Посол Норвегії хоче активнішої співпраці з Тернопільщиною в туризмі та альтернативній енергетиці

Посол Норвегії хоче активнішої співпраці з Тернопільщиною в туризмі та альтернативній енергетиці

Посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад спільно із радником посольства Петером Бауком приїхав у  Тернопіль 30 травня. Вони говорили про розвиток двостороннього туризму та альтернативної енергетики.

 

Норвезький посол поспілкувався із керівниками області стосовно співпраці в туристичній, науково-технічній та культурній галузях. Налагодження зв’язків відбувається у непростий для України та Норвегії час.

- Ми вдячні норвезькій владі за підтримку антиросійських санкцій,  – сказав губернатор Тернопільської області Степан Барна. - Знаю, що Норвегія терпить економічні збитки через обмеження торгівлі із Російською Федерацією, тому Тернопільська область намагатиметься в межах своїх можливостей компенсувати нашим скандинавським партнерам втрачені торгові зв’язки.

Уже зараз Норвегія допомагає впроваджувати проекти, пов’язані із використанням біопалива, альтернативної енергетики. Крім того, норвезькі фонди видали грант на дослідження території Дністра, оскільки турбуються питанням охорони довкілля за кордоном. Норвежці хочуть активнішої співпраці в туристичній галузі та співробітництва в освітньо-культурній сфері, особливо в питанні обміну студентами між вузами Тернополя і Норвегії.   

Відео дня

 - Ми вважаємо, що Тернопільська область динамічно розвивається.  – сказав посол Норвегії.  -  Ми хочемо провадити спільні проекти в різних економічних напрямках, вкладати свої інвестиції у Тернопіль. Я радий, що влада у Тернополі вирішила провести дні Норвегії в Україні, це сприятиме глибшому знайомству із культурою і традиціями нашої країни. Сподіваюся, що інтерес обох сторін до співпраці збережеться.

 

Коментар експерта:

Олег Варинець, політолог:

 - Норвегія фактично була першою країною, яка встановила з Україною дипломатичні відносини. Фактично вихідці із Скандинавії і створили Київську Русь, так що тісні взаємини із цією країною нам диктує історія. Треба врахувати, що Норвегія боїться російської агресії не менше за нас, а спільний ворог дуже зближує. Що стосується ініціатив посольства, можна сказати, що вони пов’язані із іміграційною політикою Норвегії. Ті люди, які поїдуть туристами, побачать, яка Норвегія чудова країна і захочуть повернутись сюди для постійного проживання. А тамтешня влада буде відбирати найкращі, найкорисніші  кадри із числа українців. Зараз Норвегії особливо важливо на фоні приходу великої кількості некваліфікованих мігрантів з Арабського Сходу отримати кваліфікованих працівників із європейських країн.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up