Прем’єр-міністром України став Гончарук

Прем’єр-міністром України став Гончарук

Верховна Рада 29 серпня призначила Олексія Гончарука Прем’єр-міністром України. Відповідне рішення підтримали 290 народних депутатів.

Олексій Гончарук став наймолодшим Головою уряду в історії України, повідомдяє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України. До того як очолити Кабінет Міністрів, він працював заступником керівника Офісу президента з економічних питань. В Офісі президента Гончарук опікувався питанням реалізації реформ спрямованих на спрощення умов ведення бізнесу, покращення інвестиційного клімату, відкриття ринку землі та низкою інших.

Зокрема, за час перебування на посаді було підписано низку указів. Найбільш значущі серед них укази щодо протидії рейдерству та контрабанди, впровадження нових підходів в інфраструктурі. Зокрема, стосовно будівництва та ремонту доріг, а також покращення доступу до Інтернету по всій країні. Скасовано і мінімальний розмір оплати послуг нотаріусів. Тепер нотаріусам можна буде платити менше 1% від вартості нерухомості.

Із ключового, був також скасований штраф у п'ятикратному розмірі неоприбуткованої суми за порушення касової дисципліни.

Відео дня

З ініціативи Гончарука проведено повну  інвентаризацію указів президента, після чого скасовані більше 160-ти застарілих, які заважали бізнесу працювати та створювали додаткові бюрократичні складнощі.

До роботи в Офісі Президента Олексій Гончарук з 2015 року  очолював Офіс ефективного регулювання (BRDO), який займається питаннями покращення умов ведення бізнесу та  інвестиційної привабливості України. Під керівництвом Гончарука BRDO домоглось скасування близько 1000 незаконних і неактуальних актів, а також ухвалення більше 50 рішень на користь бізнесу. Започатковано  реформу контролюючих органів, зокрема їх переорієнтацію на ризик-орієнтований підхід.

Розроблено низку прогресивних он-лайн продуктів, зокрема портал покрокових інструкцій для започаткування власної справи, інспекційний портал, портал моніторингу використання коштів дорожнього фонду та низку інших.

Довідка

Олексій Гончарук більше десяти років займався юридичною практикою.

Працював юристом, а згодом очолював юридичний розділ в компанії «PRIOR-Invest». В 2008 році заснував юридичну фірму «Constructive Lawyers», яка спеціалізується на наданні юридичних послуг у сфері інвестування та фінансування будівництва нерухомості.

Був також позаштатним радником Степана Кубіва, Першого віце-прем'єр-міністра України — Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Олексій Гончарук має три вищі освіти. Випускник Аспен Інституту Київ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Анонім

  • Mariia Klymyshyn

    Вітаю,щоб ваші справи завжди починалися з Господнім благословенням ,тоді все получиться, ми віримо в вас все буде добре.
  • Sobchuk Stefanla

    Вітаю щоб ваші плани були зроблені позитивно хай Господь Бог буде завжди з Вами
  • Оля Крук

    Це хто?Поясніть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up