутати приймають порядок денний. Також вже прийшли депутати від "Самопомочі".

Депутату Назару Зелінці стало погано в сесійній залі, його забрала швидка. 

10.40 Під міськрадою знову сутички. Активісти підпалили бочку з торфом у знак протесту проти торф'яних котелень. До слова, представники "Автомайдану" та "Самооборони" зібралися під міськрадою ще звечора 27 липня. 

На місці події перебуває наш журналіст. Подробиці читайте згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Діонісій

    два болота не можуть між собою поділитись, от і таке виходе, зробіть дострокові вибори, тоді глянемо, що і як.
  • євген пашко

    Потрібно відмовлятись від рад усіх рівнівпотрібно заборонити усі партіі.потрібновідмовитись від конституціі на користь Звитяги Украіни,де 1.знищення сепаратизму і колоборантів.2.знищення казнокрадів.3.знищення ворогів і зрадників.Добавляйте ще своі позиціі і Ви зрозумієте що таке Зитяга Украіни.Потрібно починати будувати новітню Украіну,а не реформувати комуняцьку гниль.Це і є початок шляху,це і євідродження держави,а не злодійськоі малини.
  • Герасимчук Ростислав

    Пане Міський Голова, тримайтеся, прості тернополяни Вас підтримують.

    Piter Savka reply Герасимчук Ростислав

    Женіть тих зрадників звідти

    Iryna reply Герасимчук Ростислав

    Ага, от тільки міський голова срав з великої гірки на простих тернополян.

    Герасимчук Ростислав reply Iryna

    Його обрано голосуванням громади, та за його каденції місто розквіло,  а ви просто моргінали прорашківські, то ваша робота заважати місту жити.

    Piter Savka reply Герасимчук Ростислав

    Підтримую. Лайк за фотку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up