Рівненський композитор написав три версії гімну Тернополя

Рівненський  композитор написав три версії гімну Тернополя

В Тернополя може з'явитися новий офіційний гімн. Перший етап конкурсу завершився нещодавно.

 

Всі знають пісню "Файне місто Тернопіль", яку в 90-х роках виконувала група „Брати Гадюкіни”. Пісня стала неофіційним гімном Тернополя і відома людям, які навіть не можуть знайти Тернопіль на карті України. Менш відомо, що в Тернополі із 2014 року є затверджений офіційний гімн. Однак не всім жителям міста подобається композиція, обрана представляти на музичному рівні наше місто. Громадська організація „Наше Тернопілля ” оголосила конкурс на створення пісні, яка б могла стати новим гімном міста.

- Насправді ми не планували проводити повномасштабний конкурс, - розповідає голова ГО "Наше Тернопілля" Віталій Кріль. - Просто хотіли побачити, чи зможе випадково вибрана група композиторів на наше замовлення створити достойний Тернополя музичний твір. У нас є поетичні тексти, які можна взяти за основу гімну, але музика нікуди не годиться. Ми попросили 15 авторів із Тернополя, Львова, Рівного, Чернівців, Києва написати не дуже патетичну, легку річ. Таку, щоб людям не було ніяково її наспівати, але й представницьку.

 Переможцем став рівнечанин Володимир Хитровець. На конкурс він відправив цілих три версії, дві з яких стали призерами конкурсу. Пан Володимир досвідчений автор. Близько 40 його пісень виконують колективи Західної України та столичні групи. Він працює в різних жанрах, від рок-музики до класичних форм. Наприклад дві його симфонії були представлені публіці в Одеській опері.

Відео дня

 - Почув про конкурс серед знайомих.  – розповідає Володимир Хитровець. - У мене є маленький досвід написання подібної музики. Коли був міжнародний конкурс на створення нового гімну польського Любліна, я отримав друге місце. Час від часу люблю писати пафосні мелодії, щоб бути різностороннім. Приємно, коли твоя робота перемагає. Ще приємніше буде, якщо зійшовши з поїзда у Тернополі, я буду чути свою пісню з вокзальних гучномовців.

Громадська організація планує запропонувати міській раді композицію переможця. За вимогою можуть провести другий тур конкурсу, уже при повному контролі міської ради.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Білецький

    І як вони називаються ?? "Свині в ріпі свині в ріпі" ??  Тут хоч би один нормальний гімн хтось написав, а тут зразу три
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up